Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
#HolaDictadura - Llibertat pels 3 de Varsòvia!
19 des 2016
El cas dels 3 de Varsòvia: un altre episodi de caça de bruixes contra l'entorn anarquista, aquest cop a Polònia.
solidarność-przedłuża-nasze-życia-768x489.png
El cas dels 3 de Varsòvia: un altre episodi de caça de bruixes contra l'entorn anarquista, aquest cop a Polònia.

Recordem que, en el context de la Unió Europea, als últims anys s'han produït diverses onades repressives que semblen seguir un patró comú: detencions d'anarquistes sota càrrecs de terrorisme i registre de domicilis i espais socials, tot precedit de campanyes mediàtiques brutals destinades a criminalitzar les companyes i justificar les creixents mesures dictatorials emprades pels governs de torn.

L'Estat espanyol, l'italià i el txec són exemples de com aquestes ràtzies antianarquistes semblen respondre a un patró comú, teixit des de les comissaries i les clavegueres estatals: la creació de la figura de l'"Enemic Intern", la persecució de la dissidència política i la implementació de dures mesures repressives enmig d'un panorama de retallades socials i esclafament de les classes populars.

Traducció d'un text de suport a les anarquistes empresonades:

«Llibertat pels tres anarquistes de Varsòvia!

Tres anarquistes van ser arrestats per la policia a Varsòvia, Polònia, el 23 de maig del 2016. Les acusacions són: possessió d'explosius amb la intenció de cremar un cotxe de policia. La policia i els mitjans els titlla de "terroristes", tot i que el presumpte atac incendiari no es va produir mai. Aquestes acusacions són prou serioses: afronten de 6 mesos a 8 anys de presó. Les primeres audiències dels acusats van succeir a l'Oficina del Fiscal del Districte, el 24 de maig. Els companys tenien marques visibles d'haver patit tortures. El 25 de maig, durant la sessió judicial a la cort del districte, la fiscalia va decidir tancar-los preventivament durant 3 mesos (que poden prolongar-se automàticament). Des de llavors, els tres es troben en aïllament, sense dret a comunicar-se amb els seus familiars i sense haver pogut veure un advocat durant la seva primera setmana d'empresonament.

Mentrestant, els mitjans de comunicació al servei de l'Estat reproduïen la propaganda de les autoritats. Començava la cacera de bruixes, provocant l'alarma social i projectant la imatge d'un país amenaçat pel terrorisme. Fent això, les autoritats i els seus col·laboradors intenten justificar la implementació de la nova Llei Antiterrorista. De forma significativa, just abans de l'entrada en vigor de la nova llei, el 10, 23 i 30 de maig va haver-hi diverses alarmes falses de bombes, causant l'evacuació de centres comercials, bancs i oficines de premsa i televisió.

L'onada de repressió contra l'entorn anarquista està creixent. El mateix 23 de maig la policia va assetjar fins a 4 vegades a un dels col·lectius de Varsòvia involucrat en la lluita per la sobirania alimentària. Des d'aquell dia, el col·lectiu és constantment assetjat per visites d'uniformats. A Cracòvia, van registrar l'apartament i interrogar una persona per haver creat una pàgina web on es ridiculitzen els inflats muntatges policials. A Varsòvia, es multipliquen les notícies sobre l'assetjament policial a persones associades al moviment i els intents de vigilància d'espais que són importants per l'entorn llibertari.

Per les mateixes dates, la policia assassinava una persona a la ciutat de Wroclaw. Però no trobareu la mateixa resposta immediata ni indignació sortint de la multitud de polítics, periodistes, agents policials ni experts en terrorisme. Pràcticament cap periodista aixecarà mai la veu quan un policia mata una persona. Els assassinats policials són només, però, la punta de l'iceberg. Extorsions, pallisses, protecció il·legal dels interessos dels poderosos... Cada any, d'entre les 16.000 denúncies oficials contra la policia, les autoritats només en reconeixen el 5%. Com a resultat d'anys de selectivitat i silenci mediàtic, la policia es sent totalment impune.

El clima de cacera de bruixes que desprèn la campanya contra el moviment anarquista tracta de construir el consentiment de l'opinió pública cap a la repressió i la vigilància dels sectors socials que estan lluitant contra els interessos amb més poder d'aquest país. El moviment llibertari ha estat actiu, entre d'altres, a les protestes obreres, de llogaters, ecologistes, antiracistes i en la lluita contra l'apropiació de terres. Les llibertàries han actuat sempre sense interès, per la justícia social, contra l'opressió de les elits empresarials i polítiques. La falta de control social sobre la policia durant anys, ha permès l'ús incontrolat de la violència contra les persones que lluiten contra aquest sistema brutal.

Allò que necessitem en aquest moment és una posició de solidaritat ferma amb les detingudes i davant els atacs de l'Estat per venir! També comptem amb la solidaritat i accions arreu, per visibilitzar el cas i donar suport econòmic per tal de pagar les defenses legals i finançar la campanya per la llibertat de les companyes.

No ens intimidaran! Llibertat pels 3 de Varsòvia i totes les ostatges de l'Estat!»

Més informació al blog (en diversos idiomes): https://wawa3.noblogs.org
Mira també:
https://wawa3.noblogs.org/files/2016/10/free-the-warsaw-three-ES.pdf

This work is in the public domain

Comentaris

Re: #HolaDictadura - Llibertat pels 3 de Varsòvia!
19 des 2016
La realidad es que cazar y encarcelar anarquistas le sale gratis a cualquier cuerpo de policia. Pueden hacer el montaje que les dé la gana y aquí nadie responde más que con campañas marginales que no llegan más que a convencidas y que emplean lenguaje victimista, agresivo e hiperideologizado difícil de entender por el común de los mortales.

Stop Caza de brujas! Pero respondamosle a la represión como se merece: con inteligencia
Re: #HolaDictadura - Llibertat pels 3 de Varsòvia!
19 des 2016
Falta la información que lxs 3 compañerxs se encuentran con cargos en la calle, tras pagar fianzas, esperando el jucio farsa que les prepara el estado polaco. Solidaridad y lucha para todxs lxs presxs anarquistas en las garras del estado!
aclaración
19 des 2016
Buenas, solo señalar que este aportante "." de aquí arriba no es el mismo aportante "." habitual. Solo eso.
Re: #HolaDictadura - Llibertat pels 3 de Varsòvia!
19 des 2016
Cuando se hacen intentos como la revista "Hola Dictadura" las críticas destructivas caen por la banda de los puristas, agresivos e hiperideologizados.

Se haga lo que se haga está mal... Y la realidad, amigo, es que hoy en día al poder LE SALE GRATIS hacer lo que le venga en gana. Y aún así hay gente que lucha, hay gente que resiste y hay gente que, incluso, consigue pequeñas victorias... O almenos evita que vivamos ya en una dictadura total.

En fin, que mientras tanto las cárceles siguen llenas: ¿Haremos algo al respecteo o sólo nos quejaremos?

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more