Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
[Presos en Lluita] Juankar Santana Martín citat a declarar per Injúries.
20 nov 2016
Juankar Santana citat a declarar el proper 24 de novembre per un pressumpte delicte de 'Injúries' contra el JVP de Palencia.

Juankar Santana Martín, pres a dia d'avui al C.P. La Moraleja de Dueñas (Palència), ha estat citat a declarar per un pressumpte delcite d'Injúries contra el Jutjat de Vigilància Penitènciara de Palència. La vista tindrà lloc per videoconferència el proper 24 de novembre de 2016.

Els suposats fets tenen relació pressumiblement amb un comunicat públic en que Juankar Santana va interpelar el JVP de Palencia. Pressuimiblement, perque aquesta és la poca informació que l'advocat de Juankar i ell mateix tenen en relació a la declaració a la que ha estat citat. Aquest text hauria estat intervingut abans d'arribar al seu destí i segons comunica el jutjat està datat a 4 d'abril de 2016.

Aquesta noticia arriba la mateixa setmana que a Santana se li ha comunicat la seva data definitiva d'excarceració pel proper 1 d'octubre de 2017, després de guanyar un recurs que ha estat lluitant per treure's de sobre 15 dies més de condemna que tenia pendents de resoldre. Una excarceració, que si arriba amb aquesta nova data, posaria fi a 21 anys de reclusió acumulada.

Recoardar que a partir de gener, Juankar començarà a pagar els 9 mesos de presó pels que va ser condemnat el 2014 com a conseqüència de la seva particiapció a la campanya anomenada Cárcel=Tortura mentre es trobava pres a la Presó de Ponent (Lleida). En aquest cas Juankar va denunciar els carcellers per haver estat apallissat i finalment va acabar sent condemnat per denúncies falses.

La lluita de les persones preses contra el sistema carcerari té conseqüencies directes sobre elles mateixes i sobre les persones del seu entorn. El cas del Juankar és només un exemple del que fa la Institució carcerària amb preses que es mouen, lluiten, s'oposen o difonen el funcionament de les presons i el que passa al seu interior.

Així, animem a escriure i mostrar l'escalfor a aquelles persones que es troben dins de les presons i que, tot i així, mantenen una actitut ferma de lluita, crítica i denúncia de la situació carcelària en la que es troben.

Novembre de 2016.

--

Juankar Santana Martín
C.P. La Moraleja - Mòdul 7
Crtra. P-120 S/N
34210 - Dueñas (Palencia)

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat