Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Ens han robat la vaga general!!.
02 oct 2017
Un dret que malgrat que és individual a l’hora de trencar una vaga, és col·lectiu per fer-la.
El dia 3 havia convocada una vaga general, com altres anteriors polèmica i discutible.
Malgrat que entre els convocant hi ha, per exemple la IAC que durant uns anys va ser majoritària entre els carcellers catalans, o la CSC sindicat groc, sobretot a les administració pública no deixa per això de tenir motius, sobretot desprès de diumenge, per fer-la, altres dels convocants no eren, ni de bon tros tan xungos..
Com treballadors, com explotats, teníem la possibilitat de fer-la (amb conseqüències econòmiques, o encara pitjor jugant-te el lloc de treball) o senzillament no fer-la.
Tinc amics i amigues que es plantejaven les dues possibilitats, possibilitats personals i compromeses d’una manera o altra... exercici actiu en una direcció o una altra.
Però ara han arribat aquells que sempre han estat a l’altra cantó, els sindicats grocs (UGT, CCOO i USOC, grocs generalment i amb moltes excepcions a les seves bases), les organitzacions de la “societat civil” (hi ha organitzacions de la societat militar?) i les patronals (la sinistra CECOT, la hiperexplotadora CEPIME) i han convocat una “Aturada de País” que ningú sap massa el que és. Tan CCOO com UGT, que disposen d’una maquinaria burocràtica fenomenal, neguen la vaga i defensen “acords” amb la patronal per arribar a “aturades limitades” sense conseqüències econòmiques.
Un bon exemple és l’acord a que han arribat, entre UGT/CCOO amb MERCADONA, una empresa esclavista i explotadora: els treballadors podran, entre les 14 i les 16, no treballar sense descomptes en el salari...(????).
El compadreo empresa/sindicats grocs arriba al seus màxims a l’administració pública, a molts ajuntaments, a la Generalitat... el patrons han donat “recreo2 als seus treballadors, tanquen (menys els serveis més o menys essencials) i priven als seus treballadors del dret de fer vaga.
Un exemple del que passa al sector públic és el de les Universitats, totes s’han adherit a la fantasmada de l’aturada (fins i tot les que mantenen judicis contra ocupants de rectorats o les que fa poc tems demanaven la intervenció dels mossos per desallotjar estudiants), totes, la UPC, la UAB, la URV, la UB... etc, han declarat el dia 3 festiu, igual que van fer el divendres passat per desmobilitzar als estudiants.
Tot plegat apesta a interclassisme, a sindicalisme groc (i fins i tot vertical) i a corporativisme.
Jo faré vaga!!, per fer fora de la meva vida els cossos policials, GC, Policia Nacional... però també els Mossos d’Esquadra i la Guardia Urbana. Qui hagi participat en alguna de les vagues generals dels darrers anys recordarà les intervencions dels Mossos i del municipals i no anirà a aplaudir-los i donar-lis flors.
Faré vaga, i no faré aturada, per rebutjar la conxorxa entre els sindicats representatius i la patronal.
Faré vaga, i no faré aturada, malgrat que el meu rebuig passi desapercebut (menys en la nòmina) i finalment segurament se’m computi con “aturadista” i no vaguista, la meva empresa sls ha convocat concentracions a les 12 (a les que no assistiré), podré fer vaga!.
Comprenc perfectament als companys que es neguen a participar en aquesta convocatòria confusa (confusa per els tripijocs del polítics disfressats de l’ANC, d’OMNIUM i dels sindicats “representatius”), però jo, personalment, no puc anar a treballar o a fer la pantomima de l’aturada, mentre hi hagi algú (per pocs que siguin) que faci la vaga de veritat, vaga contra els polis, contra el capital... i contra l’estat.
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ens han robat la vaga general!!.
02 oct 2017
Potser un títol millor i més optimista seria EN VOLEN ROBAR LA VAGA GENERAL
Re: Ens han robat la vaga general!!.
03 oct 2017
pos com totes les vagues fins ara

deixavam d'anar a les anteriors pq convocaven ccoo i ugt?
Re: Ens han robat la vaga general!!.
03 oct 2017
Potser un títol més realista seria: des del primer moment això estava dissenyat per ser així per més que alguns no ho hagin volgut veure i, des del principi, estaven participant a les reunions de la "vaga" Omnium Cultural i l'ANC...

El que segueix és d'aquesta notícia del dia 28/09: http://diaritreball.cat/convocants-vaga-general-plantegen-resposta-civic/

Potser el titular us recorda com ha anat després:

"Els convocants de la vaga general la plantegen com una resposta cívica a la repressió
La magnitud de la protesta la decidiran més de 40 entitats populars l'1 d'octubre a partir del tancament dels col·legis electorals"

Llavors ja hi havia empresaris declarant explícitament el seu suport, això és el que diu el Luis Blanco de la IAC en les declaracions:

“Hem rebut el suport, d’entitats no estrictament laborals, com la Xarxa d’Economia Solidària (XES), que formen especialment cooperativistes, el que implica que en la convocatòria farien el que s’anomena un Lok-out, o tancament empresarial”, explica Blanco. En el mateix sentit seria la participació del Centre Català de Negocis, (CCN), que agrupa empresaris i que han enviat la seva adhesió a la vaga.

Això deia la Intersindical:

Per la seva banda, Néstor Sastre, de la direcció de la Intersindical-CSC ha abundat en la percepció que la vaga supera els límits estrictament laborals per ser una acció ciutadana, amb la qual cosa no ha descartat que a la vaga se sumin sectors com els comerciants o les petites i mitjanes empreses, els consumidors o els treballadors autònoms i els pensionistes: “la vaga no només és laboral, és cívica”, ha dit.

I per suposat, la posada en escena després de l'1-O també estava prevista:


“Si em pregunten sobre els partits polítics, tant la CUP, com Procés Constituent, com ERC o Podem, podrien unir-se a les mobilitzacions. En tot cas, els partits no pensen pronunciar-se abans de les votacions per no desviar l’atenció de l’opinió pública”, ha dit Blanco.



En definitiva, no hi ha pitjor cec que qui no vol veure. Això mai ha estat una vaga general, va néixer com a tancament patronal.
Re: Ens han robat la vaga general!!.
03 oct 2017
es que ara mateix hi han dues coses: una vaga i un lock out
Re: Ens han robat la vaga general!!.
03 oct 2017
No se trata de la "patronal", sino una patronal muy concreta y la parte institucional las que se han sumado, y no al revés. Lo primero que se convocó, fue una huelga general, que después por cuestiones de "legalidad", los sindicatos mayoritarios han propuesto un "paro constitucional", y esas son dos de las convocatorias que hay, pero una buena parte de trabajadores y trabajadoras, llaman y apoyan la huelga general, y no al paro.
Re: Ens han robat la vaga general!!.
03 oct 2017
S'hi han sumat CECOT, PIMEC, Òmnium Cultural (veure: https://twitter.con/jcuixart/status/914938783421911041), l'ANC... això és "la patronal" no una part concreta. En tot cas, una part molt concreta és la que no s'hi ha sumat
Re: Ens han robat la vaga general!!.
03 oct 2017
no es una huelga que tenga intereses de clase alguno. no creo que sea la herramienta adecuada para solventar problemas interclasistas. Mi postura: Huelga pasiva, no ir a trabajar pero sin movilizarme mucho.
Decepcionante la respuesta libertaria, cnt, cgt, etc. Organizaciones que perdieron el rumbo político hace tiempo.
Sindicato Sindicat