Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Fraga, lo dissabte que ve, 19 de novembre, s'iniciarà la segona part de les Jornades Culturals i Llibertàries
17 nov 2016
Dissabte que ve, 19 de novembre, s'iniciarà la segona part de les Jornades Culturals i Llibertàries 2016, organitzades per CNT i el Centre d'Estudis Llibertaris José Alberola. Al final d'aquesta nota, adjuntem el programa complet.
Jornades 2016.jpg
Jornadas 2016 noviembre y diciembre.jpg
Jornades Culturals i Llibertàries, Fraga 2016

Guerra i Revolució 1936-2016
Conèixer lo passat, comprendre lo present, construir lo futur.


Dissabte que ve, 19 de novembre, s'iniciarà la segona part de les Jornades Culturals i Llibertàries 2016, organitzades per CNT i el Centre d'Estudis Llibertaris José Alberola. Al final d'aquesta nota, adjuntem el programa complet.

L'any 2016, es compleixen 80 anys de la revolta militar que va sumir a Espanya en una cruenta Guerra Civil i una dictadura feixista de gairebé quaranta anys. Són dos fets històrics de gran transcendència i àmpliament estudiats i analitzats.

Menys coneguda és la història de la Revolució Social que simultàniament va esclatar en moltes ciutats i àmplies zones rurals del país. Les persones que la van viure i la van fer possible van ser també les que van actuar de forma decisiva per intentar frenar el cop militar.

Els participants en la Revolució Social de 1936 van poguer en pocs dies organitzar la vida econòmica, política i social al marge de les estructures del govern de la República. La seua energia, el seu entusiasme i el seu valor van marcar eix període tan breu de temps que va quedar gravat per sempre en les seues vides.

En homenatge a totes eixes persones, a la seua memòria i al seu llegat, hem decidit organitzar les Jornades Culturals i Llibertàries d'enguany entorn a eix episodi històric, amb el subtítol: Guerra i Revolució 1936-2016 - Conèixer lo passat, comprendre lo present, construir lo futur.

La nostra intenció no és la de centrar-nos en la qüestió estrictament militar i de guerra, sinó la d'aprofundir en els fets polítics i socials que freqüentment són obviats o tergiversats per les versions més habituals dels historiadors oficials o partidistes.

La novetat la trobem en la temporalització de les jornades, ja que els actes s’han programat en dos períodes de temps diferents, els mesos de juliol, novembre i desembre. Com és habitual, el cine i les xerrades seran les vies que utilitzarem com a base per generar un espai d'anàlisi, debat i reflexió al voltant d'aquest tema històric tan poc conegut. Intentarem extreure lliçons constructives per aplicar al nostre present, i pretenem fer-ho des d'una perspectiva crítica i no dogmàtica. Per a això comptarem amb la participació d'historiadors i pensadors d'excel·lent qualitat acadèmica i humana.

Les Jornades van començar al mes de juliol amb 2 sessions de Cine a la Fresca. Es van projectar les pel·lícules Terra i Llibertat de Ken Loach i El laberint del Faune de Guillermo del Toro.

Un any més des de la CNT convidem a tota la ciutadania a compartir amb nosaltres aquest espai de reflexió constructiva i esperit crític, en aquesta ocasió, entorn a un tema de la nostra història no tan llunyana. Convidem a tots els mitjans de comunicació a assistir i participar a les Jornades.

CNT Fraga

Centre d'Estudis Llibertaris José AlberolaJornadas Culturales y Libertarias, Fraga 2016

Guerra y Revolución 1936-2016
Conocer el pasado, comprender el presente, construir el futuroEl próximo sábado 19 de noviembre se iniciará la segunda parte de las Jornadas Culturales y Libertarias 2016, organizadas por CNT y el Centro de Estudios Libertarios José Alberola. Junto a esta nota, adjuntamos el programa completo.

En el año 2016, se cumplen 80 años de la sublevación militar que sumió a España en una cruenta Guerra Civil y una dictadura fascista de casi cuarenta años. Son dos acontecimientos históricos de gran trascendencia y ampliamente estudiados y analizados.

Menos conocida es la historia de la Revolución Social que simultáneamente estalló en muchas ciudades y amplias zonas rurales del país. Las personas que la vivieron y la hicieron posible fueron también las que actuaron de forma decisiva para intentar frenar el golpe militar.

Los participantes en la Revolución Social de 1936 fueron capaces en pocos días de organizar la vida económica, política y social al margen de las estructuras del gobierno de la República. Su energía, su entusiasmo y su valor marcaron ese periodo tan breve de tiempo que quedó grabado para siempre en sus vidas.

En homenaje a todas esas personas, a su memoria y a su legado, hemos decidido organizar las Jornadas Culturales y Libertarias de este año entorno a este episodio histórico, con el subtítulo: Guerra y Revolución 1936-2016 - Conocer el pasado, comprender el presente, construir el futuro.

Nuestra intención no es la de centrarnos en la cuestión estrictamente militar y de guerra, sino la de ahondar en los acontecimientos políticos y sociales que frecuentemente son obviados o tergiversados por las versiones más habituales de los historiadores oficiales o partidistas.

La novedad para este año, la encontramos en la temporalización de las jornadas, ya que los actos han sido programados en dos periodos de tiempo espaciados, los meses de julio, noviembre y diciembre. Como es habitual, el cine y las charlas son las herramientas utilizadas como base para generar un espacio de análisis, debate y reflexión alrededor de este tema histórico tan poco conocido. Intentaremos extraer lecciones constructivas para aplicar a nuestro presente, y pretendemos hacerlo desde un enfoque crítico y no dogmático. Para ello contaremos con la participación de historiadores y pensadores de excelente calidad académica y humana.

Las Jornadas comenzaron el pasado mes julio con dos sesiones de Cine de Verano en las que se proyectaron las películas Tierra y Libertad de Ken Loach y El laberinto del Fauno de Guillermo del Toro.

Un año más desde la CNT invitamos a toda la ciudadanía a compartir con nosotr@s este espacio de reflexión constructiva y espíritu crítico, en esta ocasión, entorno a un tema de nuestra historia no tan lejana. Invitamos también a todos los medios de comunicación a asistir y a participar a las Jornadas.

CNT Fraga

Centro de Estudios Libertarios José Alberola


http://bajocincalibertario.blogspot.com.es/2016/10/continuan-las-jornada


Confederació Nacional del Treball
Adherida a la AIT
Passeig Barrón­Cegonyer, 6, 3er, 22520 Fraga
Tlf. 626492992, fraga ARROBA cnt.es
http://bajocincalibertario.blogspot.com

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat