Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
La contaminació per ozó a l'interior de Castelló dobla la permesa per la llei
14 ago 2003
La contaminació per ozó a l'interior de Castelló dobla la permesa per la llei
La contaminació per ozó a l'interior de Castelló dobla la permesa per la llei (15:57 13-8-03)

La Plataforma No a la Contaminació ha denunciat que la polució per ozó és "escandalosa".Sgons les dades de la Conselleria de medi ambient , la contaminació per ozó a les comarques de Castelló és superior a la permesa per la llei. Durant els sis primers mesos de l'any, l'umbral de contaminació s'ha superat a Vallibona (en 62 ocasions) Vilafranca del Maestrat (43) Morella (33) i Sant Jordi (32). Cal tenir en compte que el màxim anual permès és de 25 superacions, i que les dades es refereixen només a sis mesos. Ampliar notícia
Mira també:
http://www.lavanc.com
http://www.lavanc.com

Comentaris

teniu mes info?
14 ago 2003
quina es la causa? com se pot corregir?
Explicació de les causes
15 ago 2003
La contaminació per ozó a l'interior de Castelló dobla en sis mesos la màxima anual permesa per la llei


La Plataforma No a la Contaminació ha denunciat que la polució per ozó és "escandalosa".Sgons les dades de la Conselleria de medi ambient , la contaminació per ozó a les comarques de Castelló és superior a la permesa per la llei. Durant els sis primers mesos de l'any, l'umbral de contaminació s'ha superat a Vallibona (en 62 ocasions) Vilafranca del Maestrat (43) Morella (33) i Sant Jordi (32). Cal tenir en compte que el màxim anual permès és de 25 superacions, i que les dades es refereixen només a sis mesos.



Si en comptes de tindre en compte el nivell de contaminació legal, ens fixem en l'umbral de protecció de la salut, el límit el superaria Valibona en 154 ocasions, seguit per Sany Jordi (91) Morella (85) Coratxar (60) Grau de castelló (41) i Onda (22)
seguido por la de San Jordi, con 91 y Morella con 85. Recordem que les dades es refereixen només al sis primers mesos de l'any.
La contaminació per ozó té greus efectes sobre la salut humana tal com s'explica en aquestaweb .
Segons La Plataforma No a la Contaminació, l'orígen dels elements desencadenants de l'ozó prové de l'àrea industrial de la zona de la Plana de Castelló, i es traslladada pel vent cap a l'interior. "La tèrmica, el polígon químic d'El Serrallo i les indústries esmalteres i atomitzadores, generen grans quantitats de NOx als seus forns i xemeneies, així com a llurs plantes de cogeneració. D'aquesta manera s'explicarien els alts índexs que es registren a les hores nocturnes a Vallibona, després de deu dies seguits de vents totalment dominants de SSE, es mantenen nivells constants entre 130 i 160 mg/m3, fins i tot de nit arriben a augmentar respecte al dia, quan, en condicions normals, la generació d'ozó es produeix normalment amb llum solar i calor", assenyala la plataforma, que destaca també que "la mitja diària de contaminació per ozó és més elevada i pristent a les comarques de l'interior de Castelló que a ciutats com Barcelona o Madrid".
Sindicato Sindicat