Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de la Puntales davant de les detencions del 16 de gener
23 gen 2018
El passat 2 de novembre els mossos van desallotjar la Puntales sense previ avís. De seguida van venir companyes solidàries i es va formar una concentració de suport. La veritat és que saber que hi havia persones fora, sentir la seva actitud i els seus crits ens omplia de forces a dintre. No només això, quan vam sortir hi havia mans que ens agafaven les coses, les carregaven al cotxe, les transportaven; hi havia persones que ens oferien allotjament;... Per nosaltres, aquesta solidaritat va més enllà dels vincles personals: és el que fa viable l’okupació com aposta política. Dos mesos i mig més tard, el 16 de gener, dues persones van ser detingudes i alliberades unes hores més tard, acusades de participar en aquesta concentració, i se'ls imputa amb els delictes de “desordres públics”, “atemptat a l'autoritat” i “lesions lleus”. Posteriorment, vam saber que una tercera persona està imputada també sota les mateixes acusacions.

Està clar que el desallotjament de Puntales s’emmarca dins de l’onada de desallotjaments que s’han produït a Barcelona els darrers mesos (com la Tomaquera, Kasa Nostra, La Rea, la Taxo, la Bardissa, la Sucursal del Banc Expropiat, etc, i aquests només són els casos que nosaltres coneixem) que pretén atacar l’okupació. Està encara més clar que aquestes detencions busquen castigar les xarxes de solidaritat que enforteixen l’okupació. Per això volem donar tot el nostre suport a les companyes detingudes i volem reivindicar la solidaritat com a peça clau de l’okupació.

Ja podeu anar posant alarmes i portes antiokupes, podeu enviar matons, ens podeu desallotjar de sorpresa i detenir les nostres companyes, però teniu un problema: la vostra Barcelona genera misèria. Mentre hi hagi misèria, mentre hi hagi propietat privada, l’okupació no només serà una opció: serà una necessitat i un plaer!

La Puntales, gener del 2018

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa