Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
13 Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona
16 abr 2018
https://mostrallibreanarquista.noblogs.org/

25-26-27 de Maig

LA MOSTRA HA TORNAT!
(NO LA DEIXIS ESCAPAR)

Sí, la Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona celebra enguany la seva 13ª edició i aquesta vegada serà al centre social La Cinètika, Rambla de Fabra i Puig, 28. A més de les tertúlies i presentacions acollirem paradetes de llibres, espectacles, espai infantil, contacontes i menjadors vegans. La Mostra és un espai de trobada i debat obert a tothom amb voluntat crítica i antiautoritària.


Programa



Divendres 25 Maig

18:30h
Stonewall: L’origen d’una revolta.
La mitificació de la Revolta d’Stonewall ha impedit que es profunditzés sobre les causes que la van produir, el desenvolupament dels fets i les conseqüències immediates sobre la lluita dissident sexual i de gènere. Desconèixer com va ser ha beneficiat els grups més privilegiats de la comunitat, en especial els gais blancs de classe mitjana, i ha afavorit la institucionalització de la lluita. Amb la traducció del llibre de Martin Duberman al castellà es pretén trencar amb aquesta dinàmica i mostrar una versió més fidedigna de què va ser la Revolta d’Stonewall, en el seu context i mitjançant testimonis directes. Amb Piro, de la editorial Imperdible, i Erik, de la Asamblea de Marikas Libertarias.


Dissabte 26

11:00h
Alliberament animal des de la intersecció de lluites
Amb voluntat de confrontar amb l’exclusivitat i apropiació de les lluites per part de la figura d’home-cis blanc i amb l’objectiu d’obrir un espai d’autocrítica al moviment per l’alliberament animal, es vol visualitzar els privilegis i diverses opressions sobre les que es fonamenta el control i discriminació dels cossos des d’una perspectiva interseccional dins del moviment anitespecista. Amb Daniela Xaiet (descolonitzem l’antiespecisme), Nadia i Sheleen (interesecció entre gordofòbia i antiespecisme), Resistència Bollera (transfeminisme i antiespecisme) i Albert (perspecitva no binària i alliberament animal).

16:30h
Més enllà del soterrament. Implicacions anarquistes a les lluites veïnals entorn el conflicte de l’AVE a Múrcia
Quina realitat s’està vivint a Múrcia entorn a l’AVE? Per què s’ha originat el conflicte? I, sobretot, com les anarquistes hem participat d’aquest? Un repàs històric sobre la tensió per l’arribada de l’AVE, experiències de lluita i anàlisi antiautoritari front els macroprojectes del capital. Amb l’Asamblea de estudiantes libertarixs de Murcia.

19:00h
Experiències de resistència davant la judicialització
La judicialització com a eina repressiva i estratègies col·lectives per afrontar-la. Amb companyes de: Encausades 12-O ´99, lluites per la insubmissió, Encausades Parlament i Cas Bemba.


Diumenge 27

11:00h
Racisme als moviments socials. Presentació de “Descentrar la Mirada para ampliar la visión”
Les autores del llibre faran la presentació del llibre i després amb altres companyes de col·lectius antirracistes debat en torn al racisme als nostres espais. Amb Flor i Uriel (autores del llibre), Col·lectiu T.i.c.t.a.c, Nova Usurpada de Gràcia, Cristina Vázquez (Bon Pastor) Activista gitana i altres companyes antirracistes de Barcelona.

16:30h
Masculinitat: reformar-la o destruir-la
La masculinitat comporta privilegis dels quals s’exclou a qui no encaixa en els seus patrons culturals o es rebutja per raons biològiques. Partint de mirades alienes i crítiques a la masculinitat hegemònica debatrem sobre com ens travessa i si és necessari adaptar-la o suprimir-la. Amb Jokin Azpiazu, sociòleg i activista, autor de “Masculinidades y Feminismo” (2017, Virus Ed.), Projecte X, col·lectiu feminista, Teo Valls, activista trans feminista i Antonio Centeno, activista de la diversitat funcional.

19:00h
No le deseo un estado a nadie
Enmig d’un procès doble d’increment de la pressió social independentista i de la repressió estatal centralista, ens cal donar espai a les veus silenciades, crítiques amb la realitat de l’Estat-Nació.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 13 Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona
18 abr 2018
Qué vergüenza me da la equidistancia del ghetto. Como si no hubierais tenido cientos de compas en el movimiento 1o y 3o o ahora en los cdrs!! Mejor que hablen las "silenciadas". Increíble el nivel
Re: 13 Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona
19 abr 2018
Postmodernismo por la vena
Re: 13 Mostra del Llibre Anarquista de Barcelona
19 abr 2018
Solo los peces muertos siguen la corriente del rio. Cuando tengais algo serio que plantear aparte de trolear con comentarios que no aportan nada ya os avisaremos.
Sindicato Sindicat