Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: sexualitats
Fora santoral de l'educació sexual
10 nov 2016
L’última proposta del bisbe de Solsona Xavier Novell és d’aquelles que et fan riure per no plorar. Resulta que ara es plantegen realitzar un programa d’educació sexual a les escoles des de la institució eclesiàstica. No fa falta fer una anàlisi històrica del paper de l’església en la instauració d’una moral rància negacionista i repressora que encara avui porta molta cua per a què les persones puguem viure de forma lliure i plena la nostra sexualitat.
Aquest ultra amb sotana parteix d’una certesa que encara que sembli mentida és compartida: fa falta una educació sexual alternativa a les escoles. Com hauria de ser aquesta pedagogia és el què ens porta a punts diametralment oposats.

L’únic que un servidor va conèixer a través del sistema educatiu és que a part del preservatiu hi havia altres mètodes anticonceptius. Posar un condó en un plàtan és la metàfora perfecte de les limitacions d’aquest tipus d’educació. Altre cop la sexualitat vista des del prisma de la perillositat. De professores i professors no vaig escoltar ni una sola paraula de conèixer i explorar amb el propi cos, dels plaers sexuals, de desmuntar el fal·locentrisme, de les múltiples identitats, de saber i compartir amb amants i companyes els propis desitjos i límits.

Tinc entès que almenys en algunes escoles (de ben segur minoritàries) s’ha avançat una mica i hi comença a haver un mínim d’educació sexual digne d’aquest nom. Però encara queda molt camí per fer.

Desmuntant el program Teen Star

Teen Star és el programa que pretén tirar endavant la diòcesi de Solsona. Suposadament pretén potenciar l’educació afectiva i sexual entre adolescents i joves tot ajudant a trobar respostes sobre dubtes que plantegen l’amistat, l’amor, la fecunditat i la sexualitat. Lluny d’aquesta explicació tan pomposa, és llegint entre línies quan un pot intuir intencions d’escàndol.

Entre els seus objectius, hi consta “enfortir la identitat de les persones a través del reconeixement de si mateixes”. Totes sabem l’opinió de l’església vers les múltiples identitats sexuals. Una visió patologitzadora i negacionista del lesbianisme, l’homosexualitat, la bisexualitat, la transsexualitat o la intersexualitat. No bull ni pensar en els traumes que volen imposar de nou a adolescents que transiten a la recerca de la seva identitat sexual en una societat ja de per si homòfoba, lesbòfoba i sexista.

Tampoc em tranquil·litza el seu objectiu de vetllar pel respecte del do de la vida. Això sona altre cop a criminalització de l’avortament sense ets ni uts. La doble vara de la moral catòlica és fulminant: per un cantó estan en contra dels mètodes anticonceptius per què ens exposen als plaers carnals, però per altra banda estan en contra de l’avortament per què “mata” a embrions.

Un altre objectiu del programa pot ser digne d’anàlisi: “acompanyar a les persones en descobrir que la vocació de l’home consisteix en el do sincer de si mateix i que la sexualitat manifesta un significat íntim al portar a la persona cap el do de si mateix en l’amor”. Aclarir en primer moment que de la dona no en parla, sent un clar exemple del llenguatge sexista que regne la institució o resultant una evidència de què la sexualitat de la dona no els hi importa. La interpretació que faig d’aquesta frase enrevessada vindria a ser allò de què només està permès el sexe amb amor, suposem que amb l’afegit d’haver consagrat l’enllaç matrimonial. La proposta de l’església sempre ha estat el califat sexual.

I podríem seguir hores i hores dient fàstics d’aquest inversemblant projecte tot llançant alguna reflexió final. ¿Com poden persones que suposadament no han fornicat en la seva vida donar classes d’educació sexual?
I aquí va la nostra proposta. Que deixin els adolescents en pau i que realitzin classes d’educació sexual a cures, bisbes i capellans; feligresos i monges. Així potser podrien descobrir els plaers de la vida. Començaríem per allò bàsic: que els nens i les nenes no es toquen. I minvarien els casos de pederàstia que inunden de merda l’església catòlica.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fora santoral de l'educació sexual
10 nov 2016
follad, que el mundo se acaba!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more