Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
República Catalana Ara! Llibertat presos polítics: Pla de lluita! Vaga general!
19 oct 2017
L’empresonament de Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, evidencia l’herència franquista del règim del 78. L’Estat ha escollit començar pel moviment de masses i no pels responsables institucionals ni dels Mossos
Cal recordar que l’Audiència Nacional que els jutja, és la continuïtat directa del Tribunal de Orden Público (TOP), el tribunal d’excepció que persegueix sistemàticament tota dissidència política i que ha engreixat les llistes de presos polítics arreu de l’Estat des de la Transició. A més de tractar-se d’una evident persecució contra idees polítiques, l’empresonament obre la porta a la generalització del delicte de “sedició” contra qui convoqui qualsevol manifestació, ja sigui de signe polític o social. 

És un capítol més en l’escalada repressiva de l’Estat, que continuarà amb l’aplicació de l’article 155 o d’altres, incloses detencions per l’organització i celebració del referèndum de l’u doctubre. L’Estat ha també posat en el punt de mira l’escola pública catalana: allò que el ministre Wert va voler “españolizar” els nens i nenes i catalanes amb la LOMCE ara ho volen fer amb la política i la Guardia Civil. L’amenaça als mitjans de comunicació públics anticipa una intervenció i més retallades de llibertats.

Amb la suspensió de la proclamació de la República Catalana Puigdemont ens exposa més a la repressió. L’onada repressiva no s’atura ni es minimitza per més passos enrere que faci el govern de la Generalitat. Perquè menys determinació és sinònim de més repressió (no a l’inrevés): necessitem ja la república amb la qual defensar-nos. L’Estat no acceptarà cap via negociada i ara està ben abroquerat amb PP, C’s i PSOE fent pinya. Tampoc la via de la reforma constitucional obre cap perspectiva real de donar sortida a les reivindicacions del poble català.

No confiem en aquest govern: si ha arribat fins aquí ha estat empès per la gent al carrer. Ara hem de posar dempeus la gent de l’ensenyament públic, dels mitjans de comunicació, mantenir la mobilització permanent al carrer. A cada atac una resposta: ANC i Omnium continuen sent un referent clau a la mobilització, però cal aprofundir l’organització des de baix, unint l’esquerra sindical que va convocar la vaga general del 3 d’octubre, l’esquerra popular que s’ha organitzat en els CDR, el moviment estudiantil i l’esquerra política des de la CUP-CC. La Taula de la Democràcia, amb la patronal CCOO i UGT ha aplaudit la suspensió i aposta per una sortida negociada que aboca el poble a un carreró sense sortida. També a l’espera d’un miracle negociador es posen Podemos, Colau i els Comuns, i avui sens dubte la seva política ens paralitza i fa el joc al règim. És imprescindible que els i les companyes que han compartit la defensa de les urnes l’1-O i la vaga general, exigeixin als seus dirigents que es posin al costat de la República i el procés constituent, davant una Monarquia hereva del franquisme. Un procés constituent viu i que dona resposta de les necessitats més urgents de la població treballadora.

També cal respondre als moviments de la patronal i la fuga d’empreses. Si els bancs marxen, cal immediatament endegar una banca pública de la república, que es posi sota el control de la gent treballadora. Caldrà iniciar un moviment contra el pagament del deute, i garantir el control d’infraestructures i l’energia.
I cal recordar que el règim no només ofega i reprimeix Catalunya sinó a tots els pobles i treballadors de l’Estat.. Els terrorífics incendis de Galiza en són l’últim exemple: Galiza no crema, està sent incendiada pel Govern de l’Estat Espanyol amb la total complicitat de la Xunta de Galiza. L’eucaliptiztació, la Llei de Montes, les retallades en els efectius postincendi, la retirada d’ajuts a la prevenció fan rendible un territori calcinat. Rajoy abandona la muntanya i el poble gallec a ser devorat per les flames mentre destina milions d’euros i 10.000 policies i guàrdies civils a reprimir al poble català. La setmana passada, colpejaven salvatgement als veïns de Múrcia que exigien el soterrament de l’AVE. El 4 d’octubre el Rei donava carta blanca a l’escalada repressiva: el 6 la manifestació de Barcelona, amb unionistes d’arreu, demanava presó i més repressió, “justificant” la que vindrà. I, al seu escalf, ja apareixen obertament grups feixistes, aquí, a Madrid, Saragossa o al País Valencià, grups, que, amb la complicitat evident de la policia nacional, rebentaven i agredien als i les companyes valencianes en la seva Diada nacional.

Llibertat immediata Sánchez i Cuixart. Fora policia nacional i Guàrdia Civil de Catalunya. Dissolució de la Audiència Nacional, tribunal d’excepció hereu del franquisme
Proclamació de la República catalana ara. Inici del procés constituent.

Proposem:

1.-La Coordinació a nivell nacional dels tres pilars de lluita popular: CDR , plataforma sindical en defensa dels drets i les llibertats, i el moviment estudiantil de secundària i universitat.
2.- A nivell estatal cal una crida immediata a totes les forces sindicals i polítiques de l’estat que, com ho van fer des de les Marxes de la Dignitat, no només s’identifiquen amb el dret de Catalunya a la llibertat sinó amb la necessitat de l’abolició de la Monarquia i la fi del règim d’impunitat del 78.
3.- A nivell internacional cal fixar ja una data per una Trobada internacional a Barcelona, d’organitzacions, sindicats, moviments... solidaris amb la república catalana i contra la repressió.


Lluita Internacionalista
17 d’octubre de 2017

This work is in the public domain

Comentaris

Re: República Catalana Ara! Llibertat presos polítics: Pla de lluita! Vaga general!
19 oct 2017
la patronal que defienda a los suyos.
Re: República Catalana Ara! Llibertat presos polítics: Pla de lluita! Vaga general!
20 oct 2017
Eso eso tu a defender a la patronal, el IBEX 35,La Vanguardia, el Estado, el Rey y la benemerita... que los catalanes todos són multimillonarios que quieren matar de hambre al proletariado de Pedralbes i Sant Cugat.
Re: República Catalana Ara! Llibertat presos polítics: Pla de lluita! Vaga general!
21 oct 2017
Es curioso el nombre de «Lluita Internacionalista» usado para fines nacionalistas.

Más aún para defender a Jordi Cuixart, jefe de la empresa «Aranow Packaging Machinery», fundador de la patronal FemCAT y miembro tambien de la patronal «Centre metal·lúrgic».

https://es.wikipedia.org/wiki/Jordi_Cuixart
Re: República Catalana Ara! Llibertat presos polítics: Pla de lluita! Vaga general!
23 oct 2017
por qué tanta insistencia en defender un proceso claramente pocho y nada beneficioso para la clase obrera?
por qué no organizarnos para una lucha que vaya más allá del procés?
por qué tenemos que someternos de nuevo a la dirección de la clase dirigente, que se está mostrando nuevamente incapaz de cambio alguno?
nadie vé que todo esto es un montaje más, para perpetuarse en el poder, a coste de victimizarse y de ir dando pena!. Es que nadie vé que esta mierda de élite política es incapaz de hacer nada, aparte eso sí, de andar jodiendonos con cada recorte en lo público mientras tapan sus vergüenzas y aumentan el presupuesto para la mierda que están montando... , sus 3%, sus privatizaciones, sus gürtel, su canal de la infanta,sus campos de tiro militares, el ave de murcia, incendios en galicia,humillaciones cotidianas e impunes en euskal herrria, salarios de miseria, trabajos discontinuos, abusos patronales, alquileres imposibles, expulsiones del entorno vecinal hacia ciudades dormitorios, transportes publicos deficientes y carísimos, salarios brutales para liberadxs, directivos y cargos públicos que llevan chupando toda su vida sin dar un palo al agua, si hasta las huelgas no son huelgas, dicen; para poder cobrar el dia lxs muy cabrones. si hasta lxs republicanos como el del ojo de bola son meapilas confesos...
Eso sí, mientras tanto vamos todxs como borregxs a defender una república bananera que ni siquiera han proclamado, junto a recienvenidxs burgueses que se atan trapos al cuello y pretenden hacernos creer que las calles son suyas y que llevan toda la vida haciendo barrio, para luego imponernos sus miedos al alboroto cuando ya estamos bregaos a porrazos desde hace años.
Si después al fin y al cabo, acabarán echándonos la culpa de todo a quienes nos sigamos movilizando en las calles... nos llamarán violentxs, nos reprimirán a hostias, nos encerrarán y nos arruinarán aún mas si cabe, a base de multas y embargos....
pero por lo menos que no sigan creyendo que somos idiotas para cuando ya no nos necesiten. Porque lxs únicxs que fan nosa y sabotean son ellxs. los Parásitos sociales de siempre, de aquí y del resto de la españa cañi.
Sindicato Sindicat