Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Figafest 2017 (14 d'Octubre-Lleida)
08 set 2017
Festival feminista de música i espectacles al carrer.
Flyer informatiu color disminuit pixels.jpg
Benvingudes i benvinguts a la 3ra edició del FIGAGEST!!!


Preparats i preparades per endinsar-vos al festival feminista, autogestionat, gratuït i al carrer contra el capitalisme i l'heteropatriarcat que influencia les nostres vides i el món de les arts escèniques.

Fartes de veure relats comuns que ens parlen entorn a dos únics cossos i dues formes de ser: masculines i femenines, i entorn a formes de relacions limitades per uns codis basats en la mitja taronja i l'heteronormativitat. Estem fartes de veure als escenaris la dona a segon pla, contemplada i tractada com un objecte sexual; senyida a unes actituds i uns cànons de bellesa 'femenins' marcats pel patriarcat.

Volem donar espai a dones que trenquen amb la norma: subversives, amb cossos no normatius, no binàries, bolleres, bisexuals, trans... Seguint aquestes reflexions ens hem plantejat incloure les persones trans, ja que creiem que l'origen del problema és comú. També perquè tenen poca visibilitat i en moltes ocasions són ridiculitzades o enmarcades dins els estereotips. Ens qüestionem els rols de genere imposats, la no acceptació dels nostres cossos tal i com són i la burocratització i patologització a l'hora de modificar-los.

Volem fer del FigaFest l`escenari de totes. És per això que la nostra intenció és enfocar-lo de forma que trenquem amb les dinàmiques que fan del nostre cos un aparador, un objecte comercial delimitat pel mercat, i que deixem de ser espectadores/objectes i passem a ser una part activa.

Volem crear un espai de reflexió, de sinèrgies i d'enfortiment col·lectiu i individual, perquè a la nostra quotidianitat i a les activitats polítiques qüestionar-se el gènere sigui una lluita més.

Volem fer-ho al carrer per reapropiar-nos de l'espai “públic”, actualment masculinitzat i cada cop més privatitzat. Volem que aquest espai, que denominen públic, estigui destinat a l’espontaneïtat i a la vida; no als negocis ni que estigui regit per normes institucionals.

Ho fem gratuït per trencar amb la barrera econòmica i fer-ho accessible a tothom.

Deixem clar que el fet de que pugui venir qualsevol persona no vol dir que s'accepti qualsevol actitud. No acceptarem cap tipus d'actitud i comportament bavós, sexista, feixista, homòfob o de discriminació per raons d'origen o edat; la nostra resposta serà contundent.

Creiem en l’autonomia, en enfortir-nos i agafar allò que és nostre; en autogestionar les nostres vides i temps d'oci, fent-ho des de la consciència i la crítica.

Volem que als nostres espais, al carrer i a qualsevol activitat tot això sigui una prioritat, perquè l'estat patriarcal-capitalista en el que vivim ens vol submises, insegures, en un segon pla, controlades i no pas lliures, salvatges, espontànies, empoderades i fent manada.

Ens veiem durant tot el dissabte del 14 d'octubre a la plaça de l'Ereta de Lleida.


REAPROPIEM-NOS DE LES NOSTRES VIDES I PRENEM LES PLACES!!

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa