Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Terra i Llibertat. Acte a la UCE de Prada
21 ago 2003
divendres 22 en el marc de la UCE l'organització independentista Terra i Llibertat presenta la seva campanya MÉS ESTATUTS? AUTODETERMINACIÓ!.
MÉS ESTATUTS? AUTODETERMINACIÓ!

Amb aquest lema, l'organització independentista Terra i Llibertat iniciarà, el proper divendres, 22 d'agost, una campanya informativa arreu de la nació catalana per denunciar l'ofensiva mediàtica de les forces polítiques catalanistes, CiU i ERC, regionalistes, ICV, i fins i tot de l'espanyolisme, PSC-PSOE, amb les respectives propostes de nous estatuts d'autonomia, que no són més que una nova reforma d'estat sense abordar la qüestió clau: la sobirania del poble català en el seu conjunt i el seu dret a l'exercici de l'autodeterminació, sense ambigüitats, subterfugis ni trampes.
És el moment de plantejar, després del clar fracàs del procés autonòmic i de la transició espanyola, la via de la plena sobirania si de veritat assumim que som una nació i que, com totes, tenim dret a l'autodeterminació en tots els terrenys, sense esglaonaments, tuteles ni pactes d'estat previs a la sobirania.
És per tot això que Terra i Llibertat, des del reconeixement de l'únic subjecte de sobirania, el poble dels Països Catalans, planteja la necessitat d'un gran pacte nacional per una transició cap a la plena democràcia als Països Catalans, negant qualsevol validesa a propostes de nous estatuts que, com sempre ha estat així, no són res més que formes d'administrar i regular el funcionament polític dels estats espanyol i francès. I si en el cas de l'Estat francès, sense cap tipus de descentralització ni reconeixement de la personalitat nacional catalana de la Catalunya Nord, per a alguns l'autonomia podria representar un avenç tangible, per a la resta de la nació aquest és un camí del tot inútil i tancat.
Per tot això, cada cop és més ampli el consens que l'única autonomia que ens val "és la de Portugal": sobirania i llibertat absoluta per decidir.
Aquesta és l'aposta de Terra i Llibertat, cada cop més majoritària entre la societat catalana.
Per presentar la campanya i els objectius de Terra i Llibertat, us convidem a l'acte que tindrà lloc a la Univeristat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent, el proper divendres, dia 22 d'agost, a les 6 de la tarda, amb el lema "Més estatuts? AUTODETERMINACIÓ!", i en el que hi prendran part membres de l'executiva nacional de l'organització.

Terra i Llibertat
Països Catalans, agost del 2003
Sindicato Sindicat