Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
Més informació sobre la financiació de l'estat espanyol a la Fundación Francisco Franco
25 ago 2003
De fet, és l’entitat que rep més diners del ministeri de tot l’estat. L'administrador de la web de la Fundación Nacional Francisco Franco és un coronel relacionat amb el GAL i amb una important participació en el 23-F. El coronel Eduardo Fuentes Gómez de Salazar va ser acusat de formar part d'un reduït grup de militars espanyols entrenats per la dictadura argentina en tàctiques de guerra bruta que després es van aplicar a la formació dels GAL. (Dos articles dels diaris Pagina 12 i El Mundo ho expliquen, encara que Fuentes Gómez de Salazar ho nega.)
Després de la forta polèmica de l’any passat, el ministeri espanyol de Cultura ha tornat a subvencionar enguany generosament la Fundación Francisco Franco. De fet, és l’entitat que rep més diners del ministeri de tot l’estat. En conjunt, enguany la Fundació ha rebut 26.690 euros, per a ‘equipaments informàtics’ i ‘contractació de personal i serveis’. Les xifres són al BOE del dijous passat.

Les subvencions a la Fundación de ja van ser justificades l’any passat per uns quants dirigents del PP, com Josep Piqué, Mariano Rajoy i Pilar del Castillo, tot i les crítiques de l’oposició. ERPV de Castelló de la Plana ja ha emès un comunicat en què critica que el govern espanyol subvencioni entitats ‘que fan apologia del feixisme’. També recorda que des de l’any 2000 ha rebut 150.845,77 euros, el 9,29% de les subvencions atorgades durant el període.

La Fundación Nacional Francisco Franco té per objectiu la 'difusió del coneixement de Francisco Franco en la dimensió humana, política i militar, així com de les fites i realitzacions del seu règim'. La web de la Fundació exhibeix un tarannà clarament feixista i s’ha fet a la major glòria d’un home ‘providencial’.

Vet ací unes quantes informacions de l’any passat que posen de manifest el tarannà d’aquesta entitat:

L'administrador de la web i exadministrador de la Fundación Nacional Francisco Franco és el coronel d'artilleria Eduardo Fuentes Gómez de Salazar. (Es pot comprovar al whois de Verisign). Segons que ha sabut VilaWeb, aquest coronel, lligat als serveis d'intel·ligència, és un dels homes clau del funcionament diari de la fundació.

Eduardo Fuentes Gómez de Salazar s'ha destacat sempre per la seva vinculació ideològica amb l'extrema dreta, però és que, a sobre, ha participat activament en episodis importants de la història recent.

Va ser ell qui va negociar amb el general sediciós Ricardo Pardo Zancada la rendició de les tropes que havien entrat al Congrés espanyol el 23-F, i ho va fer per la seva amistat amb Pardo Zancada, que escriu habitualment al butlletí de la Fundació. Més greus són les acusacions fetes a partir d'informacions recopilades pel coronel Martínez Inglés.

Eduardo Fuentes Gómez de Salazar va ser acusat de formar part d'un reduït grup de militars espanyols entrenats per la dictadura argentina en tàctiques de guerra bruta que després es van aplicar a la formació dels GAL. (Dos articles dels diaris Pagina 12 i El Mundo ho expliquen, encara que Fuentes Gómez de Salazar ho nega.)

El coronel Fuentes és autor de treballs publicats per la Fundació que presenten Franco com un 'geni militar'. A 'El legado de Franco', publicat l'any 2000, compara 'el potent' exèrcit sorgit de la insurrecció feixista amb 'l'anèmica policia mercenària' que és, segons ell, l'exèrcit espanyol actual.

El PP és l'hereu ideológic i continuador del mateix projecte polític del nacionalisme espanyol feixista de sempre, si algú encara te cap dubte que es miri la web de la Fundación Fascista Franquista tan generosament financiada per l'estat espanyol:
Mira també:
http://www.ctv.es/USERS/fnff/
Colera camping CNT