Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Informes del PHN per a ningú
13 ago 2003
Els viatges a Brussel.les o a Estrasburg, camins de peregrinatge dels polítics populars valencians a fi de pregar pels fons europeus, no tenen cap vàlua tècnica
Informes del PHN per a ningú
Maria Josep Picó

Els viatges a Brussel.les o a Estrasburg, camins de peregrinatge dels polítics populars valencians a fi de pregar pels fons europeus, no tenen cap vàlua tècnica ni demostren la necessitat del transvasament de l´Ebre en reunions de caràcter científic. En «reiterades ocasions», com diu el conseller de la Presidència, Alejandro Font de Mora, l´ex president de la Generalitat José Luis Olivas va passetjar per Bèlgica i França documents farcits d´elogis a la detracció del Delta, els quals van estar elaborats per anònims funcionaris de l´administració autonòmica.

Senyor Olivas, on estiga passant aquestes calors, no ens plore ara, com un estudiant despistat a la revisió d´un examen suspés. El seu treball era, per dir-ho sutilment, fluixet. La Generalitat Valenciana només va enviar als mitjans de comunicació un dels dos diagnòstics dels quals ara es parla, cap a principis de la primavera. Més enllà d´exposar els requeriments hídrics del territori valencià: demandes per sectors econòmics, nivells de reutilització d´aigües residuals -tant urbans com industrials-, sistemes de regadiu, quantificació econòmica de la mancança de cabals, sistemes actuals de depuració, etc, el Govern autonòmic es va limitar, en 47 fulls, a analitzar els informes presentats a la Comissió Europea per l´Executiu d´Aragó, redactats per experts d´àmbit internacional sobre el transvasament de l´Ebre, aprovat amb la llei del Pla Hidrològic Nacional (PHN).

A qualsevol cosa li anomenen vostés informe. De res serveixen els anuncis apocalíptics sobre les «terribles conseqüències econòmiques i mediambientals de la paralització de la transferència», com reiteren els dirigents del PP arreu de l´estat espanyol, o sentències que asseguren que el transvasament «beneficia a tots i no perjudica a ningú». On estan les proves, les xifres, els usuaris, els diners per pagar la canalització? Com s´atreveixen a qualificar a la Comissió Europea de mantindre una actitud sectària quan el seu partit ha despreciat el rigor i la seriositat del procediment d´investigació obert per Brussel.les a fi de comprovar que el PHN compleix la normativa europea?.

La Generalitat Valenciana, a més a més de totes les institucions controlades pel PP, van balafiar els diners públics en el circ de Agua para todos, del qual les organitzacions agràries afins mai van explicar els resultats econòmics. Han rebutjat reiteradament els coneixements de grans experts de la Universitat de València i de la Politècnica, i altres, per defendre els interessos dels valencians. Per què no promouen una reivindicació de l´aigua amb una base ferma i obliden la propaganda que ja ofén descaradament? Millor anem a treballar en Informes per a tots.
Mira també:
http://www.levante-emv.es

Comentaris

Re: Informes del PHN per a ningú
13 ago 2003
Olivas acusa a la CE de «sectaria» al prescindir del Consell para la reunión de expertos.

El ex presidente de la Generalitat Valenciana José Luis Olivas acusó ayer a la comisaria europea de Medio Ambiente, Margot Wallström, de mantener una actitud «sectaria» ya que la Comunidad Valenciana «sí ha presentado informes» ante la Comisión Europea «en los que analizaba la conveniencia» de la ley del Plan Hidrológico Nacional (PHN) y el trasvase del Ebro.

Olivas se refirió así a las manifestaciones realizadas anteayer en Bruselas por la portavoz comunitaria de Medio Ambiente, Ewa Hedlund, quien dijo que el hecho de que haber invitado a Aragón a la reunión técnica sobre el PHN que se celebrará en octubre y no a la Comunidad Valenciana y a Murcia es, precisamente, una cuestión estrictamente técnica, ya que «Aragón ha dado ya muchas informaciones» y, sin embargo, la Comunidad Valenciana no ha expresado su opinión.

José Luis Olivas aseguró haber entregado, durante una audiencia con Wallström junto al presidente de la Región de Murcia, Ramón Luis Valcárcel, un informe elaborado por la Generalitat «en el que desmontaba el de los expertos que había presentado Aragón».

Añadió que posteriormente entregó otro informe relativo «a la conveniencia del PHN y de su importancia para la Comunidad Valenciana» al presidente del Parlamento Europeo y a los presidentes del PP y el PSOE europeos, que también se le hizo llegar a la comisaria europea.

El ex presidente del Gobierno valenciano afirmó que existen justificantes que demuestran la entrega de esos documentos y que, además, hay pruebas de ello, como son las fotografías y las declaraciones a los periodistas que se realizaron del acto.

Reiteró que es «falso» que la Comisión Europea no tenga informes de la Generalitat sobre el PHN y, a su juicio, la actitud de Wallström demuestra «el sectarismo con el que está actuando», lo que «la descalifica para emitir un informe objetivo y serio sobre el PHN».

Wallström «ya tiene una idea preconcebida y quiere actuar sobre ella, pero es evidente que no dice la verdad y no nos ha invitado por su sectarismo», agregó.

Por su parte, el secretario autonómico de Relaciones con el Estado y la UE, Rafael Ripoll, de la Generalitat aseguró ayer que los intereses de la Comunidad Valenciana sobre el Plan Hidrológico Nacional (PHN) estarán representados por el Gobierno central en la reunión que se celebrará en Bruselas el próximo mes de octubre.
Sindicat Terrassa