Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Resolució de solidaritat amb el dret d'autodeterminació del poble català
08 set 2017
Des de fa sis anys el poble català es manifesta massivament per la independència de l'Estat espanyol. El Parlament de Catalunya va aprovar cridar a un referèndum d'autodeterminació. El Govern català va fixar aquest referèndum per al pròxim 1 d'octubre.
Resolució de solidaritat amb el dret d'autodeterminació del poble català

1. Des de fa sis anys el poble català es manifesta massivament per la independència de l'Estat espanyol. El Parlament de Catalunya va aprovar cridar a un referèndum d'autodeterminació. El Govern català va fixar aquest referèndum per al pròxim 1 d'octubre.

2. El Govern i els tribunals de l'Estat espanyol han advertit que no toleraran el referèndum i han anunciat un arsenal de mesures repressives per impedir-ho: judicis, intervenció de les institucions de Catalunya i de les forces repressives de l'estat. Al costat del Govern del Partit Popular s'han alineat Ciutadans i el PSOE.

3. Defensem el referèndum de l'1 d'octubre. Cridem a votar per la independència del poble català, no només perquè s'ha expressat massivament en aquest sentit, sinó també perquè la necessària relació entre pobles i nacions que avui formen l'estat espanyol ha de fer-se sense imposicions i això no és possible sota la Monarquia centralista. La unitat de treballadors/as ha de realitzar-se en defensa d'aquest dret democràtic. Una República a Catalunya obriria un camí per a altres pobles i nacions per acabar amb aquest anacrònic règim imposat al final del franquisme. Lluitem perquè aquesta república sigui de i pels i les treballadores, en el camí d'una Federació de Repúbliques Socialistes.

Cridem a la solidaritat internacional dels i de les treballadores i les seves organitzacions contra la repressió de l’Estat espanyol en defensa del dret d’autodeterminació:
Referèndum l’1 d’octubre


IV Congrés Mundial de la Unitat Internacional dels Treballadors – Quarta internacional (UIT-QI)

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa