Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
III Congrés de Sobirania Tecnològica - 3 de març
19 feb 2018
Aquest any hem preparat dues línies de xerrades: una adreçada a les persones que participen en el desenvolupament de les tecnologies i, una altra, pensada per a les persones que només se senten usuàries d'aquestes. Volem que el Congrés ens doni a totes eines per a que, des d'una posicó crítica amb la tecnologia, poguem ser-ne protagonistes.

Com ja sabeu, el congrés es farà dissabte 3 de març a la Lleialtat Santsenca, al barri de Sants a Barcelona, i hi haurà fins a un total de 12 xerrades.
banner.png
III Congrés de Sobirania Tecnològica
Obrirem el congrés parlant de sobiranies, recollint les idees del llibre "Sobiranies, una proposta contra el capitalisme" i el tancarem parlant de revolució i de la 4a revolució industrial, "Preparem-nos per a una revolució". Els robots i la intel·ligencia articifial seran un dels temes centrals amb dues xerrades: "Les xarxes i els robots esdevenen socials: cal un debat ètic" i "La Intel·ligència Artificial". També es parlarà dels models de governança de la tecnologia a través del "Cooperativisme de plataforma", i dels pros i contres d'incentivar-ne l'ús amb la "Gamificació". Aquest any volem dedicar també un espai a les petites empreses, cooperatives, col·lectius o persones individuals que treballen impulsant tecnologies lliures amb una "Trobada de proveïdores de solucions lliures", on es compartiran experiències, problemes i solucions. També dedicarem un espai a les "Llicències digitals de codi i contingut", per ajudar a qui les vulgui utilitzar tant de manera individual com combinada. Per últim, també hi haurà temps per a dos dels temes que han sonat més els últims mesos, "Blockchain, un univers contradictori" i "Censura d'internet en el referendum català".

Encara queden algunes xerrades per tancar, i els títols i l'enfocament d'alguns espais, poden canviar. Els horaris de cadascun dels tallers els confirmarem en els propers dies. El programa l'acabem de publicar a la nostra web http://sobtec.cat/calendari.html i l'anirem explicant en detall durant tot el mes de febrer. Les inscripcions s'obriran el primer cap de setmana de febrer.

Seguim!
Mira també:
http://sobtec.cat/calendari.html
http://vine.sobtec.cat/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: III Congrés de Sobirania Tecnològica - 3 de març
19 feb 2018
El progreso tecnologico siempre será capitalista aunque lo pintais rojo u amarillo. No nos vais a engañar!
Re: III Congrés de Sobirania Tecnològica - 3 de març
21 feb 2018
la tecnologia en si misma no es capitalista, el anarquismo tuvo cierto auge post-revolucion industrial, donde se veía en las máquinas, previa redistribución de riqueza y abolición de la propiedad, la posibilidad de vivir mejor trabajando menos. También estuvieron los Ludditas en el otro bando.
Sindicato Sindicat