Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
A cent anys de la contrarevolució bolxevic
07 nov 2017
Avui, al centenari de la Revolució d'Octubre, publiquem el següent text:

A cent anys de la contrarevolució bolxevic
Memòria històrica a prop de la destrucció de les nostres lluites

El present text pretén ser només un resum, un petit recordatori d’un desastre històric que, avui dia, encara ressona en les nostres lluites. Aquesta tardor de 2017, cent anys després, ens correspon recordar com l’apropiació bolxevic o Comunista de la Revolució Russa va ser un desastre per a la classe obrera, un desastre per al poble rus i tots els pobles sotmesos a l’anterior imperi rus, un desastre per als moviments anticapitalistes en l’àmbit mundial, un desastre per a totes les persones en cerca de la llibertat, un desastre per a la humanitat.
http://segadores.alscarrers.org/a-cent-anys-de-la-contrarevolucio-bolxev/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: A cent anys de la contrarevolució bolxevic
07 nov 2017
Recuerden que fue una revolución que culminó una insurrección popular en curso. La revolución iba a ocurrir de todas formas. Los bolcheviques se subieron a la oleada popular y se hicieron con el poder. Le dieron unos objetivos claros a las reivindicaciones del pueblo y por ello ganaron.

También recordemos que fueron apoyados por los Socialistas Revolucionarios de izquierda y por los anarquistas y sindicalistas. La contrarrevolución bolchevique tiene su inicio en la firma del Tratado de Brest Litovsk, que es cuando SR y anarquistas rompen definitivamente con los bolches
Re: A cent anys de la contrarevolució bolxevic
09 nov 2017
A part de les múltiples mentides que conté el text, són especialment rellevants els vostres plors a favor de menxevics ("perquè estaven a favor de la llibertat d’opinió", sense comentaris...) i aquest fragment que demostra l'essència de la vostra posició patriotera que - pel que hem vist últimament i pel que van defensar els anarquistes russos - està en l'adn de l'anarquisme:

"El març de 1918, els bolxevics firmaren una pau humiliant amb Alemanya que anava en contra de totes les propostes populars fetes per posar fi a la guerra; pagaren una gran indemnització de guerra i cediren el control de diversos pobles prèviament sota domini tsarista."

El que era humillant era la matança mundial entre treballadors, humillant era que la classe explotada russa i la classe explotada alemanya es massacressin mútuament i no només era humillant sinó que bloquejava qualsevol tipus de revolució a Alemanya.

La pau de brest litovsk és la demostració del plantejament internacionalista (i anti-nacionalista) de la revolució d'octubre. Cal acabar amb la guerra que ha iniciat el Tsar (amb el suport dels anarquistes russos i en particular del príncep Kropotkin) i que ha continuat el Govern Provisional (amb els vostres estimats SRistes i menxevics que després van col·laborar amb els exèrcits blancs per esclafar la revolució). Cal acabar amb la guerra encara que signifiqui cedir una part de territori, per tal d'acabar amb la matança fratricida entre treballadors de diferents països i per desencadenar la revolució a europa occidental. I això van fer, en concordància amb el decret de la pau acordat pel congrés panrus dels soviets mesos abans.

Però ho considereu una humillació, com ho van considerar els anarquistes i eseristes d'esquerra per motiu patriotes i com ho van considerar també els menxevics, demòcrates constitucionals, tsaristes i tots els exèrcits blancs, etc.

Qui estava per la continuació de la guerra dins del partit bolxevic? Bujarin, futur estalinista de pro encara que afusellat posteriorment com a recompensa pels seus bons serveis.

La revolució russa, efectivament, va degenerar i mai hi ha hagut socialisme a Rússia. Però no per les mentides que dieu al text, sinó precisament perquè la revolució russa tenia dos pilars: el proletariat i el camperolat (petita burgesia agrària). La contrarrevolució és el triomf d'aquesta petita-burgesia agrària sobre el proletariat industrial i rural rus.

L'estalinisme és l'expressió política d'aquesta contrarrevolució i la rehabilitació política del plantejament menxevic, eserista i anarquista a rússia. Per això, l'estalinisme per imposar-se va haver de liquidar físicament la vella guàrdia bolxevic (amb tots els errors que haguessin comès que els van cometre però seria una altra discusió) i per això l'estat imperialista rus a la 2ª matança mundial us va fer cas a vosaltres i no al plantejament de Lenin.

Efectivament, primer es va repartir europa oriental amb l'alemanya socialista nacional i després mitja europa amb EEUU, França i Anglaterra. Una conducta gens "humillant" i molt patriòtica, sarcasme suprem als milions de treballadors immolats a les dues matances imperialistes i expressió màxima de la contrarrevolució real, completament en línia amb el que vosaltres i els menxevics, eseristes, anarquistes rusos proposaven i vosaltres proposeu.

No és gens estrany que anys després l'anarquisme entrés al govern capitalista espanyol del Frente Popular i al govern capitalista català de la Generalitat de Catalunya (juntament amb els estalinistes i contemporàniament a que aquests estiguessin acabant d'afusellar als vells bolxevics amb les purgues), o al Consell d'Aragó, etc. etc. i que ara mateix l'anarquisme organitzat faci piña amb el front patriòtic català o espanyol.
Re: A cent anys de la contrarevolució bolxevic
11 nov 2017
com típic autoritari, no reconeixes l'existència de multiples opcions d'estratègia i de lluita. La nostra proposta i la proposta dels anarquistes aleshores no era de continuar la guerra, era una proposta de sabotejar la guerra, "ni guerra ni pau". Lenin va regalar a Alemanya un bon botí de material bèllic que es va destinar a la matança de la classe obrera al front occidental, com ben s'explica al text. La línea de Makhno era realment internacionalista i va perjudicar de forma real els imperialistes de tots els bàndols.
Re: A cent anys de la contrarevolució bolxevic
11 nov 2017
Feu un text dient que Marx i Lenin eren contrarrevolucionaris basant-vos en un relat delirant i inventat de la història i em vens amb que és autoritari qui us critica?

Dit sigui de passada, no es pot prendre seriosament a ningú que digui ser revolucionari i li faci por l’autoritat. Les revolucions es fan amb les armes i la violència; i la classe revolucionària derroca l’autoritat de la classe fins aleshores dominant i, si no vol haver combatut en va, imposa la seva autoritat per tirar endavant la transformació social.

Qui parla de revolució però fa escarafalls amb l’autoritat i la violència és un pacifista, un social pacifista com a molt. Un traïdor. Aquest mateix raonament va dur a la dirigència de la CNT-FAI a integrar-se al Comitè de Milícies Antifeixistes (dirigit per Josep Tarradellas), restablir l’ordre a Barcelona i integrar-se al govern de la Generalitat (i seguir-hi després dels fets de maig del ’37). Per no ser autoritaris li van tornar l’autoritat a la burgesia, com ho fareu eternament i per això sou, vosaltres sí, uns contrarevolucionaris per principi.

Per cert, els trets que va disparar Dora Kaplan contra Lenin no eren autoritaris?

Ja he dit que no es pot prendre seriosament a qui vol fer una revolució i vacil·la davant del problema de l’autoritat però encara menys d'algú que ho diu al mateix temps que afirma solemnement que s'hagués hagut de seguir la primera guerra mundial. Una guerra mundial anti-autoritària?

Dir “ni pau ni guerra” és demagògia per mantenir la guerra però aquest alternativa no és real, ni existeix. O es continua la carnisseria mundial o es para en sec i s’intenta estendre l’incendi revolucionari a Europa (com efectivament es va fer). La classe obrera russa va prendre el poder a l’octubre de 1917 perquè volia acabar amb la guerra, perquè el Govern Provisional (dels vostres estimats menxevics i esseristes) va mantenir la guerra en contra de les seves promeses. El congrés panrus dels soviets va fer el decret de la pau i els bolxevics el van fer efectiu. Vosaltres que sou “anti-autoritaris” haguéssiu imposat la continuació de la guerra en contra de la decisió dels soviets de tot Rússia...

El resultat de la Brest-Litovsk són les insurreccions proletàries a Alemanya, Polònia, Hongria, és la negativa dels soldats francesos de desembarcar a Rússia, són la República Soviètica de Baviera (ofegada en sang pels “menxevics” alemanys, el partit socialdemòcrata alemany), i la República Soviètica d’Hongria (igualment traicionada i massacrada per la socialdemocràcia, aquests menxevics amants de la “llibertat d’expressió” com vosaltres...).

El text diu "pau humillant" i així ho van viure i defensar els eseristes russos, els menxevics, els demòcrates constitucionalistes, els tsaristes i els anarquistes russos, entre ells Kropotkin. El mateix príncep Kropotkin que havia cridata a defensar la santa pàtria russa i al Tsar i que suplicava als bolxevics que es deixessin matar sense agafar rehens entre l’aristocràcia (de la que ell formava part).

La línia de Makhno era la línia de la petita burgesia agrària per la defensa patriòtica de la terra. És la mateixa línia d’Stalin i, endevina, la mateixa línia de la rebel·lió de Kronstatd que també us serveix de fantasia i que van aplaudir totes les potències capitalistes mundials.
Makhno no només es va aliar reiterades vegades amb els exèrcits blancs sinó que, com Stalin amb els koljós, representa el predomini de l’element petit burgès agrari sobre el proletariat industrial. La mateixa línia petit burgesa que defenseu els anarco-patriotes “segadores” que somnieu amb l’himne de Catalunya, això sí el de 1640 el que diu “ara el rei nostre nostre senyor”.

La presentació de la vostra web “segadores” també és delirant en relació a l’himne patriòtic de catalunya.

“Però la cançó original del segle XVIII està plena de conflicte, de la consciència de ser pobres i oprimides, d’acció directa, de la crema d’esglésies, de l’alliberament de presos i de la matança de guàrdies, cavallers, diputats, jutges, nobles, sacerdots; inclús al final els segadors revoltats reivindiquen la seva horitzontalitat. ”
Us deixo aquí l’himne original perquè el disfruteu.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Els_segadors

Dieu que parla de matança de sacerdots i cavallers? El que diu és que LES TROPES DEL REI cremaven esglésies i van matar un sacerdot mentre deia missa, i també van matar un cavaller i (la cançó) en treu de la inacció del virrei davant d’aquests actes DE LA TROPA el motiu per la insurrecció.

I qui beneeix la insurrecció? EL BISBE. I quina ensenya reivindiquen els insurrectes? UN CRIST.

Sou autènticament demagogs i falsificadors de la història en general.
Sindicat Terrassa