Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
M'han respectat l'objecció fiscal!!!
14 ago 2003
M'HAN RESPECTAT L'OBJECCIÓ FISCAL!!!

Increïblement, avui (14 d'agost), com un refresc enmig de la calor, he rebut la notificació del retorn d'Hisenda, i vet aquí que em retornen el que jo demanava, incloent l'objecció fiscal de les despeses militars de l'Estat.

Vaig fer la declaració de renda, que era «per retornar» («a devolver»), i la vaig fer en els impresos tot d'acord amb la normativa vigent, però, en una nota manual, en un full en blanc, els deia el següent:

«Objecció fiscal:
Essent, per principis i per sentiments, contrari a la guerra i a tota preparació de mort i destrucció, com són els exèrcits i els pressupostos militars, dedueixo de la meva aportació, que és 3.298 €, el percentatge que l'Estat espanyol dedica a despeses militars, que és el 5,7 per 100, o sigui 187,98 €.
Així, la quantitat a retornar és
462,13 + 187,98 = 650,11 € »

Naturalment, jo creia que en farien cas omís. Només es tractava que «ho sabessin», i d'anar creant ambient en aquest sentit. Això va ser després d'haver-ne parlat a la Plataforma Horta-Carmel-Guinardó, i sense que jo hi donés gaire importància. Però vet aquí que m'han retronat, no pas 462,13 €, sinó 650,11. Així, tal com sona.

Pot ser un error? Però el meu full manuscrit anava justament darrere del «full de liquidació». Haurien d'haver badat molt!

Pot ser que el treballador o treballadora d'Hisenda que hagi fet la feina sigui «dels nostres» i hagi fet els ulls grossos?

Pot ser que algun superior hagi pensat que més valia «no remanar-ho»?

En qualsevol cas, ja ho sabeu: l'any que ve tots a fer l'objecció fiscal (encara que el meu cas d'aquest any pugués ser excepcional).
Sindicato Sindicat