Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Crida a totes les feministes antiautoritàries a solidaritzar-se amb les lluitadores Kurdes
28 gen 2018
Mentre les notícies no parlen d'una altra cosa que del Procès català, l'Estat Turc està bombardejant Afrin. No podem seguir silenciant la lluita de les nostres germanes kurdes. Solidaritat activa ja!
CRIDA A TOTES LES FEMINISTES ANTIAUTORITÀRIES PER LA SOLIDARITAT ACTIVA AMB LA LLUITA AL KURDISTAN

Si algun moviment és capaç de transcendir les fronteres i empatitzar amb el cor, el cos i l'ànima amb les lluites de les oprimides arreu del planeta, aquest és el moviment feminista.
Feminismes n'hi han molts, no hi ha un sol feminisme ni una sola manera d'entendre'l, i en som conscients. En part precissament per això és una lluita també molt interessant i plena de matissos; que fluctua, canvia, transita, muta, qüestiona i es cola en tots aquells aspectes de la vida i les lluites per fer-les més lliures i dignes.

És des d'un feminisme antiautoritari des del que escrivim aquestes lletres perquè és en aquest lloc de les idees on trobem el més profund anhel de llibertat i, sí, aquí es pot parlar des del cor.

I parlar des del cor no exclou l'anàlisi de la situació, la serietat necessària, ni l'acció, ni l'odi més profund per actuar davant allò que considerem atacs cap a les companyes que es deixen la vida per defensar els seus cossos, pobles o idees a qualsevol part del món. Com no anem a pensar, doncs, amb les companyes lluitadores al Kurdistan?

La revolució que s'està duent a terme al Kurdistan és, des de la nostra perspectiva, una revolució feminista, que busca l'alliberament total de les dones i no només del seu poble, ara massacrat pel feixista Estat Turc, sinó al món, i és per això que, com a feministes antiautoritàries, no podem mirar cap a una altra banda. Elles estan fent realitat, ara mateix, el somni de totes nosaltres. No són part del passat, ni dels llibres d'història. Són reals, i avui estan donant la vida per aquesta causa. I quan parlem de Revolució ho diem amb totes les lletres. La part militar, és només una part imprescindible per la seva autodefensa, d'un projecte molt més ampli que inclou una transformació en l'arrel de les relacions humanes i amb la natura.

Les potències a les que s'enfronten són molt poderoses. Ni els Estats Units ,que interessadament els havia oferit ajuda tàctica en el passat per lluitar contra Daesh, ni Rússia que fardava de no ser enemiga de les kurdes, ni Siria que sempre ha apostat per les seves fronteres, no els ajudaran en la causa de l'alliberament del poble kurd i les dones. Evidentment Irak i Iran tampoc són favorables a deixar que un poble s'autoorganitzi dins les seves fronteres. Per això, per interessos econòmics i perquè no permetran que es demostri que es pot viure d'una altra manera, no només les deixen soles, sinó que són i seran part del problema.

L'Estat turc és ara qui està bombardejant Afrin, sota la sempre-utilitzada excusa del terrorisme, però és el capitalisme imperialista més salvatge qui ho està permetent. Tots els Estats sense excepció són còmplices dels atacs, i especialment, els d'aquesta Europa hipòcrita que habitem, que no només miren cap a una altra banda, sinó que participen de la massacre venent tancs i armament a Turquia.

No ens sorprèn, clar. Mai hem confiat en els Estats. De fet, encara ens apropa més a la lluita de les companyes kurdes el fet que elles no estan lluitant per un Estat, sinó per una forma d'autoorganització basada en el municipalisme llibertari, portant-ho a la pràctica, ensenyant al món que es pot viure d'una altra manera més enllà de l'organització dels Estats patriarcals.


Mentre des de les polítiques dels despatxos es fan pactes sagnants de silenci, nosaltres, les feministes (i tota aquella gent rebel que es sent antifeixista, anticapitalista, i fa servir l'eina del carrer per visibilitzar les opressions) no les podem deixar soles.
La seva lluita també és la nostra, i és el mateix món nou el que portem a dins els nostres cors. No és fàcil entendre per què no estem molt més actives davant tot allò que està passant, a nivell internacional en general i a Afrin en concret.

NO LES DEIXEM SOLES!!
Que treguin les urpes d'Afrin!
Solidaritat activa amb les lluitadores al Kurdistan!
No passaran.
Serhildan!!!

Avesta Xabur, que la terra et sigui lleu
Mira també:
https://rojavaazadimadrid.wordpress.com/
https://www.youtube.com/watch?v=rBsfHrYjbeQ

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crida a totes les feministes antiautoritàries a solidaritzar-se amb les lluitadores Kurdes
28 gen 2018
Ahora, por fin, que se plantea ya en concreto la necesidad de un PROCESO COSNTITUYENTE en Catalunya, estas extraordinarias experiencias revolucionarias de las mujeres, y de todos los camaradas curdos y de las demás nacionalidades de Rojava, nos pueden indicar muchas líneas de trabajo FUNDAMENTALES.

Empezando por sus planteamientos COMUNALES, de colectivos de cercanía, con dición ELEMENTAL de democracia directa y superación de los regímenes parlamentarios de los estados-nación.
Y de sus PARTIDOCRACIAS.
Re: Crida a totes les feministes antiautoritàries a solidaritzar-se amb les lluitadores Kurdes
28 gen 2018
Xabi, dices que en Catalunya se plantea la necesidad de un proceso constituyente... ¿Quien lo plantea? ¿Los que lo plantean son críticos con el régimen parlamentario y la partitocracia?
Que yo sepa apelan todo el día a que la población defienda un parlamento.
Re: Crida a totes les feministes antiautoritàries a solidaritzar-se amb les lluitadores Kurdes
29 gen 2018
Ya contestaré en donde se habla justamente aquí arriba sobre proceso constituyente...


Mientras, mirar aquí que hermosura:

http://www.marcha.org.ar/las-feministas-tenemos-una-deuda-con-la-revoluc/
Re: Crida a totes les feministes antiautoritàries a solidaritzar-se amb les lluitadores Kurdes
30 gen 2018
He encontrado aquí más información sobre Afrin:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/517906
Sindicat Terrassa