Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
S'apropa el judici de la Generalitat i Starbucks contra elks vaguistes de 29-M
02 nov 2017
El 2012 el govern del PP amb el recolzament de CiU, UPN i Foro Asturies, van aprovar sense cap mena de canvi el Decret Lley 3/2012 de Reforma Laboral, a rel d'aquest decret es va convocar una vaga general per el dia 29 de març.
El 29 de març de 2012 els carrers de Barcelona es van llevar en un dia de vaga general, de les més intenses i multitudinàries dels últims anys. Veníem del 15M i de mobilitzacions de barris i pobles amb una forta coordinació. El context social del moment era de tensió, dolor i ràbia permanents degut als atacs viscuts i percebuts per la gran majoria de la població.

En aquell context lluitàvem contra la dictadura econòmica imposada per Europa i l’Estat Espanyol. Una dictadura econòmica que retallava drets socials i laborals, volent esbiaixar sistemàticament les conquestes de drets aconseguits, mentre que paral•lelament es rescataven els bancs i les elits econòmiques i socials s’enfortien.

Tant durant la vaga, com en els mesos posteriors, vam poder veure com govern, mossos i mitjans de comunicació construïen l’aliança per crear terror i inseguretat social, criminalitzant els moviments socials i polítics, descontextualitzant l’autodefensa i mostrant les mobilitzacions com pur vandalisme, intentant mostrar una divisió entre ciutadans de bé i incívics. No oblidem qui exerceix violència a diari, i qui en pateix les conseqüències. No oblidem quins són els motius pels quals es va fer vaga, i pels quals en tornarà a haver-hi. Aquell dia sortíem als carrers per defensar-nos, sortíem als carrers perquè no només vivíem una situació de retallades socials i laborals constants, sinó també perquè estàvem fartes de veure com dia a dia es trepitjava, i es trepitja, qualsevol intent de canvi i il•lusió pel món nou que portem als nostres cors.

Aproximadament un mes després de la vaga general es va iniciar un procés policial de persecució i identificació de persones que havien participat a la vaga i que va culminar amb la seva detenció. Moltes de les persones detingudes van ser identificades a través dels coneguts fitxers il•legals dels Mossos d’Esquadra, fitxers en els que tenen registrades a persones actives en moviments socials. Van ser detingudes responent a un interès politico-policial d’atemorir, aïllar i criminalitzar a aquelles que no es resignen. Mentre els autèntics culpables segueixen impunement al carrer, nosaltres ens enfrontem a judicis, presó, persecucions i multes.

En aquest context, les persones que van participar a la vaga se’ls demanen penes de presó de 6 anys i un total de 200.000 euros de 70.000 euros de responsabilitat civil on es persona com a acusació el consorci d’assegurances representant a l’Starbucks i la Generalitat. No oblidem que fa 5 anys era el Govern de la Generalitat qui carregava contra les persones que lluitàvem.

https://29m.sants.org/revifem_la_flama/

Twitter: @revifemlaflama
Mira també:
https://29m.sants.org/revifem_la_flama/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: S'apropa el judici de la Generalitat i Starbucks contra elks vaguistes de 29-M
03 nov 2017
Els polítics presos són presos polítics (segons Òmnium i l'ANC), i en canvi aquests no ho deuen ser.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more