Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
Manifestació contra les agressions feixistes (Bcn)
28 oct 2017
Contra l'auge del feixisme als nostres barris, i després de les agressions rebudes divendres 27, hem decidit defensar-nos.
dimprovist.jpg
Ens veiem allà!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifestació contra les agressions feixistes (Bcn)
29 oct 2017
COMUNICAT EN RELACIÓ A LES AGRESSIONS FEIXISTES PATIDES AHIR

L'Oca de Gracia

Ahir el vespre, el feixisme va tornar a atacar a Barcelona. Una manifestació espanyolista sorgida dels barris dels rics va sembrar el terror a la ciutat. L'habitual permissivitat policial i la manca de resposta antifeixista organitzada als carrers van permetre que ho fes.

Podria haver passat qualsevol cosa. Podrien haver matat algú. Aquest cop, ens va tocar a nosaltres. Després d'haver protagonitzat diverses agressions, els feixistes van acorralar un grup de companyes a la cantonada de Passeig de Gràcia amb el carrer Provença. Un grup nombrós d'individus va apallissar brutalment a dues d'elles, que van ser repetidament colpejades a terra amb puntades de peu al cap i ferides amb arma blanca. Els companys, un militant anarquista nostre i un simpatitzant del col·lectiu, membres també de l'Oficina d'Habitatge de Gràcia i activistes implicats en les lluites socials de la Vila i la ciutat de Barcelona, van ser evacuats amb ambulància i hospitalitzats a Sant Pau. Una tercera persona també va resultar ferida. Un dels companys ha rebut l'alta de matinada i l'altre ha continuat en observació fins les tres de la tarda arran dels forts cops que va rebre al cap.

En primer lloc, volem agrair les nombroses mostres de suport rebudes. La solidaritat sempre serà la nostra millor arma. Ara mateix, prioritzem les tasques de cures físiques i emocionals que necessiten les agredides i el seu entorn. Hem estat amb elles, les hem cuidat, ens hem cuidat. La força que ens transmeten ens fa més fortes a nosaltres. Tot seguit, afrontarem la resposta política que exigeixen no només aquests fets, sinó tot el context que ha permès que passessin i que, si res no canvia, garantitza que no trigaran a repetir-se.

Malgrat les consignes, els carrers ara per ara no són nostres. No ho són perquè els feixistes, cada dia més crescuts, hi campen amb total impunitat. Les darreres setmanes hem vist com, alenada per un govern afí, la ultradreta espanyolista ha agredit tant com ha volgut arreu de l'Estat. A Saragossa, a València i també a Barcelona. Fa un parell de setmanes, el mateix grup que es concentra a la plaça Artós de Sarrià va entrar a Gràcia en dues ocasions, per aterrir i colpejar el veïnat.

Aquests fets no són inevitables. El puny del feixisme és conseqüència d'una cadena de complicitats polítiques i de la passivitat social a l'hora de combatre'l. Els feixistes més perillosos no són pas els que ens van atacar ahir, sinó els que tenen cartera de ministre, toga judicial i placa policial. Els de la Moncloa, els de l'Audiència Nacional i els del vaixell de Piolin. Si bé és sabut per totes que el feixisme està a l'ADN de l'Estat Espanyol i el Partit Popular, volem recordar també que no és un fenomen exclusiu de l'espanyolisme. Ahir mateix, a les concentracions del voltant de la plaça de Sant Jaume, va fer acte de presència un grup de feixistes catalanistes, part de l'anomenat moviment “33”. Juntament amb desenes de concentrades, vam assenyalar-los i expulsar-los de l'espai, malgrat la permissivitat i les simpaties que van rebre per part d'alguns voluntaris de seguretat de l'ANC.

La tolerància dels cossos policials amb la violència feixista és una constant històrica, i els Mossos d'Esquadra no en són cap excepció. Mentre que fa anys que la gent dels moviments socials en general i l'anarquisme en particular és perseguida i reprimida amb gran duresa pels Mossos, de les càrregues de la Plaça Catalunya durant el 15-M als muntatges policials de Pandora i Piñata, passant pels fets de Can Vies o el Banc Expropiat. Centenars de ferides, escorcolls, persones empresonades i pèrdues d'ulls, tot plegat per protegir la integritat de... uns quants contenidors? Ens hem de creure, llavors, que els Mossos són incapaços d'evitar que manifestacions de feixistes es passegin repartint cops i amenaces pel mig de la ciutat?

El feixisme no l'aturaran la policia ni els tribunals, només el pot aturar el poble. El poble organitzat. Però no ho està fent. Malgrat la tradició antifeixista barcelonina, les consignes pacifistes del Procés (“no caiguem en provocacions”, “quedem-nos a casa”, etcètera) han donat via lliure a la seva violència. I això no pot seguir així. Amb el feixisme, no hi ha diàleg possible. Com va dir Buenaventura Durruti, al feixisme no se'l discuteix, se'l destrueix. Tampoc serveix ignorar-lo. Cal confrontar-lo. Si no se'l combat, avança.

Per això cridem al veïnat i als moviments socials a prendre consciència de la situació i a organitzar-nos per fer front a l'amenaça feixista a peu de carrer. És clar que fan por. A nosaltres també ens en fan. No serveix de res negar-ho. El que serveix és sobreposar-se col·lectivament a aquest temor, empoderar-se i plantar cara. I és el que hem fet sempre, el què farem i el què us convidem a fer. Només juntes podrem aturar-los.

Cap agressió sense resposta!

NO PASSARAN!

Assemblea Llibertària l'Oca de Gràcia
Vila de Gràcia, 28 d'octubre del 2017
Re: Manifestació contra les agressions feixistes (Bcn)
01 nov 2017
Utilitzeu l'anagrama de la Coordinadora Antifeixista.
És la convocant?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more