Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
Los directivos de empresas de elevada facturación con sede central en Catalunya se han puesto deacuerdo para iniciar el 5 de octubre la cancelación de la Declaración Unilateral de Independencia de la Generalitat de Catalunya.
Empresas como Freixenet, Oryzon, Gas Natural Fenosa, Eurona, Dogi International Fabrics, Proclinic Expert, Caixabank, Banco Sabadell, Naturhouse, Derby Hotels, Banco Mediolanum, Catalana Occidente y Service Point Solutions, bajo la excusa de la seguridad jurídica y el marco de la unión monetaria europea, han planteado públicamente la salida de su domicilio social ahora ubicado en Catalunya, para situarse en otras comunidades autónomas.

Desde el mismo momento en que la Generalitat de Catalunya anunció la celebración de una sesión parlamentaria para formalizar la secesión del territorio autonómico respecto al Estado Español, que la patronal más influyente políticamente en el sector privado de Catalunya ha decidido cambiar su actitud.

Desde el mismo día en que algunas de las empresas han publicado su decisión de cambio de domicilio, los miembros del gobierno de la Generalitat han empezado a matizar su discurso para apostar por el diálogo antes que ninguna ruptura o declaración unilateral.

A efectos macroeconómicos, el poder de los cambios de domicilio social está en la gestión tributaria, es decir, si los impuestos de estas empresas seran recaudados por una agencia tributaria u otra.
Este detalle que algunos nacionalistas minimizan, puede significar una importante merma presupuestaria para la Generalitat de Catalunya, y para la secesión imaginada por algunos significa no ver ningún dinero de la fiscalidad de estas empresas y quedarse con un nuevo estado con poco dinero recaudable.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
això no és una noticia ni un anàlisi, potser falta una mica d'argumentació i d'anàlisi, potser uns enllaços que donguin més dades... i, perqué no alguna proposta, conclusió i/o reflexió.

Per exemple en "desde prùsia" que posa un únic paràgraf en el que tots (menys els més obcecats indepes) sabien, podria haver posat alguna dada o alguna cosa, explicant com aquesta burgesia manté lucratives activitats amb la seva homòloga (son el mateix) no cal anar masssa lluny, el pujolet gran va fer bons negocis amb els corruptes del PP.
No cal fer un estudi intensiu, però alguna mica més d'argumentació si...
Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
ja saps la pela es la pela, i pagant san pere canta i esperat res com la tenda el hortet i la adosada, nomes i ha que veura als de la unio de pagesos que com bons llibertaris pagan la hora a 5 euros als negrets de torn, huy que comenzan a tocar la butxaca.
Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
Para el que se hace llamar "alguna cosa més":

Aquí pone que una de las finalidades de los comentarios es:
"Aportar més informació sobre la notícia (enriquir-la)"

Has escrito mucho pero has aportado poco de lo que se espera como comentario.
Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
Dades com que el 56,85% de les empreses catalanes (344.815) no tenen assalariats i un altre (37,86%) en tenen menys de 10 per exemple. I que hi ha mig milió d'empresaris autònoms.

Així es pot entendre que la "burgesia catalana" no són aquests bancs. És la petita i mitjana burgesia catalana sobretot la que ha donat cos a l'anomenat "procés". Per això el "procés" té un caràcter burgès encara que un sector de la gran Patronal hi estigui en contra.

O també que CECOT i PIMEC van recolzar l'"aturada de país". A part del Centre Català de Negocis i les pròpies institucions.

Dades com que hem assistit a la primera "vaga" convocada i retransmesa amb tot luxe de detalls i simpaties des de TV3...

O que els partits al govern són i han estat sempre els partits de la petita i mitjana burgesia (que sempre té un dard per llençar a la gran burgesia encara que en secret somnia sempre en créixer ella també).

Algú creu que ERC i l'actual PDeCAT (Convergència) són partits obrers potser? No ho és ni la CUP però suposo que serà més fàcil de veure-ho en els dos primers.

Aquesta burgesia està endeutada i colpejada per la crisis, la competència i la concentració de capitals; veu aproximar-se amb horror la seva bancarrota a mans del gran capital d'una banda i l'espectre d'un futur en el que la classe obrera els expropiarà els mitjans de producció de l'altra.

Ja els ha funcionat altres vegades i tornen a intentar ara el joc de mobilitzar preventivament a la població (que d'altra manera se'ls rebel·laria a ells) contra un tercer. La borratxera nacionalista és un narcòtic molt potent, que a més produeix la reafirmació del nacionalisme contrari, així que hi guanyen a les dues bandes que ja han aconseguit fer oblidar (cadascú als seus) que són tots plegats uns explotadors i uns corruptes. Aquesta és l'essència del "procés".
Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
Pos algunes referències de la part «notícia» que no dels anàlisis sobre fiscalitat o burgesia «de base»:

http://www.ccma.cat/324/les-empreses-que-es-preparen-per-canviar-la-seu-/

http://www.ccma.cat/324/caixabank-estudia-divendres-si-trasllada-la-seva/
Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
Segons el teu argument doncs algú pensa que l 'anarquisme o la trencada CNT son representació válida de els treballadors?La respuesta doncs tambe es NO .no serveix
Re: La Patronal ha detenido el pruses
06 oct 2017
El matís en el discurs:

http://www.ccma.cat/324/santi-vila-demana-donar-una-ultima-oportunitat-a/
Re: La Patronal ha detenido el pruses
07 oct 2017
Artur Mas «Per ser independents, hi ha algunes coses que encara no tenim»

http://www.ccma.cat/324/el-finantial-times-rectifica-el-titular-duna-ent/

Els mass media ara mateix no donen veu a la CUP, potser perquè no toca.
Re: La Patronal ha detenido el pruses
07 oct 2017
Burnface, no he dit que la cnt sigui representant vàlid dels treballadors, ha demostrat el contrari participant del tancament patronal del 3-O.

El que es tracta d'entendre és que la burgesia no són només els bancs ni només les empreses més grans. La burgesia és un entramat social que tranquilament a catalunya abarca un milió i pico de persones. La petita i mitjana burgesia estan sent apretades per la crisis i la competència, la seva sortida ha estat i és el nacionalisme (no només a catalunya). Si el poden vestir d'obrer, millor, més efectiu. La petita burgesia té una influència molt gran sobre la classe obrera i més si l'aplastant majoria de les suposades organitzacions obreres l'únic que fan és presentar el programa de la petita burgesia com si fos el de la classe obrera.

Recordareu tots un partit alemany que es deia NSAPD. La traducció en català d'aquestes sigles és la següent:

Partit Socialista Nacional OBRER d'Alemanya

La burgesia alemanya també es va embolcallar d'obrerisme per desviar la pressió social revolucionària cap al seu nacionalisme. I també llavors es va dir que l'alta burgesia alemanya no era prou patriota i massa propensa a pactar amb França. I també llavors es va dir que la majoria dels alemanys recolzava aquest socialisme nacional i que era un moviment popular i revolucionari contra la plutocràcia d'Anglaterra i França.

O tenim memòria (una memòria no basada exclusivament en les pel·lícules de hollywood sobre la segona guerra mundial) o sempre estarem sempre caient a la mateixa trampa. La trampa que ara en presenta la CUP & co a catalunya i la trampa que el nacionalisme espanyol també teixeix a la resta de l'Estat.

El 1849, Marx escribia això sobre la situació a França (que té molts paral·lelismes amb l'actual):

“Así, en la mente de los proletarios, que confundían la aristocracia financiera con la burguesía en general; en la imaginación de los probos republicanos, que negaban la existencia de las clases o la reconocía, a lo sumo, como consecuencia de la monarquía constitucional; en las frases hipócritas de las fracciones burguesas hasta allí del Poder, la dominación de la burguesía había quedado abolida con la implantación de la República. Todos los monárquicos se convirtieron, por aquél entonces, en republicanos y todos los millonarios de París en obreros. La frase que correspondía a esta imaginaria abolición de las relaciones de clase era la fraternité, la confraternización y la fraternidad universales. Esta idílica abstracción de los antagonismos de clase, esto de conciliar sentimentalmente los intereses de clase contradictorios, de elevarse en alas de la fantasía por encima de la lucha de clases, esta fraternité fue, de hecho, la consigna de la revolución de Febrero. Las clases estaban separadas por un simple equívoco, y Lamartine bautizó al gobierno provisional, el 24 de febrero, de un gobierno que suspende el malentendido terrible que existe entre las diferentes clases. El proletariado de París se dejó llevar con deleite por esta borrachera generosa de fraternidad.” (Las luchas de clases en Francia, K. Marx, 1849).

El resultat d'això va ser la massacre del proletariat de París el juny d'aquell mateix any 1848, a mans de la petita i mitjana burgesia.

"El proletariado de París contestó a esta declaración de la Asamblea Nacional Constituyente con la insurrección de Junio, el acontecimiento más gigantesco de las guerras civiles europeas. Venció la república burguesa. A su lado estaban la aristocracia financiera, la burguesía industrial, la clase media, los pequeños burgueses, el ejército, el lumpenproletariado organizado como Guardia Móvil, los intelectuales, los curas y la población del campo. Al lado del proletariado de París no estaba más que él solo. Más de 3.000 insurrectos fueron pasados a cuchillo después de la victoria y 15.000 fueron deportados sin juicio." (18 brumario de Luis Bonaparte, K. Marx)

L'única alternativa per la classe obrera és la seva organització independent contra TOTES les fraccions de la burgesia, sense permetre en cap moment que ens portin a defensar-ne a una en particualar sota cap pretext. Només ficant al mateix sac a la burgesia catalana i espanyola i oposant-nos al mateix temps als seus respectius nacionalismes podrem sortir d'aquest joc pervers on sempre acabem pagant els treballadors.
Sindicato Sindicat