Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat Ca La Trava
24 mar 2017
17192595_357351234664754_8538738698167295373_o.jpg
Ca La Trava està actualment en perill de desallotjament cautelar. Estigueu atentes a pròximes convocatòries.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat Ca La Trava
24 mar 2017
CA LA TRAVA
PROU GENTRIFICACIÓ A LA VILA DE GRÀCIA

Hi ha gent que ens pregunta per que seguim. Per que convoquem una manifestació el dia del desallotjament. Entenen que okupem un bloc, que ha estat buit durant anys, mentre el propietari no el reclamava, però quan el propietari ho fa ola policia ja ve a fer›nos fora no li veuen sentit a seguir la lluita. Però nosaltres tenim clar que la lluita sera llarga.

Ca La Trava està a nom de la immobiliaria Mar SL, de nom comercial La Llave de Oro, promotora, constructora i gran tenidora d'habitatge. Les anteriors residents van ser expulsades mitjançant pràctiques de mobbing. El destí del bloc és ser enderrocat per a construir›hi una promoció de pisos de luxe, que fomentarà l'encariment de la vida ala Vila de Gràcia. Per aquest motiu, un grup d'estudiants ¡treballadores vam decidir recuperar›lo com a eina de lluita contra l'especulació immobiliària.

Ca La Trava no és un cas aïllat. Al barri cada cop hi ha més pisos de luxe, els lloguers són més cars i les botigues més elitistes. La lluita de Ca La Trava és la mateixa que la detantes altres okupes del barri; és la mateixa que la de la Jahnela, el Banc Expropiat, la Usurpada, I'Armadillo, el Tres Lliris, l'antiga Can Dimoni ¡ tantes altres. És la mateixa lluita que compartim amb tantes entitats i col-lectius del barri contra mega-projectes de pisos d'alt standing i apartaments com el del Deutsche Banko l'antiga seu embargada de CiU. És la mateixa lluita contra el projecte elitista del mercat de l'Abaceria o el macrohostel Generator. És la mateixa lluita contra la pressió turística i la gentriñcació que assetja, destrossa ¡ denigra el nostre barri i les seves veïnes.

Cada cop més veïnes som expulsades del barri de Gracia ¡ arrencades de la nostra comunitat. Però a tots els barris d'aquesta ciutat resort anomenada Barcelona passa el mateix, pugen els lloguers ¡ s'especula amb el dret a l'habitatge. La pressió immobiliaria comporta la destrucció del teixit social, la pèrdua progressiva de la vida comunitària ¡ l'augment de la desigualtat.

Podríem marxar de Ca La Trava sense fer soroll, però això signiñca ria perdre el barri. Volem quedar›nos a Ca La Trava, no volem que s'enderroqui un bloc on s'hi pot viure perfectament només per especular, volem seguirvivint al nostre barri, fent comunitat i suport mutu, no haver de marxar ni deixarAnos el nostre sou en un lloguer.Volem resistir ala gentriñcació.

Com és una problemàtica que ens afecta a totes, ens hem d'Implicartotes. De fet, pertot Barcelona, a cada barri, hi ha persones i moviments que confronten diàriament aquest mal. Us animem a organitzar›vos i a plantar cara juntes. Okupeu, feu vagues de lloguers... en aquestes o qualsevol altra acció tindreu tot el nostre suport. Gracia compta amb I'Oñcina d'Habitatge, que lluita per garantira tothom l'accés a un habitatge digne ¡ que és l'origen de la nostra okupació.
El seu local es troba en el nostre bloc germ`a, la Jahnela, que forma part del mateix projecte especulatiu i quetambé pretenen desallotjar i enderrocar. Protegim-les, protegim-nos.

Pel que fa a La Trava, us convidem a unir-vos ala nostra lluita, que és la lluita de totes. Estigueu atentesi preparades!

Som La Trava. Guerra ala gentriñcacíó.
Sindicat Terrassa