Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : guerra
Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
Cerca a Google "Aznar i PP" o "Aznar i Batasuna" i veuràs els resultats!!
L'objectiu de la iniciativa era que aquesta pàgina:

-- Aznar i PP = Batasuna
http://www.geocities.com/aznar_pp_batasuna/index_ct.html

Apareguesi en Google en els primers llocs al cercar terminis relacionats amb Aznar, PP i Batasuna.

I ha tingut éxit. Si possas a Google:

- PP i Batasuna:
Resultat numero: 1

- Aznar i ETA:
Resultat numero: 1

- Aznar i PP:
Resultat numero 2

- Aznar i Batasuna
Resultat numero: 3

- Batasuna:
Resultat numero: 9

- Aznar i qualsevolg idioma English o Galego o Catala o Euskera
Resultat numero: 1

Equipo pro-Google Bombing Aznar y PP = Batasuna

Comentaris

Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
Olé! ¿Saldrá en la tele? ¿Os llamarán Apologistas del terrorismo?!?
Els extrems no es toquen, es peguen
25 ago 2003
Us deveu creure la mar de graciosos. Però als milers de militants del partit abertzale ilegalitzat pel PP no els deu fer cap gràcia.
Quines son les diferències, et preguntes?
- La guerra d'Iraq ha causat moltes més víctimes que les que ha provocat ETA en 40 anys d'història.
- batasuna no ha aplaudit cap acció d'ETA sino que les ha lamentades, mentre que la participació espanyola a la guerra va ser aprovada pel PP al parlament, entre abraços, aplaudiments i rialles.
- Per molt que els mitjans de comunicació ho repeteixin una vegada i una altra, Batasuna no és ETA. Batasuna sempre ha constatat que el conflicte genera sufriment en les dues parts i ha proposat una solució negociada per resoldre el problema de fons. A alguns pot semblar-lis que aquesta actitud no és prou ferma amb ETA. Però és que el PP ni tan sols lamenta les víctimes que causa, sino que ho celebra. Puc recordar les declaracions de joia de l'iturgaiz quan quatre joves militants d'Eta van perdre la vida a Bolueta, o les daclaracions de Fraga a favor del Gal i moltíssimes més. El PP es nega a reconèixer el sufrimnent que causa amb pràctiques com la de la tortura, practicades per cossos policials que en ultim extrem estan a les ordres del govern. Si el PP lamentara aquesta violència i buscara una solució negociada, que és el mateix que fa batasuna, la situació seria ben diferent.
- la legislació internacional reconeix que totes les nacions tenen dret a la lliure determinació i que les nacions ocupades tenen dret a resisitir. El PP no respecta això, ni a l'Iraq, ni al país basc
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
Batasuna sí que és Eta. Són part del MLNV. Una altra cosa es que estem d'acord o no amb Eta. Com volem derrotar algun cop al PP o al PSOE negant evidències tan grans adoptant raonaments que tan sols vénen del discurs publicitari conjuntural que està adoptant en aquest moment els abertzales?

Bush i el PP també diuen lamentar totes les víctimes de l'Irak. ës clar que la culpa -diuen- la té Sadam. Com per Batasuna i Eta, la culpa de les seves víctimes també la té l'Estat.

Si Eta està en guerra contra l'Estat espanyol, com ens asseguren constantment amb els seus comunicats, l'haurem de portar davant d'algun tribunal internacional (com a Bush i als altres)per violar les convencions internacionals sobre la guerra i atemptar contra la població civil. Potser és que són efectes col-laterals.

En fi, espero no haver ferit la sensibilitat de tants falangistes bascos, que és el que és Batasuna. Potser em direu, apa, què dius, falangistes els de Batasuna? No sé, a mi m'ho semblen: mireu, per exemple, aquest culte a les banderes. Apa, però els de Batasuna són d'esquerres, volen el bé per al poble -em podeu dir. Bé, els de la Falange espanyola també ho deien això. Fins i tot en la seva retòrica es proclamaven anticapitalistes i alguns es creien seriosament en això de millorar les condicions socials del poble.

Per mi, us podeu anar tots a prendre pel sac. Uns i altres, sempre a tota hora amb aquest discurs fanàtic. Us necessiteu mútuament. Sembla que no sabríeu com omplir la vida. Uns amb aquesta por a que un territori tingui un estat propi (Suècia i Noruega es van separar fa uns cent anys, i no ha passat res, la seva gent continua essent el mateix; els seus països també: centres xucladors de plusvàlues del Tercer Món). I els altres amb una absurda sacralització de costums i amb un discurs monotemàtic: els nens bascos van anar a les escoles basques on va jugar a jocs bascos i , en acabat, van tornar a les seves cases basques per jugar amb els seus pares bascos, etc, etc)

Potser l'únic que ens caldria és sentir Georges Brassens: "morir per les idees, d'acord, però lentament, lentament..."
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
- Decir que Batasuna lamenta los asesinatos de ETA es ironico, nadie les cree. Si te pones asi tambien el PP lamenta las muertes de Irak y eso no les quita responsabilidad. Todo es un juego politico.

- Si Batasuna no fuese ETA hubiera tenido una estrategia diferente, cuando Batasuna ha criticado a ETA?.

- Mientras ETA mataba policias o militares fue diferente, pero cuando vieron que con eso no iban a ningun lado empezaron a matar politicos del PP o PSOE, lo que produjo un acojonamiento total de la gente de estos partidos. Y cuando uno tiene miedo, ya se sabe, dispara a todo lo que se mueve. ETA sabia eso y queria provocar este tipo de respuestas. Que sentido tiene sentido matar a concejales de pueblo que ni pinchan ni cortan. Solo crear miedo. Como los atentados de la costa valenciana.

- Batasuna no puede extrañarse ahora de los efectos que causa eso en el PP y el PSOE, porque lo sabian perfectamente. La estrategia fue claramente diseñada, "si conseguimos que se enfaden lo suficiente, que no atengan a razones, tomaran medidas injustas y entonces podremos autojustificarnos y llamarles fascistas".

- Eso si, la ilegalizacion de Batasuna me parece totalmente ilegal y fascista, pero ellos que justifican comportamientos fascistas de ETA no tienen altura moral para defenderse.

- El problema es que han trabajado mucho para crear este frentismo perfecto que es su unica salvacion. Mayor confontracion. Es imposible que algun partido pueda pueda defender a Batasuna, si ETA ya no hace distinciones y su objetivo no es liberar Euskalherria, sino provocar el maximo enfado de la gente de la calle en España. Facil se lo ponen a los fascistas del PP. Es como los atentados del 11-S, realmente da pena decir que no es extraño, que los americanos se lo han currado mucho para cabrear al resto del mundo, sin embargo, atacarles en su corazon ha hecho que se vuelvan locos, pierdan el juicio, los neoconservadores dominen alli y que encadenen una guerra con otra.

La violencia, aunque te ataquen, nunca es la solucion. Hay otras maneras, mira a Gandhi.
A txema
25 ago 2003
Nos podemos pasar horas hablando del pais vasco. La cuestión no es esa. La cuestión es que Batasuna hace apología del terrorismo y el PP hace apología del terrorismo de estado. La acción de "Aturem la guerra" y otros colectivos está muy bien.
A txema
25 ago 2003
Nos podemos pasar horas hablando del pais vasco. La cuestión no es esa. La cuestión es que Batasuna hace apología del terrorismo y el PP hace apología del terrorismo de estado. La acción de "Aturem la guerra" y otros colectivos está muy bien.
SE BUSCA APRENDIZ DE MARKETING TELEMATICO
25 ago 2003
NECESARIA EXPERIENCIA EN MERCADOTECNIA DE SINDICATO($) DE SERVCIO($) RECONVERTIDO($) EN ETT($)

FUTURO INCIERTO
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
Lo que quieren es lo que llaman la "socialización del sufrimiento". No sé, eso me parece muy cenizo, como eso de quemar en plena calle los libros de aquella librería.

A los del PP y del PSOE no me los creo, por el mismo motivo que no me creo a los de Batasuna. Los medios suelen decir mucho de los medios que se persiguen. El Estado, por naturaleza, es violencia institucional. Si te detienen y te torturan, si el CESID rapta un mendigo para tratarlo como conejillo de indias, si te niegan la voz en los medios públicos... por mucho que digan que lo haces por la libertad, la democracia y la constitución, no dejan de ser horror. Y los otros lo mismo: cuando preparan una bomba como la de Hipercor para que tenga los efectos que el Napalm tenía en el Vietnam, por mucho que digas que lo haces por el ideal más noble que quieras, no dejas de ser sino un canalla.

Tras cada atentado, me pregunto a quién debe de beneficiar. Uno acaba pensando que son atentados orquestados por infiltrados. Pero lo más terrible es que esas organizaciones que los cometen en verdad no necesiten ser inducidos por el taruguismo ajeno, sino que tal vez esos atentados se expliquen por el taruguismo propio.
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
-¿Y quién me libera a mí del País Vasco? De tener que escuchar cada día sus problemas en la tele, del dinero que se me quedan cuando compro Eroski o Fagor, de la energía eléctrica que se produce en la central de al lado de mi casa para que se me la consuman ellos...
- Pero ¡qué dices! !soplapollas! cuando tengan la independencia, no serán un país rico beneficiándose de intercambios desiguales con la periferia económica del mundo. Abolirán la propiedad privada, prohibirán la acumulación capitalista... Se cotentarán con comer lo que hacen en sus huertos y escuchar canciones vascas
ASI LO HACEN MIS PERROS
25 ago 2003
QUE SE PELEEN LOS TONTOS UTILES "PROGRESISTAS" ENTRE ELLOS, NO NOS PASE COMO EN EL SAHARA...
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
AZNAR i PP != BATASUNA.

Quines comparacions de fer ... Poca feina.
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
la demagogia és molt fàcil de fer i les comparacions encara molt més. Perquè no compareu Batasuna o Eta amb la resistència iraquiana? Gandhi, el pacifista indi, era abans que res nacionalista i independentista. Per cert, herri batasuna van estar en contra de la otan i del tractat de maastricht per la seva postura antimilitarista i anticapitalista, cosa que altres esquerres no poden dir. L´única cosa que m´alegra es que podrem demanar, a més de la dimissió d´Aznar,la i.legalització del PP per ser el braç espanyol de batasuna. juajuajua
Si Batasuna és el mateix que Eta, el pnb,ea i iu també és eta... això és el que diuen cada dia els del pp. És a dir el 60% de l´electoral és eta, i si a això li sumem els del pp, doncs tot el país basc és Eta.Estareu satisfets...
La meva disconformitat amb tot aixó, vinga progres, a jugar a la política al pati, sembla que encara no heu sortit de la guarderia i no sabeu distingir entre la violència del sistema i la violència de resposta d´un poble cabrejat. Està bé...d´acord... ambdues totalment condemnables.

Solidaritat amb l´euskadi que lluita.
Poca feina a l´estiu...
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
SE PUEDE SER M�S CATETO Y M�S IDIOTA... QUE ESTOS NIÑATOS. HABLANDO DE MUERTE, DE TERROR Y ESTAN EN SU CASA TOCANDOSE LOS...

IROS A TOMAR POR CULO VOSTROS Y EL PP.
Desgraciats
25 ago 2003
Desgraciados. Es uno de los muchos descalifikativos que se me ocurren al ver ésta página. Estoy segura que los que la han hecho, no les llegan a la suela del zapato a la mayoría de militantes de batasuna en la lucha contra el fascismo. A mí, me gustaría que alguien me respondiera qué coño de beneficios saca la izquierda independentista vasca con ésta situación? Alguien me lo puede decir? Me podeis explicar lo bien que se lo pasan los militantes de ETA y batasuna con ésta situación? Porque yo, cada dia veo y escucho por la tele y por los periódicos muchos comentarios del pppsoe que te hacen pensar lo contrario de ellos. Puede ser que muchos de sus miembros, en euskal herria lo pasen mal (más mal lo pasa mucha gente que se tiene que ir a dormir vestida por si acaso esa noche se los llevan a Madrid), pero tanto a la cúpula del PP como a la cúpula del PSOE les conviene y mucho ésta situación. Les conviene para alentar el odio, para sacar votos en el resto de españa, utilizando a los muertos. Se os tendria que caer la cara de vergüenza, comparar un partido fascista y xenófobo como el PP, que ha subvencionado a la fundación Francisco Franco, con ETA, que si nació, fue precisamente para combatir a Franco. Comparar a un partido que está destrozando Valencia, Mallorca, Galiza... con un partido que ha luchado en todos los pueblos de euskalherria contra la especulación, comparar un partido de pijos de mierda que han apollado la muerte de miles de personas en un mes, con un partido a quien cada muerto de ETA le cuesta unos quantos secuestros, torturas y unas situaciones personales (que no salen por la tele cada dia), pero que las personas que han hecho ésta página deberían de pasar para entender lo que son los conflictos armados.
Estoy segura, que muchos de los que critican a Batasuna, tienen un trasfondo claramente españolista, racista y fascista. Si, seguro que muchos apollan a los Palestinos, a los kurdos, a Chiapas, seguro que muchos llevan el pin del Che colgado, pero claro, como sois unos españolistas, nunca os aplicaréis el cuento del imperialismo en vuestra casa.
Yo al señor Aznar lo veo viviendo muy bien, comiendo muy bien y hablando muy tranquilamente cada dia. En cambio, que bien que están los familiares de los presos! Se lo pasan bomba con esta situación! Y los jóvenes independentistas vascos, detenidos sistemáticamente (no ya por tirar cócteles, sino por participar en manifestaciones o militar en una organización juvenil) se lo pasan en grande encerrados en Madrid! Y los militantes de la izquierda abertzale sacan mogollón de provecho de ésta situación. Sacan una de dinero de sus sueldos de concejales y parlamentarios! Igual o mas que el PP y el PSOE!
Miserables, los que habéis hecho ésta página, sois unos hipócritas que solo os atreveis a levantar la voz contra la ocupación militar, el imperialismo y el apartheid cuando pasa lejos de vuestras casas.
COMO MILITANTE DE LA IZQUIERDA INDEPENDENTISTA CATALANA, MOSTRAR TODO MI APOYO Y SOLIDARIDAD CON LA IZQUIERDA ABERTZALE, EN ÉSTOS MOMENTOS TAN DUROS, DONDE LAS V�CTIMAS SÓLO SON LOS 4 MUERTOS QUE SALEN POR LA TELE, Y LOS MILES DE TORTURADOS, EXILIADOS, DETENIDOS Y EXCLUIDOS DE LA SOCIEDAD VASCA SON LLAMADOS TERRORISTAS.
NI FEIXISTES NI CÃ’MPLICES!
BATASUNA AURRERA!!! DEMOKRAZIA EUSKAL HERRIANRENTZAT!!!!
PD. PER CERT, ELS QUE HEU FET AKESTA PÀGINA QUÈ SOU DEL PSOE O PICOLETOS?
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
25 ago 2003
Amiga Mireia de Manresa, cuando alguien no está de acuerdo con otro, no significa que este otro sea un "desgraciado", "hipócrita", "miserable", etc...
Tu balance de víctimas (4 muertos y miles de torturados) revela una visión algo distorsionada.
Si en nombre de la libertad de los pueblos quieres conseguir algo, no lo puedes hacer descalificando otras opiniones, o serás "como esos que tanto odias".
Usas la palabra "apartheid" siguiendo la moda batasuna del momento. Comparar Euskalerria y la Sudafrica del apartheid es una falta de respeto a los sufrimientos de las verdaderas victimas del apartheid, porque frivolizais el termino.
¿Cual será la próxima? ¿Holocausto?.
Prácticamente ninguna fuerza política puede estar orgullosa de su papel en la historia reciente, pero el movimiento abertzale no es un ejemplo a seguir, ha sido el mejor aliado del PP y el españolismo.
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
Batasuna és una organització política prohibida i en la clandestinitat per dir que a l´estat espanyol no hi ha democràcia i per dir que el conflicte entre E.T.A(m)i l´estat espanyol s´acabarà amb un diàleg i una negociació sobre la base de drets col.lectius com és el dret d´autodeterminació.
El Moviment d´Alliberament Nacional Basc ha aconseguit en molts moments posar contra les cordes les estructures de l´estat,com quan l´abstenció i el rebuig a la constitució, o la construcció de l´autopista de Leizaran, etc. Degut a què Euskadi no hi hagut transició, sinó que l´esquerra (el PSOE no és d´esquerres) va continuar la lluita perquè considerà que no hi havia hagut suficient ruptura amb el franquisme.
A què ve tot això?A què si comparen pp i batasuna, hauran de comparar exèrcit espanyol i eta, i si ho fan és com comparar exèrcit israelià i organitzacions armades palestines o intifades populars. Potser tenen raó...

En aquesta comparació inútil falta una equació:
PSOE=G.A.L. (terrorisme d´estat)

Tant com en el franquisme com en el neofranquisme, que és on estem ara:
AMNISTIA PRESOS POLÃ?tICS
Visca la lluita per les
llibertats i la justícia social!
IMPRESENTABLES Y DESINFORMADOS
26 ago 2003
Ni caso son cuatro desinformados victimas de su propia ceguera o de la ceguera colectiva sitémica y solo ven lo que quieren ver.

Como os podéis llamar demócratas y aceptar cosas como la ilegalización de la izquierda abertzale sin ningún argumento legal, como podéis permitir que las personas no puedan manifestarse, como podéis olvidar que es acuerdo del parlamento el acercamiento de los presos de ETA a Euskal Herria. Lo olvidáis porque sois cómplices por accion o por omisión de la nueva dictadura, simplemente.

Iros a la mierda vosotros, el Google, los españolistas, mas temprano que tarde el pueblo volverá a recorrer las grandes alamedas.

Ladráis luego cabalgamos!!!
Euskal Herria Aurrera!!!
Izquierda Abertzale Aurrera!!!

Un@ de kaosenlared.net

<b><a href="http://www.kaosenlared.net";>www.kaosenlared.net<;a></b>
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
Borja Hermoso

El escritor no tiene quien le estrene, pero sí quien le premie: la SGAE le ha concedido el Max de Honor, lo cual ha levantado ampollas, debido a la postura de Sastre favorable a la independencia de Euskadi


FUENTERRABIA (GUIPUZCOA).- Vasco nacido en Madrid hace 77 años, Alfonso Sastre tiene el acento de los aitonas arcaicos, entrañables y cascarrabias. Pero la palabra subyace en toda su radicalidad, la forma no esconde el fondo, y los postulados políticos de Sastre -los que esgrime sobre lo que la izquierda abertzale denomina el conflicto vasco- son carne de diatriba.

Escribía en las páginas del clausurado Egin y ahora lo hace de forma esporádica en las de la continuación de aquello, Gara.La Asociación de Víctimas del Terrorismo dice que es «un perfecto cabrón». La Sociedad General de Autores, que hoy le entrega el Premio Max de Honor en Vigo, asegura que el autor de La taberna fantástica, Escuadra hacia la muerte o La mordaza y Premio Nacional de Teatro es un nombre esencial en la literatura dramática de la segunda mitad del siglo XX.

Pregunta.- Un Premio Max de Honor para Alfonso Sastre. ¿Qué opina de los premios? ¿No le parecen ejercicios excesivos de adulación?

Respuesta.- No sé, no sé... puede, aunque la sensación que uno tiene es agradable, en la medida en que ésta es una profesión escasa en satisfacciones. En mi vida profesional, desde luego, han abundado más los disgustos y los problemas que las alegrías y los éxitos. El éxito no es un fruto fácil. Y algunos podemos pasarnos una vida entera sin obtener uno grande.

P.- Bueno, teniendo en cuenta ciertas demostraciones prácticas del éxito, como Operación Triunfo, Javier Sardá o Tómbola, por no hablar de ciertos políticos y hombres de negocios, cabe pensar que la noción misma de éxito está devaluada, ¿no?

R.- Claro, el éxito tiene esa doble vertiente positiva y negativa.Es deseable pero peligroso. Un gran éxito en los inicios de una carrera puede resultar muy peligroso para un autor. Pero no tener ninguno comporta la muerte del autor.

P.- ¿Hizo usted concesiones en busca de ese reconocimiento?

R.- Quizá las haya hecho. Una vez, Arrabal me criticó porque, sostenía él, entre mis primeras obras de vanguardia y las que luego hice más de tipo convencional, yo me había acomodado a las formas del teatro burgués. Y puede que fuera así. A veces, uno acaba por escribir cosas que se ajustan al sistema y hace concesiones. Tampoco eso es del todo malo: Bertolt Brecht, que era un revolucionario, decía que, si no se tiene un cierto acuerdo con el medio, no se puede actuar luego contra él.

P.- Lo malo, en su caso, es que este reconocimiento de honor de los Max contrasta con la escasa presencia de su teatro en los escenarios. A usted no le estrenan casi nada.

R.- Sí, en mi caso este premio parece un sustituto de lo que el autor de teatro desea realmente: que sus obras se representen de forma regular y ocupen los escenarios. Desde que me enteré del Premio Max me ha venido a la mente esa idea de sucedáneo de lo que, en realidad, me gustaría: estrenar obras. Porque, sin ir más lejos, el año pasado no se estrenó ni una.

P.- ¿Por qué?

R.- Este es un problema que nos afecta a la mayor parte de los autores de teatro, a los viejos y a los jóvenes. Ahora, los autores estamos marginados con relación al trabajo teatral propiamente dicho. Quienes nos dedicamos sólo a escribir teatro -no hablo de quienes, además, se implican en la producción o en la dirección de escena- tenemos complicado eso de que un productor se interese por nuestra obra.

P.- También su presencia en la temporada del Centro Dramático Nacional es harto complicada, pese a la voluntad de su director, Juan Carlos Pérez de la Fuente. ¿Hay presiones políticas para que no se estrene nada de Alfonso Sastre?

R.- Yo sabía que él estaba muy interesado en hacer un ciclo con Buero, Max Aub y yo; pero también sabía que, en un momento dado, tendría problemas para montar algo mío... lo que no sabía es que ya los ha tenido. No me sorprende nada.

P.- ¿Se considera usted un autor apestado a ojos de los dirigentes políticos de este país?

R.- Apestado es una palabra fuerte, pero la verdad es que me lo han llamado. Fue Vicente Molina Foix, colaborador habitual de El País. Luego, por otra parte, yo creo que, desde el 11 de Septiembre, toda esa ideología ultrafranquista que estaba dispersa se está organizando.

P.- ¿Usted considera que dentro del Partido Popular subsisten posos de ideología franquista?

R.- El hecho de que haya desaparecido formalmente la ultraderecha me indica que está ahí y que ahora empieza a expresarse. Ya han empezado a utilizar un lenguaje muy claro: hablan claramente de los rojos, de la alianza con los comunistas... igual que se hablaba en la época de Franco.

P.- ¿Veremos a un Le Pen aquí?

R.- Pero ¿para qué? Le Pen no es más de derechas que Bush o Aznar.Sólo es más vociferante.

P.- Volviendo a la gala de los Max: RTVE ha decidido no emitirla.Parece que el espíritu de los Goya pervive...

R.- Aunque parece que ya no cabe esperar nada de ellos, yo creo que para los políticos habría sido muy interesante ver qué es lo que los intelectuales tienen que decirles. De esa forma, tendrían una especie de observatorio. Pero, claro, ellos prefieren asfixiar las voces de quienes puedan criticarlos.

P.- La segunda parte de la polémica le afecta a usted: la Asociación de Víctimas del Terrorismo ha mostrado su rechazo a la concesión de este premio porque, sostienen, es usted «un perfecto cabrón» y apoya a ETA. ¿Quiere opinar?

R.- Este tipo de ataques ya los he sufrido otras veces y a mí me resbalan. Bueno, esto antes era objeto de querella. ¡Y en el siglo XIX, de duelo! En serio, lo único que me preocupa es que se convierte, en realidad, en un ataque contra la Sociedad General de Autores, que es la que me da el premio. No me gustaría que se sintieran lastimados por todo esto.

P.- ¿Han afectado mucho a su carrera sus posturas radicales?

R.- Sí. Yo atribuyo gran parte de mis problemas al hecho de haberme establecido en Euskal Herria y de ser prácticamente un ciudadano vasco y mantener una postura clara de izquierdas. Llevo aquí 30 años. Casi una vida. Muchas obras mías no han sido estrenadas por culpa de mis posturas políticas.

P.- ¿De verdad cree que la violencia de ETA es un lenguaje válido?

R.- Los problemas que hay aquí no son cualitativamente tan distintos de los problemas internacionales, se parecen a lo del imperialismo americano en relación a Irak. Yo creo que, para el imperialismo, la paz es una catástrofe. Cuando ETA declaró la tregua, yo creía que en España iba a haber un estallido de alegría. Pero no. Se disgustaron, casi fue una mala noticia. Y otra cosa dentro de todo este problema es que el PNV es criticado como si fuera prácticamente una organización terrorista. Yo creo que realmente no es el terrorismo lo que preocupa al poder, sino las ideas soberanistas.

P.- Pero, de nuevo, ¿qué sentido tiene la violencia como expresión?

R.- Mire, el sistema, el Estado español, convive con la violencia de ETA más cómodamente que con la paz. El sistema se encuentra bien teniendo alguien a quien perseguir.

P.- ¿Cómo puede ser legítimo defender ideas con la violencia?

R.- Yo estoy contra eso de «condenar toda forma de violencia, venga de donde venga», sencillamente porque no todas son iguales.No es lo mismo el Che Guevara que un sicario. Para condenar al primero, me lo tengo que pensar mucho. Para condenar al segundo, nada.
Menos violencia (verbal) y más diálogo
26 ago 2003
Yo no distingo entre guerra y terrorismo pero sí entre agresores y agredidos. Los que han hecho la agresión en Irak son las fuerzas de coalición. Los que agrededen ahora en Euskadi siguen siendo los de ETA. El PP y Batasuna se comportan igual: Intransigencia, esputos verbales y agresiones indiscriminadas, no hay más que ver los comentarios abertzales.
De Franco a Fraga passant pel GAL i Carrero Blanco
26 ago 2003
Si PP = Batasuna,
xque el PP il·legalitza Batasuna?
xque Batasuna no il·legalitza al PP?

i el PSOE? és diferent?

és diferent de Batasuna?

és diferent del PP?
Resposta al comentari de l'autor "això no és Euskal Telebista"
26 ago 2003
Primer de tot m'agradaria felicitar-te pel
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
2000s: Sharon i Likud = OAP (organització per l'alliberament de Palestina)

2000s: Bush i Partit Republicà = Resistència Iraquiana

1940s: Hitler i Partit Nazi = Resistència anti-nazi

1930s: Stalin i PCUS = Resistència anti-PCUS

1920s: Monarquia Imperial Britànica = Sinn Fein

1910s: Imperi Otomà = Resistència anti-Imperi Turc
etc...

Només hi trobo una relació interessant i no és precisament d'igualtat sinó de causa-efecte. Quan els primers van recular (reculin), quan van renunciar (renunciin) a continuar imposant els seus privilegis, els segons vàren deixar (deixaran) d'actuar com ho feren (fan) fins aleshores (ara).
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
decis: "Como os podéis llamar demócratas y aceptar cosas como la ilegalización de la izquierda abertzale sin ningún argumento legal"

Y eso demuestra que no escuchais, la izquierda de este pais (la izquierda social, no hablo de partidos) está en contra de la ilegalización de Batasuna. Pero la izquierda "real", la que cree en las personas y repudia la violencia como forma de imponer las ideas tambien está en contra de Batasuna.

Me jode oir como alguien intimida con la violencia y despues va de victima, no es justo, no es lícito, no es democrático, no nos lo merecemos las gentes de izquierda.
a l'autor"això no és Euskadi Telebista" i altres
26 ago 2003
Primer de tot m’agradaria opinar sobre la discussió respecte a la relació entre ETA-Batasuna. És evident que tant ETA com Batasuna pertanyen al MLNV entre d’altres, i per tant tenen uns objectius polítics similars, el que no justifica el fet que s’acusi a Batasuna d’ésser la mateixa ETA i que per tant tampoc justifica la seva posterior il:legalització ja que al meu entendre la seva postura política és més que legítima, fins i tot m’atreveixo a dir que els fets l’avalen tal i com intentaré demostrar a continuació.
Arribar a comparar el moviment abertzale amb la Falange és d’una frivolitat brutal. No té cap sentit argumentar que el moviment abertzale és falangista buscant similituds inversemblants com les que utilitzes “ fins i tot els sindicats falangistes es consideraven anticapitalistes igual que batasuna�, provablement això és conseqüència de la influència de l’estratègia de sectors trotskistes que durant el franquisme van decidir dur a terme el que es coneix amb el nom “d’entrisme�, tot entrant en aquests sindicats franquistes per suposadament transformar-los; de totes maneres això ja forma part d’un altre debat.
També m’agradaria que el sector “progre�, a qui considero que representes, no fos tant curt de mides, s’ha d’ésser capaços de fer anàlisis polítics més coherents. El fet que les reivindicacions del moviment abertzale només trobin ressò en el mitjans espanyols i regionalistes quan toquen temes nacionals tipus ikurriña, euskera... és degut al fet que aquests mitjans espanyols el que els interessa és generar corrents d’opinió en contra del moviment revolucionari basc, i se es passen ¾ parts dels seus telenotícies insuflant espanyolisme: res millor que emetre les manifestacions antiespanyolistes dels abertzales per generar odi dins del poble espanyol. Evidenment si publiquessin les reivindicacions de tipus laboral, antipatriarcal, o social entre d’altres.... podrien generar una hecatombe ja que guanyarien molts adeptes: ja se sap d’oprimits n’hi ha a tot arreu, tant als PPCC, com Espanya, i Euskal Herria.
    Per altra banda també m’agradaria criticar l’actitud de tots aquells progres que tendiu a acabar les vostres argumentacions amb alguna frase feta d’algun intel·lectual de renom, per tal d’intentar maquillar una opinió demagògica, vulgar i plena de simplismes com la que tu has dut a terme. Què passa que t’hi faltava aquest toc “intel·lectualoideâ€? enganya bobos per arrodonir plàsticament el text?
    Jo per acabar t’exposaré un anàlisis polític de Gramshi, que no una frase feta, per tal de demostrar-vos a tots els progres que el moviment abertzale té un fort caràcter revolucionari. Com molt bé Gramshi diu l’opressió capitalista se sustenta en tres factors: a) en l’hegemonia de la ideologia del bloc de classes dominant, objectiu primordial de tots els mass-media
b)en la coerció, que es materialitza en la por dels dissidents a exposar lliurement la seva opinió i defensar els seus drets per por a represàlies en el camp laboral...
c) en la repressió per part de les forces d’ordre: jerarquia formada per l’aparell militar- Guardia Civil- Policia Nacional.

El moviment revolucionari basc deu ésser l’únic d’Europa, en el meu entendre, on els dos primers factors s’han arribat a quasi superar: s’han aconseguit editar mitjans com Egin i Gara de forta tirada nacional, i de forta ideologia revolucionaria d’esquerres, revistes com Ardi Beltza,.... i no crec que cap empresari s’atrevís a fotre fora de la feina a algun treballador que demanés millores laborals i que formés part de l’antic sindicat LAB (evidentment l’estat espanyol ja ha il·legalitzat Egin, Ardi Beltza i LAB, i d’aquí poc ho farà amb Gara, no ho dubteu). I pel que fa al tercer factor, la repressió, no poden amb els procediments habituals utilitzats a la resta de l’Estat i s’ha hagut d’aguditzar mitjançant la tortura sistemàtica a la dissidència abertzale, la guerra bruta, la il·legalització d’idees (il·legalització total del MLNV)...i provablement algun dia, quan estiguem més aprop de la victòria enviaran a l’exèrcit. A però és veritat que això segons alguns no es pot dir apartheid ja que seria una falta de respecte als Sud-africans, explica’ls-hi als familiars i amics de tots els preSOS polítics hipòcrita!

Visca els Països Catalans lliures i socialistes
endavant amb la solidaritat a tots els pobles oprimits!
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
A la que dijo:

"Estoy segura, que muchos de los que critican a Batasuna, tienen un trasfondo claramente españolista, racista y fascista"

O sea, o conmigo o contra mi. Segun tu nadie puede pensar diferente, o eres españolista o catalanista o vasco. Los no nacionalistas, los que quemariamos una bandera española al igual que una vasca o una catalana no existimos.

Te pareces a Bush que dice conmigo o con los terroristas.
Al autor de Google Bombing
26 ago 2003
Una sugerencia, creo que tendrías que aprovechar el momento de éxito para cambiar la web...no hacer referencias al truco que habeis usado (o ponerlo en una página diferente), si no solo limitaros a decir lo que pensais sobre la estrategias de PP y Batasuna. Y comparar los métodos de guerra en Irak indiscriminados sobre la población civil con los de ETA.

http://www.nodo50.org/csca/agenda2003/con_iraq/Informe_26-04-03.pdf

El google es el nuevo oráculo del siglo XXI, todo lo que sea darle un toque misterioso aumentará el efecto de sorpresa...
A l'autor del Google Bombing
26 ago 2003
la noia que ha dit "Estoy segura, que muchos de los que critican a Batasuna, tienen un trasfondo claramente españolista, racista y fascista" només volia dir el que ha dit. Aixo de "conmigo o contra mi" que li estàs apropiant tu has tret de la màniga. Bases la teva existència en simplicitats com ho demostra l'inepte que has arribat a ésser tot duent aquesta "heroïca acció" del Goggle PP=Batasuna! Com m'agrada veure com els sectors anarcoespanyols i progres basen la seva existència en criticar els moviments revolucionaris d'alliberament nacional mentre aquests pateixen la còlera i la ràtzia repressiva de l'Estat espanyol! molt bé home potser et donen el carnet de militant gratis del PSOE, quin honor!
Per cert, si t'hi has fixat jo ja he donat la meva opinió anteriorment i evidenment m'he dedicat a contestar algú que defensava la teva postura, amb poca solvència tot sigui dit, no pas a tu qui l'únic que se m'acudeix dir-te és que ets un niñato que et deus pendre les teves "heroïques accions" com un passatemps més!
salut
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
Estic cabrejat perquè una "iniciativa" amb aquest contingut crec que expressa ben poc. També estic ofés per lo simple d´alguns arguments.

És molt fàcil dir les mateixes mentides, que ens repeteixen dia si dia no, els mitjans i els polítics així, com a adaptar-les al pensament propi. Batasuna era un partit basc indepe d´esquerra radical i el PP és un partit espanyolista i de dretes, la qual cosa els diferencia moltíssim.

Pel que fa a mètodes,la violència genera violència,però quina va ser primera? la de l´estat espanyol o la d´eta? o quina ha generat més morts? Crec que està bastant clar, que la primera.

Cremar un caixer automàtic no és el mateix que llençar un míssil a Bagdad. I qui vulgui veure-ho, com el mateix, és que juga a estar per sobre de la realitat.

La lluita armada és un mitjà disponible, a amèrica llatina,però també a Europa; que s´ha utilitzat per plantar cara als poderosos, per a què no passin coses com la guerra d´Irak.

Estrtègia equivocada? si. Però no per això comparable.
Per l´autor de la pàgina feixista
26 ago 2003
Foteu fàstic. De totes maneres, ja es pot veure l´èxit que té akesta pàgina. UF!! Cuants piropos que t´han tirat maco!!! Si fins i tot una enquesta del Periódico de Catalunya deia que la societat catalana (55%) estava en contra de la il.legalització i a favor de permetre les manis de l´esquerra abertzale. Deixeu de desprestigiar el moviment llibertari. Vosaltres no sou llibertaris, sou anarcoespanyols i tan debò algun dia, akets pijets anarcoespanyols que acaben votant al PSOE, facin la meitat del que ha fet Batasuna per lluitar contra el feixisme i el racisme. Molt maca la pàgina, jo també en puc ensenyar una altra:

http://www.geocities.com/nomastortura

M´agradaria saber, ja que dieu que el PP és igual que Batasuna, quines subvencions i quin reconeixement han tingut akestes altres víctimes del terrorisme. Els que heu fet akesta pàgina considereu també que la resistència palestina és igual que Sharon? O que la resistència Irakiana és igual que Bush? Es veu que sí, ja que pel comentari que has fet de "quemaria igual una bandera española que una basca o catalana" deixes entreveure que equipares la massacre, l´ocupació i l´imperialisme amb les lluites d´alliberament nacional (saps qui era Bakunin maco i saps què va fer pel poble eslau?). Si, us he dit desgraciats, us he dit miserables, i ara us dic CÒMPLICES. Còmplices de l´imperialisme, del racisme, de l´apartheid i del PP.
M´AGRADARIA SABER SI AKESTA PÀGINA ÉS DE LA PLATAFORMA ATUREM LA GUERRA JA QUE SI ÉS AIX� DEIXARÉ D´ACUDIR A TOTES LES SEVES CONVOCATÒRIES I HO EXPLICARÉ A MÉS GENT PERQUÈ FACIN EL MATEIX.

VISCA LA TERRA LLIURE D´IGNORÀNCIA!!!!
CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME, SOLIDARITAT AMB EUSKAL HERRIA

JA QUE EL PP ÉS IGUAL QUE BATASUNA, M´AGRADARIA SABER QUANS PIJETS DE NUEVAS GENERACIONES ESTAN PRESOS, HAN SIGUT TORTURATS I SEGRESTATS PEL SOL FET DE PERTÀNYER A UNA ORG. POL�TICA. SABEU QUE ÉS SEGI, HAIKA? EUSKAL GAZTERIA AURRERA!!!!
BATASUNA AURRERA!!!
L´espanyolisme és feixisme
26 ago 2003
Pel que ha dit:

"los que agreden ahora en Euskadi son los de ETA"

li recomano, que a part de mirar la tele i llegir el País cada dia, visiti la pàgina aquesta que ha posat la Mireia i entri als enllaços també. Si després tens els collons o els ovaris de tornar a dir això, et mereixes, els descualificatius que t´han dit, sobretot el de CÒMPLICES. Sou com el PSOE, o pitjor encara, sou com Sharon, que s´atreveix a fer actes contra el racisme i l´holocaust mentre assassina els nens palestins. És això el que feu vosaltres, deslegitimar la lluita d´un poble, ignorant que hi ha moltes més víctimes d´un cantó que de l´altre (no només compten els morts), i volent fer creure que el que passa a la realitat és el que us ensenyen a TVE. Doncs jo ho dic, ben clar i ben alt, encara que sigui lamentable, encara que sigui esperpèntic que les coses s´hagin de solucionar així en aquest món, no estic en contra de moltes formes de violència. Estic a favor d´ETA, estic a favor de la intifada palestina, estic a favor de la lluita txetxena i estic a favor del partit dels treballadors del Kurdistán. I porto un pin del Che, perquè en aquest món, a vegades, molts no tenen la sort de "lluitar" asseguts a la pantalleta del seu ordinador fent paginetes de merda, i han d´agafar les armes per defensar el que és seu: EL DRET A DECIDIR EL FUTUR DEL SEU POBLE.

Frase de Mayor Oreja durant la treva:

"Lo que no han conseguido por las armas, no lo van a conseguir ahora con los votos"

No es tractava d´això? Aquest és el motiu del trencament de la treva. No aquesta frase, sinó l´actitud de l´españolisme (incluit algun grupúscul que es diu antisistema i que s´hauria de dir col.laboracionista), que no vol la pau, sino que la gent no sigui independentista. El nacionalisme espanyol nega el dret d´autodeterminació, nega el dret de decidir les coses mitjançant la voluntat popular. Hi veus la diferència amb ETA, que per cert no reclama una declaració d´independència sino que el poble pugui decidir el seu futur?
Et deus creure superimportant fent aquesta pàgina. Què creus que has aconseguit? Creus que hauràs convençut algú o és que t´estàs tot el dia davant de l´ordinador fent xorrades d´aquestes? La veritat, per sort, la majoria tenim altra feina. Quantes mostres de carinyo que et dediquen, ets un heroi, continua així, t´estimem!!
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
¿Creieu que amb l'insult als que no pensen com vosaltres feu els vostres arguments més creibles?
Aprofito per felicitar a l'autor d'aquesta iniciativa pel seu valor. Ja sabies que molts t'acusarien del que no ets i ho vas fer. Gracies per ser lliure.
VISCA LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ.
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
26 ago 2003
La llibertat d'expressió no li ha negat ningú. No se li nega ni al "ESPAÑOL COMO LOS SUYOS", vet aquí. Pel que fa als insults, jo no en veig pas tants. Sí que veig una pila d'arguments dels quals no en parles. Arguments que, pel que es veu, no t'han fet variar la teva valoració de la iniciativa, que consideres prou positiva com per felicitar-ne l'autor. Les gràcies per ser lliure, jo les faig extensives a tot*s.

Jo no sóc qui per defensar o acusar a Batasuna de res perquè em reconec massa ignorant d'una realitat tan complexa com aquella. Malauradament, no puc dir que amb la visita a la pagineta de l'autor felicitat, hagi millorat gaire la meva ignorància.

En tot cas, crec que aquesta mena de crides s'han d'argumentar amb una mica més de rigor si pretenen ser efectives de debò.

L'autor felicitat critica que Batasuna i PP justifiquen accions "il·legals" sense observar que la legalitat l'estableix el poder. I el PP són "el poder" des de fa com a mínim gairebé tres segles per la desgràcia de totes nosaltres. Com que no ens convé caure en el parany de menysprear l'intel·ligència de l'enemic, del dissenyador de la legalitat, em sembla prou evident que els motius i les necessitats que els porten a saltar-se-la són molt diferents a banda i banda del signe d'igualtat.

L'autor felicitat però, per ser justes, critica concretament que ambdós 'justifiquen accions il·legals, injustes i inhumanes'. Es podrien qualificar les accions del GAL com a 'accions il·legals, injustes i inhumanes'? Si la resposta és afirmativa, no creu l'autor felicitat i/o el felicitador que caldria afegir el PSOE a la llista?

Disbarat?

En el segon punt, l'autor felicitat acusa a tots dos de la mort de civils; No eren civils les persones que va matar el GAL? Van anar a cridar-los ASSASSINS la nomenclatura socialista que va acompanyar als condemnats del GAL fins a la pressó?

En el tercer punt, l'autor felicitat torna a insistir en les morts de civils i la no condemna de la violència. I en el quart i darrer punt, més del mateix, "es salten la llei". Crec que no cal que em repeteixi. GAL i més GAL, per una banda. I pel que fa a la legalitat, afegir que alguna diferència cal constatar entre aquells que es salten la seva pròpia legalitat, com el PPSOE i els que es veuen obligats a saltar-se la legalitat aliena.

Finalment, per no avorrir més al personal, només voldria evidenciar que l'autor felicitat, en la seva fe indescriptiblement cega per la deesa Legalitat, no contempla la diferència substancial que hi ha, si més no pel que fa a l'origen, entre la "legalitat internacional" fruit del consens a escala planetària, i la legalitat de l'estat España, la legalitat de la Sacrosanta Constitución post-franquista.

i VISCA LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ!

...per cert, la d'Egunkaria també.
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
27 ago 2003
Alerta,alerta....
que venen eleccions,i la qüestió és esgarrepar 4 vots per al PSOE a costa del que sigui.
Zapatero, Maragall, etc no sou cap alternativa, ja ho vau demostrar fa uns anys.
A l'amic Gatmorgan
27 ago 2003
Només una aclaració: la demagògia no té res a veure amb la llibertat d'expressió, per tant deixeu d'escriure collonades i comenceu a argumentar d'una vegada!! a la que us han criticat la vostra iniciativa amb certs arguments sustentats amb fets, pràctica revolucionària diària i certs anàlisis polítics coherents (tot al meu entendre, si no ho creieu així critiqueu-los amb fonament) us heu limitat a acusar al personal ja que al vostre parer us estan restringint la llibertat d'expressió,... en conclusió:COLLONADES!!
Salut (fins i tot pels "progres")
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
27 ago 2003
Jo sóc la que ha dit MISERABLES, DESGRACIATS I CÒMPLICES als feixistes que han fet akesta pàgina i us ho torno a dir avui ja que no m´heu contestat cap dels meus arguments. Una altra pregunta: si PP és igual a Batasuna, quan veuré jo a la Ertzaintza amenaçant i dissolvent una concentració de iaios i iaies pperos?? Pero staria bé que contestessiu a totes les altres preguntes que us han fet, que són moltes. Per cert, quan parles de llibertat d´expressió, recorda que a tu no et censuraran akesta pàgina (com sí han fet amb les de l´eskerra abertzale), i que a tú i al PP no us persegueixen ni torturen per pensar com penseu. Per tant, crec que TÚ, tens més coses en comú amb Aznar. De fet, el PP està a favor d´un estat palestí, segurament com tú, i segurament com tú, al ser nacionalistes espanyols, no suporteu ke algú faci el mateix amb el vostre imperi.

Torno a preguntar si akesta merda és de la plataforma aturem la guerra. Siusplau que algú contesti.
VISCA LA LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ!!
A Storm y Mireia
27 ago 2003
La violencia del estado no se soluciona con más violencia, todo lo contrario, jode más los problemas. Yo estoy a favor del derecho de autodeterminación del pueblo Vasco, del catalán, del checheno y del palestino. Como tú. Estoy hasta los güevos del nacionalismo cutre español de Aznar. Como tú. Hasta los güevos de la invasión de Iraq. Como tú.

La diferencia entre vosotros y yo, Storm y Mireia, es que a vosotros los derechos humanos os importan una mierda y creeis que el fin justifica los medios: como Bush, como a Aznar, como Putin y como Sharon.

Ya sé que en el pais Vasco se tortura, ya sé lo que les paso a los del periódico Egunkaria. El pais y la tele hace tiempo que dejaron de ser mis medios de información habituales. La violencia os rebaja al mismo nivel que a todos esos cerdos que están gobernando el mundo ahora.

Lo que teneis que hacer en lugar de justificar los tiros en la nuca, los cocteles molotov y los atentados terroristas es pensar como protestar por esta situación en la que todo el mundo se pasa los derechos humanos por el ojete: Imaginación, contrainformación, libertad de expresión son buenas herramientas.

Paz y salud mental.
ETA y los derechos humanos
27 ago 2003
http://www.a-i.es/com/2000/com_12jun00.shtm
La violència s'usa en silenci
27 ago 2003
La violència s'usa quan ja no es vol parlamentar més, quan ja s'ha discutit tot i cada bàndol ha resolt, ha escollit, el seu camí. Infranquejable, intransferible. Quan no hi ha diàleg amb l'enemic, quan l'enemic ofega fins asfixiar-te, llavors sempre queda la via violenta. En la majoria, per no dir totes, de les coses que ens preocupen avui en dia, la violència és absurda. No ens bombardejarem amb el veí pel televisor massa estrident, ni amb la botiguera per la mala pinta de les pomes. La llibertat d'un poble, la sobirania sobre si mateixos, sobre la seva terra, la seva història i el seu futur, la seva supervivència i les seves maneres de fer, això és evident que preocupa també a molt poca gent. Aquell dissortat, però, que es trobi en la diatriba d'haver de lluitar pel seu poble o patir insomni pels somnis frustrats de llibertat i justícia, aquell es trobarà amb un imperi que li barrarà el pas i que no admetrà a discussió el seu esquarterament. Enemic, et diran aquells que formen part de l'imperi o aquells que ja abans foren absorvits per la matriu del lliure mercat, del Lliure Occident. Il·lús, aquells que prefereixen l'insomni a participar d'un somni impossible. En qualsevol cas, la llibertat d'un poble, així com la revolució social, només passen per la fulla de la daga dels condemnats. Perquè no és sinó amb sang que s'obté la llibertat.
Així que és absurd discutir sobre l'absència de discussió que genera un conflicte armat. O estàs amb ells, o contra ells o has escollit -lliurement- el lliure mercat. De totes formes, deia Brecht, la derrota la compartirem totes, per tant visca les armes barates i les bombes contra el poder!
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
27 ago 2003
"imaginación, contrainformación, libertad de expresión son buenas herramientas"

Seran bones eines per a gent com tú, que per fer unes cuantes pàgines cutres i pamflets es creuen uns salvadors, però com ja t´han dit, molts no tenen la sort de tenir akesta llibertat d´expressió que tú tan reclames. Com pots dir que pensin com poden protestar per aquesta situació, quan les seves manifestacions són prohibides i dissoltes a cops de oorra? És molt trist que les coses s´hagin de solucionar així, però no reclamis imaginació i llibertat d´expressió quan aquesta es nega constantment i la gent és detinguda, precisament, pel sol fet de fer política (ara no parlo d´etarres, parlo de la majoria de detinguts últimament, pel sol fet de ser de Batasuna, Segi, gestores pro amnistia...).
És molt maco dir que la violencia d´estat no es soluciona amb més violència, però crec que als oprimits i oprimides no s´els pot demanar pacíència. No es pot demanar paciència a un jove que veu com amics seus són segrestats, detinguts i torturats pel fet de militar en un partit polític. O potser sí, s´han posat a pensar què podien fer, han fet una mani i els han dissolt a cops de porra, han obert un local per recollir diners i els l´han tancat, han penjat cartells mostrant imatges de tortures i aquestes tortures no es jutgen mai, i... finalment, la impotència els ha portat a tirar còctels molotov.
T´ho torno a dir, a mí els que em semblen igual que Bush o Aznar, són els que van de pacificadors del món (com els autors d´akesta pàgina), exigint als oprimits que aturin la violència sense posar-se al seu lloc. Jo no brindo amb cava cada cop que els palestins posen un cotxe bomba a Israel. Però puc entendre com un palestí ha arribat a la situació d´autoimmolar-se. Jo, com va dir Xirinacs (va ser denunciat per expressar-se així), sempre estaré al costat dels oprimits. I al País Basc els oprimits són ETA i Batasuna. Drets humans?
Si la gent d´esquerres al llarg de la història hagués pensat com tú, els països colonitzats encara ho serien (ja que no es pot utilitzar la violència contra la violència d´estat). Els drets humans no són sempre gratis, maco, i a molts llocs no tenen la sort de lluitar amb la imaginació només. També ho han de fer amb les armes.
BATASUNA AURRERA!!!!
GORA EUSKADI TA ASKATASUNA!
CURSO DE ÉTICA PERIOD�STICA
27 ago 2003
"Èxit del Google Bombing contra la guerra: Aznar i PP = Batasuna"

quan hauria de posar:

"Polèmica pel Google Bombing contra la guerra:Aznar i PP = PSOE"
A l'amic NOGENSMENYS
27 ago 2003
Si us plau, seria interessant que tothom repasi la discussió abans de respondre airadament. Estic fart de defensar-me de acusacions en fals.

Nogensmenys: Haig de reconeixer que les teves aportacions han estar ben argumentades, i les respecto. Però m'has de reconeixer que "altres" s'han pasat tres pobles descalificant als que no comparteixen les seves idees, no amb arguments, sino amb "collonades".
Em parles en plural com si jo fos varies persones, pero jo parlo només per mi mateix.

I per tothom: Estar en contra de les accions de ETA no significa ser del PP o del PSOE, penseu que per mi dir-me això es com si fiqueu a un Ayatolah dintre de la pell d'un porc. Em dona grima que em confonguin amb un d'ells. A més tinc proves de que alguns socialistes tenen la mateixa sensació quan s'apropen a mi.

Per Mireia: segueix així, tots som dolents, tots fem fastic, tu ets la unica que sap la veritat.

El que jo dic potser son collonades, pero son meves i me les estimo les meves collonades.
I la meva collonada es sencilleta: Pau i Dialeg, o Dialeg i Pau (en l'ordre que es doni).
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
28 ago 2003
En esta web teneis un motón de ejemplos de como protestar por la violencia del estado y del mercado. En la web de http://euskalherria.indymedia.org también. Son propuestas buenas y se trata de informar a la opinión pública. La mayoría de gente se deja llevar por lo que pone el Pais, La Vanguardia o las noticias fachas de Aznar (la primera) o de timofónica (antena3). Batasuna es una organización que defiende la violencia, el PP es una organización que también defiende la violencia por eso la iniciativa de "Aturem la Guerra" me parece muy bien, ambas organizaciones son similares en sus medios.

Mireia, recuerda a Gandhi, recuerda a Nelson Mandela, recuerda a Martin Luther King. La imaginación de Mohatma Gandhi liberó a la India del imperialismo británico, un pais que de 700 millones de habitantes y ocurrió casi sin derramamiento de sangre, lo que hizo Gandhi os debería servir de ejemplo: Desarrolló un método de acción social directa basado en los principios del coraje, la no-violencia y la verdad llamado Satyagraha. Creía que el modo en que la gente se comporta vale más que lo que consiguen. Satyagraha promovía la no-violencia y la desobediencia civil como los métodos más apropiados para alcanzar objetivos políticos y sociales.

Aprender de la historia, ¡coño!, ¿cuantos años llevan los palestinos autoinmolandose? ¿han conseguido algo? ¿han mejorado su calidad de vida?
¿son más libres? No busqueis el romanticismo del luchador por la libertad de su pueblo porque es una mentira, otro producto de Hollywood tipo "BraveHeart"...¡¡ que no os coman el coco!!
A l'amic Gatmorgan
28 ago 2003
Considero que és molt normal que els impulsors i defensors d'aquesta pàgina hagiu rebut una resposta airada per part de la majoria de persones que us han contestat. Al meu entendre relacionar el MLNV amb l'ultradreta neoliberal feixista del PP és d'una irresponsabilitat total (com ja he intentat justificar anteriorment en la meva 1a resposta) que ha ferit els sentiments de molta gent que lluita i és oprimida diàriament per l'estat espanyol; sense anar més lluny als PPCC a l'últim any: Torà, Vila de Gràcia, Vilafranca del Penedès, Sants i Sant Andreu-Nou Barris, l'últim i més recent de Manresa, València...De fet totes aquestes airades reaccions radiquen en el fet que heu comès un gran error ja que com s'ha demostrat històricament no es pot posar al mateix nivell la força militar opressora d'un Imperi o d'un Estat (amb tots els seus recursos i objectius) a la reposta d'un sector popular històricament oprimit (ex: el Che i tots els revolucionaris cubans) que en definitiva l'únic que legítimament busca es erradicar tot tipus d'opressió (tant a nivell nacional, econòmic, social, patriarcal,...). De totes maneres m'alegro que puguem discutir temes com aquests, ja que si bé jo puc arribar a considerar que relacionar Batasuna=PP és més que absurd i demagògic cal dir que la majoria de població pensa com vosaltres (conseqüència de l'hegemonoa de la ideologia del bloc de classes dominant perpetuada pels mass-media; és a dir alienació tal i com he explicat en la 1a resposta). Ja per acabar m'agradaria reiterar el meu suport a totes aquelles persones que han respost airadament que tot i que hagin pogut utilitzar termes desqualificatius al meu entre han exposat argumentacions prou sòlides, sense anar més lluny la Mireia.
Per cert me n'oblidava d'en David, t'ha costat molt exposar una argumentació que no es bases en simplismes ni frases fetes! De totes maneres com pots dir "Aprender de la historia, ¡coño!" i relacionar-me Ghandi amb Nelson Mandela i Martin Luther King. Crec que hauries de repasar el discurs més famós d'aquest últim on exposa clarament la seva filosofia i potser així no t'atreviries a fer aquestes afirmacions. I per cert, el teu últim paràgraf on crítiques la resistència armada palestina (t'atreveixes a relacionar-la amb la típica història comercial de Hoollywood anomenada Braveheart) em sembla d'una frivolitat impressionant i d'una falta de respecte al poble palestí que està fora de lloc i que provablement és mereixeria una resposta molt més airada de les que has rebut fins ara!
Salut
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
28 ago 2003
"Pero hay algo que yo debo decir a mi gente, los cuales están parados en el
umbral gastado que conduce al palacio de la justicia. En el proceso de ganar
el lugar que nos corresponde, no debemos ser culpables de hechos
censurables. No busquemos satisfacer nuestra sed de libertad con tomar de la
taza de la amargura y del odio. Siempre tendremos que conducir nuestra lucha
en el plano alto de la dignidad y disciplina. No podemos permitir que
nuestras protestas creativas se degeneren en violencia física."
http://www.africanamericans.com/MLKjrTengoUnSueno.htm

Se parece bastante a lo que estoy diciendo...de todas maneras evitaré los tacos y los "coños", pero es que me saca de mis casillas vuestro discurso belicista al estilo Sharon.
Protestas creativas
28 ago 2003
El anterior comentario estaba dedicado a Nogensmenys by David...Creo que hay que hacer protestas creativas, hay que actuar que no es lo mismo que luchar. La violencia es el último recurso del incompetente...no se quien dijo eso, pero yo iría más lejos la violencia es la demostración de poca imaginación e inteligencia.

Pau i amor!!
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
28 ago 2003
Perdona David, pero la independencia de la India fue sangrienta. El mismo Gandhi murió asesinado...

La violencia no puede ser nunca un fin, pero a veces debe ser un medio. Sólo como último recurso, no por incapacidad de hacer algo mejor.
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
28 ago 2003
Als oprimits i oprimides no se´ls pot demanar paciència. Pau i amor, els ho dius als nens palestins i els dius que fagin servir la imaginació i que la violència és l´últim recurs de l´incompetent. Jo respecto a la gent que aposta per la no-violència (como va fer Ghandi per exemple), sempre que akets entenguin i comprenguin que hi ha altres formes de lluita. Xirinacs, per exemple, és un activista que sempre ha apostat per la no-violència (tothom recorda la seva vaga de fam durant mesos a la Model durant l´època frankista), i en canvi, mostra la seva solidaritat amb la gent que lluita contra l´opressor, encara que sigui amb altres mètodes. A la diada de fa dos anys es va declarar amic d´ETA i de batasuna, motiu pel qual va ser denunciat davant la justícia per grupuscles espanyolistes. Com pot ser que una persona que sempre ha defensat la no-violència es declari amic d´ETA i batasuna?? Pensa una mica.
Per cert David: que Ghandi fes servir mètodes no violents, no vol dir que equiparés els que sí ho feien amb els colonitzadors, cosa que tú i els que han fet akesta pàgina sí que feu.
Segons aket noi, es veu que totes les lluites d´alliberament (Cuba, Algèria, Congo,i el llarg ect que queda) han sigut producte de Hollywod, i que ens han menjat el coco. Que no et mengin el coco a tú, akesta frase del Brave Heart em sona més a editorial de La Razón o al senyor De Parga.
Com ja he dit, encara que no comparteixo el pensament de Gandhi o Xirinacs, crec que ells tenien molt clar qui està a un costat i qui està a l´altre. I els que heu fet akesta pàgina demostreu la més absoluta IGNORÀNCIA o sinó MALA FE cap a una gent que només vol viure en pau i decidir el futur del lloc on viuen. Ho torno a preguntar, si el PP és igual a Batasuna, m´agradaria saber quina rentabilitat política o econòmica estan treient els militants abertzales d´akesta situació (el que està traient el PP ho sabem tots, i la majoria absoluta n´és un exemple)? Quan la policia entrarà a les seus del PP per la força i les precintaran? Quan veuré un grup de Zipayos fotent d´hosties als iaios pperos? Quan veuré els pijets de Nuevas Generaciones torturats i detinguts? Quan veuré els mitjans de comunicació silenciant i manipulant els actes del PP? Quan ETA invairà Cantàbria i en reclamarà la sobirania i que el futur de Cantàbria el decideixi Euskal Herria? Quan seran il.legalitzades les organitzacions de l´entorn del PP (Foro Babel, asociación de víctimas del terrorismo...)i els seus membres seran controlats i vigilats, per després ser detinguts? I una pregunta que ja han fet i que m´ha agradat molt: quan Batasuna il.legalitzarà al PP??
Només dir, que com que sembla confirmar-se que akesta pàgina és d´ aturem la guerra, a mí que no m´esperin a cap altre acte. Salut.
Respuesta a Dani
28 ago 2003
El derramamiento de sangre vino después cuando mataron a Gandhi y fue por la separación de la India, Pakistan y Bangladesh. Pero la independencia fue casi sin sangre...lo de la India y Pakistan todavia dura
respuesta a Mireia
28 ago 2003
Estás muy convencida de que hay que luchar, poner petardos o cargarse a los que tu crees que te oprimen. No creo que valga la pena seguir con tu discusion. Solo piensalo, piensa en la no-violencia, ya se que hay debiles y opresores y que todo el mundo tiene derecho a defenderse cuando te agreden. También se que a veces no te queda más remedio cuando matan a los tuyos. Pero piensa en esta gente que te he dicho, en Gandhi, en Luther King y en Nelson Mandela. Consiguieron su objetivo y no tuvieron la carga del sufrimiento de otras personas...piensa en los derechos humanos, por eso si que vale la pena luchar...mejor dicho actuar con "protestas creativas".
Re: Exit del Google Bombing contra la guerra Aznar i PP = Batasuna
29 ago 2003
Em sembla que desconeixes totalment a Gandhi, Mandela i Luther King. Torno a dir, que ells, a diferència de tú, i a diferència dels fatxes que han fet akesta pàgina, no equiparaven als que lluitaven amb les armes contra l´opressor amb l´opressor. Cosa que vosaltres sí heu fet. Crec que desconeixes profundament el moviment abertzale. Més imaginació i més creativitat en les seves protestes és impossible. No hi ha cap altre moviment a tot l´estat que els arribi a la sola de la sabata en aket aspecte. Encara que no comparteixis els seus mètodes de lluita no tens pq equiparar-los amb l´extrema dreta. Pensa en el Che, en Emiliano Zapata, en els maquis i en la majoria de gent que ha LLUITAT per la llibertat. Creus que la seva lluita és menys legítima perquè van optar per les armes?? Als que han fet akesta pàgina se us veu el plumero, i akest plumero és rojo i gualda.
Cuanta intolerancia
02 set 2003
Que cerrazón, es increible.
- No estoy a favor de la legalizacion de Batasuna, al contrario, pero mientras Batasuna no condene la violencia etarra no movere un dedo para defenderles, expresare mi opinion contraria a la ilegalizacion, pero nada mas. Yo mismo cualquier dia pueda ser un daño colateral de ETA, maldita la gracia que me hace.
- No soy del PSOE ni de Aturem la Guerra, al contrario un ciudadano anonimo. Anonimo porque ETA me da tanto miedo que hasta los anarquistas tenemos miedo de decir nuestro nombre. Esto lo han conseguido ellos solitos. Ni los peperos me dan tanto miedo porque si me zurran los fachas alguien seguro me defendera, pero si me zurran los de ETA por no estar de acuerdo con ellos, quien coño me va a defender?
- La izquierda es antinacionalista por definicion, las luchas de liberacion de los pueblos no son para quitar un estado opresor y poner otro, son para defender a la gente oprimida (leeros a Marx) y eso no se arregla cambiando de estado, se arregla con libertad e igualdad, no importa el estado. La izquierda no cree en las fronteras ni en las banderas, a veces pueden ser usados como motivacion, pero la filosofia detras de esto es puro fascismo que apela a lo mas bajo del individuo, la identificacion con un grupo para convertirlo en un borrego.
- Las revoluciones con origenes honestos y justificados cuando alcanzan el poder siempre terminan secuestradas por una nueva clase dirigente que al poco se comporta igual que la anterior. Por favor, ya hemos visto muchos casos. Por tanto ya sabemos que las revoluciones no son la manera de conseguir nada, porque nada consiguen. La lucha de Fidel contra Batista totalmente justificada, pero su regimen actual simplemente apesta. Has estado en Cuba y flipando del miedo que tiene de hablar la gente que no esta de acuerdo con Fidel? Un anarquista se queda acojonado al darse cuenta de que uno de los que pensaba que era mas o menos de los suyos es un dictador, no voy a decir que tan malo como Franco, porque no seria cierto (los cubanos tienen sanidad y educacion, que es muy importante), pero es un dictador al fin y al cabo.
- Hay dos ETAs la que luchaba contra Franco y la actual. ETA politico militar desaparecio y sus miembros anmistiados, todo el mundo en el MLNV ha olvidado eso. Unos fanaticos no pudieron aceptar que realmente habia habido un cambio y se empeñan en decir que todo es igual que con Franco. Pues no, falta mucho para llegar a una buena democracia en España, pero algo decente para no tener que recurrir a la violencia, si tenemos.
- Hay torturas es cierto y no solo en Euskalherria, ni en Catalunya. Pronto olvidais que el resto de pueblos del estado español tambien existe y tiene derechos, ya tiene bastante con el estado como para que encima unos gudaris luchadores por la libertad los masacren.
- Los vascos no sois mejores que el resto, mucho hablar de gudaris, pero siempre se os olvida que 40.000 carlistas navarros (vascos para vosotros) lucharon junto a Franco, muchos mas que luchando para defender Euskadi. Que pasa que esos no eran vascos autenticos? El buen vasco es luchador por la libertad y si no, no es vasco, no?
- Hacer una accion fundalmentalmente enfocada a atacar al PP en su flanco mas debil y obtener este tipo de comentarios demuestra que la extrema izquierda en este pais esta hecha una mierda, mal que me pese.
- A pesar de todo el objetivo ha sido cumplido, los intolerantes, de ideas fijas que igual hubieran podido terminar en el PP que en Batasuna, son muy ruidosos y poco mas. Mucha gente ha apoyado la iniciativa con sus vinculos.

Por cierto, lo de "la violencia es el ultimo recurso del incompetente" lo dice Salvor Hardin, un personaje de la serie "la Fundacion" de Asimov. Una frase que se me quedo grabada la primera vez que la lei, es brutalmente cierta. Siempre hay otro camino que la violencia, que no? Buscalo y veras como si.

Salud y Anarkia compañeros!!
Sindicat Terrassa