Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Presentació: "Sobre l'ambigüitat i el reformisme: Crítica a la difusió de la consigna Poder Popular al si dels moviments socials"
23 jun 2017
El proper dissabte 1 de juliol a les 18:00 hores es farà la presentació, al nostre local de la CNT de Martorell: Av/Pau Claris núm. 20 Entresòl, del nostre folletó "Sobre l'ambigüitat i el reformisme: Crítica a la difusió de la consigna Poder Popular al si dels moviments socials".

Us hi esperem!
cartel presentación folleto poder....jpg
Una consigna és “una formula breu que s’utilitza com a expressió d’una idea política” , és a dir, és sempre una reducció de la complexitat d’un conjunt d’idees que expressen una determinada concepció de com hem de relacionar-nos amb els demés (la política, en el seu sentit més genèric, al fi i al cap tracta d’això) amb fins exclusivament propagandístics. Aquesta “reducció de la complexitat” es fa, en determinades circumstàncies, necessària doncs a fi de fer una crida a la mobilització, en un moment donat, no podem difondre textos massa farragosos sinó idees senzilles que puguin ser ràpidament difoses.
Ara bé, això no vol dir que no haguem de construir espais on poder reflexionar sobre el significat més profund d’aquestes consignes que s’han llançat, veure si aquesta “reducció de la complexitat” que s’ha fet és la síntesis adequada o si, pel contrari, té conseqüències polítiques indesitjables. Creiem que si arribem a aquesta segona conclusió l’única solució passa per substituir aquesta consigna per una altra, per una “reducció de la complexitat” més adient.
L’objectiu d’aquest text dels/les anarcosindicalistes martorellencs/ques és, precisament, construir un espai de reflexió sobre la consigna “Poder Popular” que des de fa alguns anys s’ha començat a utilitzar per part d’alguns col•lectius de l’esquerra autònoma i llibertària de Barcelona i alguna organització de l’Esquerra Independentista catalana. A la vegada, però, forma part del bagatge ideològic d’alguns partits de l’esquerra institucional a nivell estatal.

This work is in the public domain

Comentaris

Per descarregar-se el folletó...
23 jun 2017
1_para_web_contrapoder2.pdf
para_web_contrapoder2.pdf (812,79 KiB)
...
Contra poder cagat
23 jun 2017
poblses lliures.jpg
780_0008_5449854_2930d1d55777639171d2e38718c1f1ea_0.jpg
pode popular.png
LLUITAR PER CREAR PER ACONSEGUIR UN PODER POPULAR, NO AL CONTRAPODER INVENTAT
Re: Presentació: "Sobre l'ambigüitat i el reformisme: Crítica a la difusió de la consigna Poder Popular al si dels moviments socials"
23 jun 2017
Per qui li interessi aprofundir:

Crear un Pueblo Fuerte
Aportes para la discusión sobre el Poder Popular

https://www.anarkismo.net/article/16260
luchar , crear , poder popular
23 jun 2017
images.png
_mg_6151_as_smart_object-1.jpg
Cd9qJwkW4AEnFga.jpg
TODO EL PODER PARA EL PUEBLO:LUCHAR,CREAR, PODER POPULAR!
Re: Presentació: "Sobre l'ambigüitat i el reformisme: Crítica a la difusió de la consigna Poder Popular al si dels moviments socials"
29 jun 2017
Context històric a Xile

http://www.memoriachilena.cl/602/w3-article-96187.html
Colera camping CNT