Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí
[Can Batlló] segona Estrena del documental "Federica Montseny, la indomable" a Barcelona
08 feb 2017
L'Ateneu us ofereix un cop més una activitat de qualitat que ens portarà a moments del nostre passat recent que, de ben segur, ens ensenyarà per aquest present incert que vivim ...
2XERRADA_ok-01.jpg
DIVENDRES 10 FEBRER 19h AUDITORI

ATENEU CAN BATLLÓ

Estrena del documental "Federica Montseny, la indomable" de J.M. Rodrigo.

Amb la presència d'Antonia Rodrigo, autodidacta, escriptora i conferenciant resident a Barcelona des de 1970, y autora de diversos estudis biogràfics de qualitat (és especialista en història de la II República, la Guerra Civil i l'exili. Gairebé sempre vinculada a personatges femenins, és autora de les biografies de Mariana de Pineda, Margarita Xirgu, María Lejárraga, Salvador Dalí y Anna Maria Dalí, Federico García Lorca, Josep Trueta, María Antonia Vallejo Fernández «La Caramba» o María Teresa Toral. Ha sigut premiada en 14 ceràmens des de 1975.

This work is in the public domain

Comentaris

Poz no me guzta la Fededica...
09 feb 2017
Federica Montseny en un mitin en Madrid, el 31 de agosto de 1936, o sea , pocas semanas después del levantamiento, cuando el entusiasmo revolucionario era más intenso y la situación militar estaba más o menos estabilizada, dijo de Franco y sus amigos:

“Con este enemigo sin dignidad ni conciencia, sin sentido de españolidad, porque si españoles fueran, si fueran patriotas, no habrían arrojado sobre España a los regulares y a los moros imponiendo la civilización del fascio, no como civilización cristiana, sino como civilización morisca, gentes que hemos ido a colonizar para que vinieran ahora a colonizarnos a nosotros, con principios religiosos e ideas políticas que quieren mantener arraigadas en la conciencia de los españoles”.
(Solidaridad Obrera del 2-9-1936)



El mismo periódico en su número del 12-9-1936 reproduce un discurso de J.P. Fábregas (miembro connotado de C.N.T.) en que dice:

“Porque tengo una fe ciega en los destinos de nuestra tierra, porque creo en las esencias puras de la raza, porque estoy plenamente seguro de que nosotros simbolizamos el derecho, la justicia y la libertad”.


- Enseñanzas de la Revolución Española, Vernon Richards, pg. 185 -
Re: [Can Batlló] segona Estrena del documental "Federica Montseny, la indomable" a Barcelona
11 feb 2017
Una vetllada molt enriquidora, amb debats posteriors a la projecció, i amb una conversa amb Antonia Rodrigo que va passar des de les vivencies de els/les anarquistes a l'exili, fins a una introducció express de figures mai prou reconegudes i reivindicades dins de l'anarquisme com Sara Berenguer o Amparo Poch que em va semblar fantàstica.
Si per casualitat llegiu això, moltes gràcies per la vostra feina i, per descomptat, per Can Batlló!
Re: [Can Batlló] segona Estrena del documental "Federica Montseny, la indomable" a Barcelona
15 feb 2017
Per què celebrar a Montseny? Era ministre del govern i oportunista, buròcrata i contrarevolucionària
Re: [Can Batlló] segona Estrena del documental "Federica Montseny, la indomable" a Barcelona
15 feb 2017
Cert, i de classe benestant, pero va ser la primera en legalitzar l'avortament -m'atreviria dir- al món, durant el seu ministeri. A l'exili francès organitzava revisions per a les dones a l'exili, que aleshores ben poc informades estaven i no tenien educació sexual.
Per no dir que els pares editaven la famosa "Revista Blanca" que, si teniu oportunitat de llegir recull d'articles, té boníssim material de teòrics llibertaris com Kropotkin.

Jo també discrepo en moltes coses de la seva figura, que deixant de banda els aspectes de lluita feminista que va emprendre amb "Mujeres Libres" -que tot sigui dit, no estaven avançades només, estaven a ANYS LLUM de la seva època-, em sembla bastant antipàtica: per la col.laboració amb la República, de la que també són responsables persones com Garcia Oliver i d'altres, no ens oblidem; i ja amb la CNT de Tolouse, quan va deixar tirats i va titllar d'esbojarrats a maquis com Quico Sabaté pel seu pla d'acabar amb la dictadura, lluita que va acabant emprenent pel seu compte).

Donaria per un debat, pero en tot cas, paga la pena coneixer millor la seva història, ni que sigui per poder criticar amb arguments.
Sindicato Sindicat