Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
((SENCER)) Nous intents des de la presó de Ponent per trencar les relacions dins-fora dels murs.
20 feb 2018
Des del grup de suport a presxs de Lleida volem denunciar que a la presó de Ponent no s’està deixant que s’enviin cartes a apartats de correus. Per ara no sabem si això es sosté en alguna suposada base legal, o directament és una mesura inventada per evitar que les preses tinguin contacte amb el nostre grup de suport, ja que aquesta prohibició no es dóna a d’altres presons de l’Estat o de Catalunya.

Però tenint en compte que aquest apartat de correus ja va estar-se utlitzant en la campanya de suport a Soraya -presa en lluita al CP Ponent i que finalment va aconseguir el trasllat-, i que també va cridar-se el passat novembre durant la V Marxa de torxes contra la presó de Ponent, pensem que es tracta d’una mesura intencionada, un nou mecanisme per a dificultar les relacions de les preses i presos amb el grup de suport. De la mateixa manera que ho són les traves que se’ns posen des de la presó per a fer visites, especialment a aquelles persones que estan en lluita mitjançant vagues de fam o altres mecanismes, alegant suposats problemes de formes en les solicituds, falta de dades o no responent a les instancies de les preses demanant l’entrada de persones del nostre grup.

El que veiem clar és que aquestes prohibicions són un nou intent de limitar, encara més, les relacions de les preses amb possibles grups de suport i amb l’exterior en general. Vulnerant altra vegada els seus drets, i dificultant encara més la seva llibertat d’expressió, d’organització i de relació. Ja sabem que un dels objectius del sistema judicial i penitenciari és aïllar a les preses, trencar les relacions dins-fora i acabar amb la poca autonomia que queda a les persones. Però malgrat aquests intents d’aïllament i de dificultar les comunicacions i contacte amb el grup de suport a presxs de Lleida, seguirem denunciant el que passa a la presó de Ponent i a totes les presons en general, i donant suport a les persones que s’hi troben segrestades.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa