Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : educació i societat : xarxa i llibertat : altres temes : sense clasificar
Manifest polític en defensa del salseig
05 jul 2017
Manifest polític en defensa del salseig (xafardeig) com a eina essencial a l'hora de promoure la confiança, cohesió i cooperació grupals per tal de construir unes relacions més riques, plenes i saludables.
https://difonlaidea.wordpress.com/2017/07/05/en-defensa-del-salseig/
En defensa del salseig - portada.jpg
El salseig és i ha sigut històricament infravalorat i menyspreat. L'habitual adjectiu “xafarder” és considerat pràcticament un insult. Molta gent rural emigra a les grans ciutats en busca de l'anonimat, fugint dels judicis gratuïts sobre les seves vides privades que fan els veïns a través del salseig.

Es considera lleig parlar a l'esquena d'algú, ja que sovint ho fem per parlar malament d'algú. També ho considerem injust perquè la persona en qüestió no es pot defensar de les nostres calumnies.

L'altra gran raó per la qual repudiem el salseig és perquè no volem que salsejin sobre nosaltres i apliquem la bàsica regla de “allò que no desitgis per tu mateix, no ho facis als altres”. Tot i així, no podem ignorar totalment les nostres ànsies de salsejar—acceptem-ho obertament: ens encanten els cotis!! Com tots sabem de primera mà, és molt difícil mantenir en secret alguna notícia sorprenent sobre algú altre. Compartir un coti suculent és una temptació irresistible. Per això qui més qui menys, tothom acaba salsejant, potser no a la peixateria o altres espais públics però si amb les nostres relacions més íntimes.

Tal i com intentaré exposar en aquest text, l'origen del mal no és el salseig en si, sinó els contextos de relacions hostils en què vivim i els codis morals momificats que seguim reproduint a través del salseig.
Mira també:
https://difonlaidea.files.wordpress.com/2017/07/en-defensa-del-salseig1.pdf
https://difonlaidea.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Manifest polític en defensa del salseig
06 jul 2017
té bona pinta
Re: Manifest polític en defensa del salseig
09 jul 2017
Mai havia sentit a dir que les xafarderies, el safareig, les xerrameques s'en diguessin salseig... en fin deu venir de "salsa rosa", o potser és un terme TV3-ista com Bèbe o papà
Sindicato Sindicat