Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
[25nov 19:30] Militarisme en temps de Syriza
21 nov 2016
Presentació del text entorn del creixent progrés militar de l'estat grec contemporani sota govern de l'esquerra progressista.
ateneusyriza-net.jpg
«El militarisme en ambdues formes —com guerra i com pau armada— és un fill legítim, un resultat lògic, del capitalisme.»
--Rosa Luxemburg

Al parlar del militarisme, la premsa ens condiciona a pensar en els remots règims dictatorials on els líders es vesteixen amb uniformes militars i els tancs vaguen pels carrers, o en els capítols «excepcionals» de la història contemporània, com les dictadures ja superades de fa unes dècades. Però, és cert que el militarisme és l'excepció i no la norma a la societat democràtica? I sota el govern més progressista d'Europa, el de SYRIZA a Grècia, segur que el militarisme hauria minvat al menys en part, en comparació amb el govern anterior de dretes. O no?

Basat en l'experiència grega, aquest text —escrit per Xupoluto Tagma, el Batalló Descalç, veterans del moviment contra el servei militar obligatori des d'una perspectiva proletària i anti-autoritària— ens demostra com un militarisme autòcton no ha fet més que créixer en els anys del govern progressista, assenyalant així «la relació genètica entre el militarisme i l'Estat».

el divendres 25 de novembre a les 19:30 a
La Zitzània: Ateneu Clot-Camp de l'Arpa
C/ Muntanya 96 (cantonada amb Besalú)
<M> Clot (L1, L2) i Camp de l'Arpa (L5)
https://twitter.con/AteneuZitzania

La mateixa activitat es celebrarà també el dia abans a La Ruda (Manresa):
http://www.bllibertari.org/24-de-novembre-militarisme-en-temps-de-syriza
Mira també:
https://twitter.con/AteneuZitzania

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat