Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
Nosaltres, incendiaris de Sixena.
24 des 2016
El títol és una mica pretensiós, nosaltres, de fet, aspirem a descendents d’aquelles columnes que van sortir de Barcelona vers l’Aragó i d’aquells jornalers del camp que van bastir les col·lectivitats i els comitès revolucionaris (aspirants, ja que encara ens queda molt camí).

El monestir de Sixena va ser fundat per la reina “Sancha de Castilla” esposa de rei d’Aragó i Comte de Barcelona “Alfons el Cast”, cap el 1188, el monestir (de les monges de l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Jerusalem) va rebre un important patrimoni directament en la seva fundació, per herència de na Sancha i per donacions posteriors.

Els bens del monestir comprenien poblacions senceres (habitants inclosos), de fet per constituir “Villanueva de Sijena” es van despoblar els pobles de Sixena i Urgellet que van ser traslladats a la bora del monestir per constituir una reserva de serfs. Pobles vassalls del monestir van ser incorporats durant diferents regants Candasnos, Ontiñena, Alcubierre, Ballobar, Lanaja, Peñalba i Bujaraloz... i d’altres, també eren vassalls del monestir de Sixena les aljames jueves d’Osca, Calatayud, Saragossa i Alagon.
49426116_021312.jpeg
El monestir de Sixena es va bastir mitjançant l’espoli, la dominació i la explotació dels habitants de la zona.

A rel de la pugna entre dos organismes paraestatals veïns, la Generalitat i la Diputación General de Aragón, recolzades en els ses respectiu parlaments, sobre la titularitat d’una sèrie de bens “culturals” procedents del Reial monestir de Santa Maria de Sixena i veient que com a arma contundent al debat s’ha utilitzat la participació de les columnes anarquistes a l’incendi.

Nosaltres, vinculats afectivament a aquelles columnes volem dir que:

1.-Que com enemics de la propietat, de la herència i de les institucions estatals ens importa un rave la titularitat i la custòdia d’aquests suposats bens culturals.

2.-Que donat que els veritables titulars, el poble que va veure expropiat el seu treball per donar un ambient agradable a les mongetes, fa temps que és mort (casi 1.000 anys), ningú pot reclamar seriosament aquests bens.

3.-Pensem que haurien d’estar proper al lloc on es van crear, encara que ja que molts dels descendents dels creadors van ser expulsats i/o assassinats en acabar la guerra i la revolució, caldria un acord entre pobles per veure si val la pena conservar-los a on estan, traslladar-los o acabar la obra de 1936 i cremar-los d’una manera definitiva.

4.-Defensem i celebrem l’actuació dels anarquistes de 1936, l’església, malgrat les excuses beatífiques que sempre donen, va ser còmplice actiu, i moltes vegades actor directa, de l’opressió. Durant segles va esprémer econòmica i moralment al poble, va justificar i propiciar afusellaments (Ferrer Guardia per exemple), assassinats (el Lliure va ser un sindicat catòlic), tortures i empresonaments.

5.-Ara mateix la letalitat eclesial es, relativament, baixa perquè no disposa dels mitjans que desitjaria tenir (t’imagines en Cañizares amb una brigada de la legió sota el seu comanament?), però encara es dedica a enfonsar a la misèria i omplir de culpa a les dones (oposant-se al lliure avortament i a l’anticoncepció... i fa uns anys al divorci), als qui no tenen una sexualitat segons la seva norma (norma que massacra l’autoestima de milers de persones) i als nens i nenes victimitzats (acollint la depredació sexual, recordem el cas recent d’agressions dels Maristes que no han estat assumides com a tals per la capellania). Els efectes generats per les esglésies (no sols la catòlica, totes!!) és misèria, dolor, marginació i mort.

6.-No ens importa de qui és el mèrit de la destrucció de Santa Maria de Sixena, de la columna del Aguiluchos que venia de Barcelona o del Comitè Revolucionari Local, és més, pensem que es pot compartir l’èxit entre els de Barcelona, els de Vilanova de Sixena i els dels pobles de les rodalies.

7.-Rebutgem totalment la possibilitat de que el mèrit sigui de la columna Karl Marx del PSUC, que corria per les contrades en aquells moments. És una acció massa bella per ser obra dels buròcrates estalinistes, per ells deixem les txeques i els camps de concentració.

8.-Neguem que siguin certes les paraules atribuïdes a Durruti “Cerrad este recinto y poned una guardia porque una fotografía de esto nos hará más mal que todos los cañones de los fascistas juntos” i preferim pensar que va dir es que “La única iglesia que ilumina es la que arde”. I si va dir això, tan se’ns en dona!.

9.-Preferim alinear-nos (amb la distància del temps) amb aquells que van plasmar a l’Aragó el que portaven al seu cor. Els qui van abolir per assemblea la explotació de l’home per l’home (al poble de Fonz a alguns km de Sixena), o aquells que no tenint cap veí que sàpigues llegir o escriure van fer una escola de dibuix per els nens i nenes ja que si que tenien un veí que sabia dibuixar, aquells que van instaurar la “unió lliure” permeten la separació plena de persones que no volien restar juntes per mandat de capellans i funcionaris estatals.... preferim aquests esbossos, potser imperfectes, que tota la merda que van implantar els republicans, els estalinistes, els franquistes, alguns “anarcosindicalistes” i , a partir de la transició, els constitucionals.

10.-Finalment, com ja hem dit, aspirem a ser els descendents d’aquella revolució, i aspirem a ser capaços d’enfrontar-nos no sols als poders clericals, sinó a aquells que han ocupat bona part del seu espai. No sols a les esglésies, sinó també als psicoterapeutes, ambulatoris, comissions de valoració, botigues de mòbils, clubs de futbol comercial, medis de comunicació i tota la constel·lació de simulacres de vida d’internet.

FOC A SIXENA!!, FOC A LA DOMINACIÓ!!

ww.negreverd.blogspot.com
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
25 des 2016
Empieza por quemar la casa de tus papas veras que jeto se les pone...
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
25 des 2016
jajajja, que mala es la envidia! tu si quieres quema la casa de tus papis, pero deja a los demas quemar lo que quieran!!!

animo con esa frustracion que se respira...
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
25 des 2016
Apreciat “tu si que eres tonto durruti”, ja que així signes, suposo que no era la teva intenció, però la signatura és aquesta.
Be no se si Durruti era tonto, crec que no. Els que si que no son tontos son tots els que han anat inventant històries al seu voltant, com la que considera que estava a un pas d’ingressar al PC (fa uns anys s’insistia molt en ella), basant-se en el “renunciamos a todo menos a la victoria”… i per que no, la de criticar la crema de Sixena. Qui va dir que no ens feia por heretar un mon en runes no crec que sentís commogut molt per l’incendi del convent, especialment tenint en conte de que aquells dies es van cremar moltes construccions i continguts “valuosos”. Potser necessitats de propaganda...
Els incendis de convents, esglésies, arxius i biblioteques s’han de situar en el seu context, de l’odi ancestral contra l’església catòlica autora directa i indirecta de milers d’assassinats socials, quan l’oprimit tracta de trencar “cadenes” és normal que tracti de destruir els símbols de l’opressor.
La hipervaloració del que ens queda del passat te un biaix de classe molt fort, perquè cal protegir els palaus i esglésies i no les cases i les infravivendes dels oprimits?. De fet els edificis auto-construïts els anys 50 i 60 s’estan enderrocant, dels dels anys 10, 20, 30 ja en queden pocs vestigis, aquestes construccions fruit de la necessitat i la creativitat popular son mes nostres que els edificis modernistes de la burgesia.
Un altra tema és el de la desqualificació internetista que fas. Apreciat “tu si que eres tonto durruti”, em coneixes?, saps qui soc?, has parlat amb mi?... no crec, de tota manera no puc cremar la casa del meu pare fa dècades que és mort. La utilització d’estereotips classistes a IMC és una xacra important.
L’ús de “los papas” és un sistema roí d’atacar els altres, perquè afecta a una categoria que no és de la elecció de l’atacat. De tota manera als meus pares no els he dit mai papà o mamà (com fan a TV3), ni molt menys papàs en plural... per els de la meva generació (la gent que m’envoltava) eren pare i mare (o en algunes situacions accentuant la primera a, cosa que sembla que és incorrecta en català, pàpa i màma)... als qui parlaven com a TV3 els consideràvem “fills de papà”, havia una frase burleta (que no se molt be a que venia) que es feia servir per ridiculitzar-los “papà, mamà patates sense oli”.
Be no se com els anomenaves tu, i no val si parlaveu en castellà, els meus companys castellanoparlants en deien pápa i máma, no papá i mamá, de fet accentuar la segona a te un biaix de classe per les dues llengües.
En fi, “durruti tu si que eres tonto” cal molt debat, però debat no dues frases de desqualificació.
SALUT I ALEGRIA
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
- Destruir y quemar y + construir y crear
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
Porque insultas a Durruti y a sus compañeros llamándolos tontos?
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
Pero los tontos que viviis del 36 y no construiis nada si,no se aquí quien es el resentido y amargado,dejad de miraros el ombligo y CREAD algo que hay mucho x lo que luchar,,,,
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
Conocer y hablar de la propia historia no significa vivir de ella, sino tener conocimiento y memoria.

Resultas un poco ridículo cuando piensas que los demás no hacemos nada más que mirarnos el ombligo, como si sólo tú hicieras algo. Esa manera de pensar es la más parecida a la de mirarse el ombligo.
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
Apagafuegos y democratas, perrines del sistema. Fuego a los trankimazines sociales y que ardan la modernidad en ideas y hechos!
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
Tontos del culo asi os va.......
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
26 des 2016
En dos palabras: "incre hible"

Si te quitan las palabras "tonto" y "durruti", ya no sabes qué decir.

Ánimo con ese "crecimiento personal", que insultos hay muchos.
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
27 des 2016
Increible,va sin "h " tonto del bote....por cierto crecimiento personal si entro a debate contigo lo minimo que me pueda pasar es que desaparezcas...eh .".se nota que hablasde oido"....te suena tontin? O volveras a decir que no eres tu.....x mi ya puedescontinuar hablando del 36 y diciendo que vas a quemar la sagrada familia.
Para lo que te sirve pallaso...
Re: Nosaltres, incendiaris de Sixena.
27 des 2016
Increible,va sin "h " tonto del bote....por cierto crecimiento personal si entro a debate contigo lo minimo que me pueda pasar es que desaparezcas...eh .".se nota que hablasde oido"....te suena tontin? O volveras a decir que no eres tu.....x mi ya puedescontinuar hablando del 36 y diciendo que vas a quemar la sagrada familia.
Para lo que te sirve pallaso...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more