Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
L'Estat mante l'exili de Carles Puigdemont amb un salari mensual de 7.800 euros
12 nov 2017
La Generalitat de Catalunya, constituida com a òrgan de l'Estat, fa efectius els pagaments de remuneracions pels càrrecs polítics més enllà del seu exercici, amb el criteri que Jordi Pujol va signar en lleis com la 2/1988 i la 6/2003.

Segons aquesta normativa, una vegada un president de la Generalitat (igual com una presidenta del parlament) ha cessat en el càrrec, aquest passa a rebre el 80% del sou que tenia quan estava en actiu, que en el cas del president de la Generalitat resulten en 110.000 euros anuals bruts durant uns quants anys. La mateixa normativa de Jordi Pujol estableix que se'ls manté una oficina i un pressupost pel seu funcionament, sense especificar on pugui estar ubicada.

En termes de jubilació, ja no els cal treballar laboralment mai més, perquè a partir dels 65 anys la seva remuneració passa a ser del 60%, que són uns 5.800 euros bruts mensuals de per vida.

Carles Puigdemont i Artur Mas ara gaudeixen d'aquest coixí econòmic i administratiu per fer la campanya d'aclamació popular sense ser una càrrega econòmica pels grups de pressió nacionalistes, ni que puguin ser condicionats pel partit exsoci de govern ERC.
Mira també:
http://www.elcritic.cat/actualitat/quins-son-els-23-sous-mes-alts-de-la-generalitat-617
https://www.upf.edu/sintesi/2003/lmg6.htm

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat