Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
Xerrada/Debat: Smart City i control social-16 novembre- Banc okupat
08 nov 2017

Debatrem tot això al CAP Ocupat (Quevedo 13, Barri de Gràcia), dijous 16 de novembre de 2017 a les 19.

CONTRA EL CONTROL SOCIAL
PER UN MON LLIURE I SALVATGE
cart_A4.pdf
cart A4.pdf (139,2 KiB)
Durant els dies 14, 15 i 16 de novembre es celebrarà al recinte de la Fira de Gran Via de Barcelona el “Smart City Expo World Congress” (SCEWC), aparador mundial de les noves tecnologies de dominació.
Es tracta d’un esdeveniment més modest que el congrés dels mòbils (WMC) que es farà el més de febrer de l’any vinent, però dins del seu camp (els sensors, les càmeres, el soft de control) és igual d’important.
Aquest congrés cada any te una mica més de presència, aquest any es preveu que vindran 17.000 visitants de 700 ciutats i 120 països, parlaran 420 conferenciants i hi hauran 650 expositors (un 20% més que el 2016).
Entre les empreses que patrocinen el congres hi ha de tot, a tall d’exemple tenim CISCO, les constructores FCC i Ferrovial, el genagnt de la telefonia xinesa Huawei, Master Card, Microsoft, Siemens, Suez (la principal controladora del cicle de l’aigua a Europa)... i algun desaprensius més.
Aquest any es donarà un paper important (i un esdeveniment paral·lel) a la mobilitat “intel·ligent”, a la logística, al vehicle autònom... però també a la seguretat a les ciutats, la economia “circular”, la gestió de les dades, la governança...
Entre els ponents assistents destaca l’assessor de Banc Mundial, la OCDE i les NU, Robert Muggah, especialista en el “mapejat” i la predicció de la violència urbana, entre d’altres.
La dominació adopta diferent disfresses, Smart City, però també Internet de les Coses, tecnologia mòbil, big data... economia circular, economia col·laborativa... formes que en realitat son el mateix.
Articular una resposta, bastir una resistència efectiva, és el repta més gran.. i també el més urgent, per això necessitem debatre, parlar i trobar espais comuns.

Debatrem tot això al CAP Ocupat (Quevedo 13, Barri de Gràcia), dijous 16 de novembre de 2017 a les 19.

CONTRA EL CONTROL SOCIAL
PER UN MON LLIURE I SALVATGE

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa