Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
ULTIMA HORA: primer judici a una de les acusades d'expropiar banc a Aachen, acaba en absolució!!
08 des 2016
Avui, 8 de desembre, data que s'havia fixat per dictar la sentència d'una de les tres companyes anarquistes acusades d'expropiar bancs a Alemanya, hem sabut que, l'única jutjada fins el moment (concretament la qui acusaven d'expropiar un banc el 2013), ha quedat en llibertat. Les altres dues companyes actualment preses acusades d'una expropiació en 2014 resten a l'espera de judici, que ja te data d'inici: 23 de gener. Tot el nostre suport!!!
Avui, 8 de desembre, data que s'havia fixat per dictar la sentència d'una de les tres companyes anarquistes acusades d'expropiar bancs a Alemanya, hem sabut que, l'única jutjada fins el moment (concretament la qui acusaven d'expropiar un banc el 2013), ha quedat en llibertat. Les altres dues companyes actualment preses acusades d'una expropiació en 2014 resten a l'espera de judici, que ja te data d'inici: 23 de gener. Tot el nostre suport!!!


Cronologia dels fets:

Entre els anys 2012 i 2014 es van produïr una sèrie d’atracaments a entitats bancàries de la ciutat alemanya d’Aachen. En posterioritat a aquests fets, la brigada policial encarregada de la investigació va engegar una autèntica campanya mediàtica de delació difonent públicament els detalls dels atracaments oferint recompenses a qualsevol que pogués oferir informació sobre persones sospitoses. Aquesta busca de "col.laboració ciutadana" per part de la policia no és nova (a Catalunya mateix s'han fet servir pàgines web -encara actives- per assenyalar persones que participen en les lluites, com és el cas de la que es va crear des d'Interior després de la vaga del 29-M de 2012).

L’estiu de 2015 és detinguda a la frontera entre Grècia i Bulgària una companya per una euroordre emesa des d’Aachen sota l’acusació d’haver participat en un dels atracaments el juliol de 2013. Després de varis mesos de presó preventiva a Bulgària, l’extraditen a Alemanya fins ser alliberada per falta de proves. Posteriorment va tornar a ser empresonada, després que es decidís la seva extradició des del Tribunal d’Àmsterdam el passat 15 de setembre. El seu judici va començar el 4 de novembre i el 8 de desembre han dictat la seva absolució.

El 13 d’abril d’aquest any a la ciutat de Barcelona, un gran dispositiu policial dels Mossos d’Esquadra efectua 3 registres; un d’ells al Centre Social Okupat Bloques Fantasma, i els altres dos en domicilis particulars, emportant-se detinguda a una companya. La detenció s’efectua a través d’una euroordre emesa per la fiscalia d’Aachen amb l’acusació d’atracament a un banc el novembre de 2014 a la mateixa ciutat. La companya passa a disposició de l’Audiència Nacional sota l’ordre del ja tristament conegut jutge Eloy Velasco per, posteriorment, ser empresonada a Soto del Real fins la seva extradició el passat 29 de juny. Actualment es troba a l’espera de jucici a la presó de Köln.

La darrera detenció es produeix aquest 21 de juny a Barcelona, on un company és acusat d’haver participat a l’atracament de novembre de 2014, empresonat a Soto del Real i extraditat a la presó alemanya d’Aachen, on es troba a l’espera de judici en una situació semblant a les dues companyes.

Totes aquestes detencions són producte d’una intensa i estreta col.laboració entre policies europees. Una col.laboració que es concreta a través de l’intercanvi d’informació i favors. En allò concret, la base de la investigació es fonamenta amb els rastres d’ADN que la policia alemanya decideix contrastar amb les dades de la resta de policies europees. A partir d’aquest moment s’estrenyen uns llaços policials que segueixen materialitzant-se a través d’euroordres i col.laboració tècnica.

En aquests moments la primera companya jutjada es troba ja entre la seva gent després de la sentència absolutòria el 8 de desembre i, el 23 de de gener, començarà el judici de les altres dues companyes (acusades de l'atracament de 2014, judici que es preveu llarg i amb moltes sessions..

Sigui quin sigui el resultat final del circ mediàtic i judicial orquestrat pels defensors del capital, sempre estarem del costat de les que lluiten, i mai d'aquells que s'enriqueixen fent les nostres vides cada dia més miserables. Rebutgem frontalment (i no farem servir) el discurs pervers d'innocència-culpabilitat. És moment d'intensificar la solidaritat, en totes les seves formes, de fer-los sentir encara amb més força que no estan soles i que la lluita continua...

Ni culpables, ni innocents. Símplement Anarquistes.

SOLIDARITAT REBEL

Barcelona,3 desembre de 2016
Mira també:
https://solidaritatrebel.noblogs.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ULTIMA HORA: primer judici a una de les acusades d'expropiar banc a Aachen, acaba en absolució!!
08 des 2016
Ni culpables ni innocents, però quina alegria quan ens absolen! Simplement anarquistes, però i si no som anarquistes podem ser 'ni culpables ni innocents'?

Potser hauríem d'actualitzar el nostre llenguatge. No seria millor reclamar la innocència i fer entendre que la justicia no és, paradoxalment, justa?

En fin, m'alegro per la companya.
Sindicato Sindicat