Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Carta oberta a la Sra. Colau, alcaldessa de Barcelona
11 jun 2017
M'ha robat vostè, senyora Colau, la tranquil·litat de poder passejar o circular per la meva ciutat
Dues línies blanques pintades a terra no són un carril bici. Dues línies desdibuixades a terra són una trampa mortal per a vianants. Barcelona està plena de tals rateres.

Les presses electorals o estadístiques per complir amb uns objectius talibans de ics nombre de quilòmetres de carrils bicis es resolen trucant carril bici a dues línies blanques. Però això és una enganyifa que acaba en paranys mortals per als vianants.

M'ha robat vostè, senyora Colau, la tranquil·litat de poder passejar o circular per la meva ciutat. Les voreres sempre han estat, i haurien de continuar sent-ho, monopoli exclusiu dels vianants. No poden compartir-se amb bicicletes, patins, patinets o els múltiples i variats artefactes i artificis motoritzats, o no, sobre rodes. Si les voreres no són exclusives dels vianants estem perdent qualitat de vida i el dret dels ciutadans a la pròpia ciutat.

El vianant no contamina ni molesta a ningú, i és per definició sempre el més feble davant de qualsevol màquina d'una, dues, tres, quatre o les rodes que es vulguin posar.

El vianant ha de ser protegit davant de tot i a tots. I si és cert que el ciclista ha de ser defensat dels cotxes; el vianant ha de ser socorregut respecte al ciclista. I l'única protecció possible és la segregació de vies. El vianant no pot n ha de compartir la vorera amb els ciclistes, perquè és el més feble i perquè hi ha ciclistes incívics, que haurien de ser multats pel seu comportament i nul·la acceptació de les normes de circulació o d'un mínim respecte o consideració dels desemparats vianants.

El ciclista ha d'anar obligatòriament amb casc, amb llums, amb frens i amb matrícula; a més ha de conèixer i acreditar un profund coneixement de les normes de circulació i de la consideració deguda als vianants. No pot ser que un vianant s'enfronti a un batalló de 20 o 30 bicicletes turístiques que ho assetgen per tot arreu. No pot ser que una dona gran octogenària sigui molestada i constreta pels timbrazos. No pot ser que un jovenet posi en perill la integritat física dels altres sortejant a tota carrera als lents vianants, perquè aquest dia s'ha plantejat superar el rècord del dia anterior.

I les manifestacions de ciclistes pels seus drets, com la realitzada el dia 11 de juny al Paral·lel, no haurien de menysprear mai al vianant ni a la seva dignitat, per la qual cosa els serveis d'ordre de la manifestació d'estudiar i preveure el pas dels vianants passat un temps d'espera prudencial, no superior als deu minuts, per no convertir els pacífics ciclistes a odiosos tirans que s'acarnissen amb el vianant, impedint-li el pas o posant en perill la seva integritat.

Per què a les estadístiques municipals d'accidents de trànsit no apareixen aquells provocats per ciclistes?

Quants vianants morts per ciclistes s'han produït sota el seu mandat?

I sobretot: ¿quan em retornarà vostè la tranquil·litat de passejar o circular per la meva ciutat?

Un altre dia parlarem del turisme massiu que està destruint la meva ciutat.

Mentrestant rebi vostè les meves queixes, que són les de molts barcelonins als quals vostè és deu i dels que cobra per servir-los.

Només un vianant

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta oberta a la Sra. Colau, alcaldessa de Barcelona
11 jun 2017
A esta señora ha quedado bien claro q solo le importa la pasta....q siendo "jefa" de la pah ....ella y su marido cobraron 300 mil € del antiguo ayuntamiento....pero sigamos creyendo q son el cambio...sigamos creyendo qsin la voz del 15 M....sigamos cteyendo como si fuera a jesucristo....sigamos creyendo y votando....q da igual si unos"los casposos" o otros "los del cambio" son li mismo....solo quieren nuestra pasta.
Re: Carta oberta a la Sra. Colau, alcaldessa de Barcelona
11 jun 2017
https://ia601700.us.archive.org/0/items/20130401FTB/20130401-FTB.mp3
Re: Carta oberta a la Sra. Colau, alcaldessa de Barcelona
11 jun 2017
Las bicis tambien te molestan acracio???
Re: Carta oberta a la Sra. Colau, alcaldessa de Barcelona
11 jun 2017
Dios, como ha llegado esta pataleta hasta aquí? Parece del Run-run este de CiU Barcelona (Grup Demócrata Municipal)
Sindicato Sindicat