Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: altres temes
[Manresa] resposta de l'assemblea del barri al suposat ajornament de l'enderroc de la guia
15 feb 2017
El 4 de gener, a Regió 7 es va publicar la notícia de que l'enderroc del barri de la Guia, que figura a l'actual Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), s'ajorna 12 anys.

En un primer lloc, volem celebrar aquesta victòria i assenyalar la nostra intenció de seguir endavant, fins aconseguir la cancel·lació definitiva de l'enderroc. Sense dubte, les dificultats pressupostàries de l'Ajuntament de Manresa són un factor principal en la decisió. Tampoc dubtem de que la resistència i les reivindicacions de les i els veïns en són un altre. Com bé menciona l'article, «hi ha temes que han generat més debat» i «algunes de les resolucions més espinoses», una de les quals és la proposada «desaparició» de la Guia, on s'han organitzat festes reivindicatives i altres activitats contra l'enderroc. Segurament, l'Ajuntament prefereix malgastar diners i desviar els pressupostos a projectes menys transparents que no generaran tantes crítiques.

No és fàcil protegir els nostres llars de la negligència de propietaris i els plans elitistes d'ajuntaments, banquers i promotors de construcció, però a vegades, sí podem guanyar. Organitzar-nos i generar solidaritat entre veïnes i veïns —crear vida sana als barris que volen fer desaparèixer— és un primer pas.

En segon lloc, volem subratllar alguns elements criticables de la decisió de l'Ajuntament i del mateix article de Regió 7. Tant la decisió com l’article exclouen les perspectives de les veïnes i veïns. Parlen en el nostre nom i es pronuncien pels nostres interessos, però en cap moment ens han preguntat què volem.

Al contrari al titular de l'article, la nova decisió de l'Ajuntament no ajorna l'enderroc «almenys 12 anys», sinó que allarga el plaç per l'expropiació de la propietat 12 anys. Encara podria passar en aquests pròxims anys, però ara la data límit per la «desaparició» del barri és el 2029. Tot i que Regió 7 i l'Ajuntament volen donar al veïnat una falsa tranquil·litat, segueix sent un barri en perill.

El regidor d'Urbanisme, Marc Aloy, diu que la Guia és «la mena de gueto fet en temps del franquisme. Un urbanisme segregador que no hem de seguir mantenint en el futur.» Amb aquestes paraules, demostra el seu cinisme i també la seva desconnexió amb el barri. Un dels trets del barri més lloats per gran part de les seves veïnes és la seva tranquil·litat i proximitat amb la natura. El barri no està travessat per grans carrers, ni pateix el soroll i el tràfic de la ciutat. El que sí que té és accés a espais verds on diversos veïns mantenen horts.

L'única segregació que pateix el barri —i el regidor Aloy n'és un responsable— és la imposada per l'Ajuntament, que insisteix en reproduir el discurs de que el barri és molt lluny i incomunicat. Com sempre hem afirmat, és més aprop del centre que diversos barris perifèrics. Seguim exigint un servei de bus al barri per tal que les iaies no hagin d’agafar un taxi per anar a fer les compres, i l’Ajuntament segueix fent cas omís. Són ells qui segreguen el barri. L'Ajuntament prefereix deixar al barri incomunicat —com també ADIF prefereix abandonar la propietat— perquè tenen interessos en fer-lo «desaparèixer».

També es nota que les nostres protestes han molestat al qüestionar el sagrat tema de Manresa 2022. Ajornar la data límit per a l'expropiació del barri fins el 2029 permet a l'Ajuntament dissimular el seu intent de promoure el turisme religiós. Diu Aloy, «La commemoració és el 2022. Per tant, qui vulgui fer paral·lelismes, que no els faci. El que volem és acabar amb un urbanisme segregador i que la gent que viu al barri pugui viure a la ciutat amb millors condicions». Com ja hem dit, no els importen les condicions de vida del veïnat, perquè són ells (l'Ajuntament i el propietari) els responsables de les condicions actuals. És més, segons el pla actualitzat, l'enderroc de la Guia encara podria produir-se abans de 2022 i, en tot cas, el foment del turisme religiós a Manresa no s'acabarà l'any de la commemoració ignasiana. És evident que el pla —encara vigent— d'enderrocar la Guia està motivat no pel bé de les veïnes sinó per l'intent de convertir Manresa en una destinació de turisme religiós. Abans o desprès del 2022, la Guia es troba al punt on la ruta de Sant Ignasi entra a la ciutat i per tant, està en perill.

El regidor Aloy fa una altra afirmació dubtosa: l'Ajuntament vol «preservar els drets de tota la gent que hi viu» —a la Guia—. Alhora, també vol deixar al carrer totes les veïnes que no han pogut o no han volgut firmar un contracte a preu abusiu amb el propietari negligent. Actualment, hi ha diversos processos de desnonament oberts al barri. L'Associació de Veïns de la Guia sempre hem reivindicat la bona convivència entre les veïnes amb i sense contracte. Reconeixem el llarg trajecte històric que han tingut els habitants originals del barri, les persones que han viscut aquí tota la vida, que no volen que se les facin fora de les seves cases. També reconeixem la feina que han fet diverses persones noves, amb o sense contracte, per rehabilitar els pisos abandonats per ADIF i millorar el barri sencer. Totes juntes portem vida al barri.

Ara, l'estratègia de l'Ajuntament i d'ADIF davant la nostra resistència serà la de sempre: dividir-nos entre bons i dolents. Ens volen vendre una falsa tranquil·litat, dient-nos que el barri es mantindrà dempeus uns dotze anys més, tot i que no existeix cap garantia d'això. Mentrestant, seguiran endavant amb el desnonament de les veïnes sense contracte, amb el propòsit de deixar el barri mig buit i més vulnerable davant l'inevitable enderroc. Es recolzaran en la legalitat, dient que les persones sense contracte no tenen dret a sostre, malgrat tota la feina que han fet per rehabilitar pisos que el propietari va abandonar fa anys. Alhora, no fan ús ni acaten les lleis quan ADIF incompleix les seves obligacions legals de manteniment respecte al barri durant dècades. Les teulades encara ténen uralita, que és cancerígena, i tot l'espai de les golfes té més d'un pam —literal— de merda de colom. Les seves lleis serveixen per castigar-nos, però no per protegir-nos.

És per tots aquests motius que a la Guia continuarem organitzant-nos per millorar i defensar el barri. També volem enviar un missatge de solidaritat a tots els altres barris humils que es veuran perjudicats pels plans elitistes, abans o desprès del 2022, que promouen una renovació de façanes i el desplaçament de les veïnes.

-L’Associació de Veïns de la Guia
Febrer 2017

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Manresa] resposta de l'assemblea del barri al suposat ajornament de l'enderroc de la guia
16 feb 2017
Roma. La garante nazionale per l’infanzia e l’adolescenza, Filomena Albano, insieme con altre persone, è stata sequestrata ieri all’interno della comunità per minorenni stranieri non accompagnati di Cassano delle Murge (Bari) mentre stava effettuando un giro di incontri in Puglia. Il sequestro è durato circa un'ora e sono stati i carabinieri a liberare le persone costrette a rimanere chiuse nella struttura dove ci sono circa 30 ragazzi provenienti prevalentemente da Gambia, Nigeria ed Egitto. Filomena Albano era accompagnata dal garante regionale dei diritti dei minori, Rosy Paparella. Mentre gli operatori e le garanti erano nella sala riunioni del centro governativo l’accoglienza per minori non accompagnanti in compagnia anche dei ragazzi ospiti della struttura, è scoppiata la protesta. I minorenni hanno cominciato ad urlare e alcuni avrebbero minacciato di morte la responsabile del centro, circondando la delegazione. Quando le garanti e le persone che le accompagnavano hanno tentato di uscire, i ragazzi hanno circondato le auto impedendo alla delegazione di allontanarsi dal centro. Uno dei componenti la delegazione ha chiamato i carabinieri che sono giunti riuscendo dopo trattative con i minorenni, durate circa un’ora, a calmare gli animi e a liberare la garante nazionale e le persone che la accompagnavano. «Ci fanno mangiare, ci fanno dormire, ma noi non andiamo a scuola», urlavano i ragazzi «Non facciamo niente, non vediamo nulla per il nostro futuro».

Acne No More Beat Eczema Vision Without Glasses Heartburn No More Tinnitus Miracle Grow Taller 4 Idiots Hemorrhoid Miracle Pregnancy Miracle Tava Tea SizeGenetics Male Edge Slim Weight Patch Xtreme Fat Loss Diet Cheat Your Way Thin Every Other Day Diet The Diet Solution Program Eating For Energy Eat Stop Eat Carb Rotation Diet Master Cleanse Diet Warp Speed Fat Loss Strip That Fat Fat Loss 4 Idiots Top Secret Fat Loss Secret Cheat Your Way Thin Every Other Day Diet Fat Burning Furnace Truth About Abs Tacfit Commando Athlean X Fit Over 40 Final Phase Fat Loss Fit Yummy Mummy 7 Minute Muscle No Nonsense Muscle Building Truth About Six Pack Abs Lean Hybrid Muscle Combat The Fat Turbulence Training Burn The Fat Feed The Muscle Weight Loss Plan Program Penis Growth Pills Vigrx Plus Extenze GenF20 Plus Semenax Volume Pills TestRX Prosolution Pills Erection Fitness VigRX Oil VigRX Delay Spray ProSolution Gel ProEnhance Profollica GenFX Nexus Pheromones ProExtender Provacyl Maxoderm Provestra Vigorelle HerSolution VigRX Delay Spray Vimax Pills Male Extra SizeGenetics Jes Extender Male Edge Brestrogen Penomet Vimax Pills Vigrx Plus Extenze GenF20 Plus Semenax Volume Pills TestRX Prosolution Pills Erection Fitness VigRX Oil VigRX Delay Spray ProSolution Gel ProEnhance Profollica GenFX Nexus Pheromones ProExtender Provacyl Maxoderm Provestra Vigorelle HerSolution VigRX Delay Spray Male Extra SizeGenetics Jes Extender Male Edge Brestrogen Penomet

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more