Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
17 oct 2016
despues de lo de la radio, lo de la virgen, lo de berga y la cup , llega lo de las multas, que buenas son las de la cup que buenas son que nos llevan de manifestación.
carrermassana3.jpg
carrermassana4jpg.jpg
L’Ateneu Columna Terra i Llibertat ens informa que la resposta de l’Ajuntament de Berga a la seva campanya de dignificar els carrers de Berga posant noms d’obrers i obreres que van dedicar la seva vida a la lluita per la justícia social i la llibertat ha estat, de moment, una multa de 750.01 euros.

També informen que el proper mes de novembre la campanya continuarà amb el nou carrer dedicat a l’Alfonsina Bueno Vela, militant que va anar a parar als camps de concentració nazis per la seva lluita antifeixista a l’exili i amb una segona placa al carrer Marcel·lí Massana. D’altra banda, també esperen comptar als esmentats actes amb la presència del company Joan Busquets, exmembre del grup guerriller de Marcel·lí Massana.

carrermassana4jpg

L’Ajuntament de Berga: memòria històrica a cop de multa
Ateneu Columna Terra i Llibertat i Centre d’Estudis Josep Ester Borràs
Berga 17 d’octubre de 2016

Ara fa gairebé un any, que des de l’Ateneu Columna Terra i Llibertat, engegarem una campanya per dignificar els carrers de Berga. La idea era fer un exercici de memòria històrica a través d’alguns canvis de noms al nomenclàtor de la ciutat. La proposta introduïa una trentena de possibles noms de persones de la comarca significades en les lluites per la llibertat, contra l’explotació, l’autoritat i el feixisme. Dones, homes, sindicalistes, guerrillers, enllaços i gent anònima que posà el seu gra de sorra contra la injustícia. Molts d’anarquistes i d’altres que no.

Vam fer xerrades, vídeos, accions, cartells i reeditar i presentar una biografia de Marcel.lí Massana. Es creà debat, cert rebombori i circ mediàtic. Malgrat tot l’ajuntament no ha fet cap canvi. Així que decidirem tirar pel dret i fer el primer canvi de nom. Des de el passat més de maig l’antic carrer Mossèn Huch passà a dir-se carrer Marcel·lí Massana, i s’inaugurà una placa al començament del carrer.

carrermassana3Uns mesos més tard l’equip de govern decideix fer un pas i posicionant-se trista i vergonyosament, ens multa amb una sanció de 700€ per la col·locació de la placa.

Vam ser ingenus si mai vam arribar a pensar que l’actual equip de govern podria ser més sensible pel que fa a la memòria històrica. Un cop més la realitat ens passa per sobre i veiem com els qui s’anomenen anticapitalistes segueixen el passos dels seus antecessors. Igual que feren en el seu moment socialistes i convergents, la CUP utilitza la multa com a eina dissuasiva, de càstig ideològic i econòmic i l’ordenança de civisme, que deien haver «buidat de contingut», gaire buida no deu estar perquè segueix funcionant com a marc legal i arma política per regular i controlar l’espai públic. Passen anys i partits però els mètodes persisteixen.

Ens enganyem si pensem que el tema dels noms dels carrers és una qüestió menor. Els carrers i els seus noms són el reflex d’una societat. Mentre la memòria d’uns, els qui feren una revolució social, és volguda i sistemàticament silenciada, la dels poderosos i gent d’ordre és àmpliament representada a les plaques dels nostres carrers: noms de sants, verges, capellans i generals per tot arreu. Ho vam veure fa quatre dies, els vam veure desfilar en processó rere la verge, vam veure com fins l’últim racó de la ciutat respirava nacionalcatolicisme del més ranci, i tot això sense que gairebé ningú goses dir-hi res.

carrermassana1La societat berguedana viu hipotecada per la por «al que diran». Pel que dirà la veïna si penjo el godzila al balcó, per qui em donarà feina si em manifesto públicament contra abusos laborals o surto al carrer el Primer de Maig, pel que diran al bar si tinc El pèsol negre al taulell, o pel que diran els amics si no ric la gracieta masclista de torn. Dins del consistori passa el mateix; els de la «nova política» governats per la por, hipotecats pel que diran els socis de la dreta, per que diran els empresaris i cacics d’Inbergatur, pel què dirà l’església i la recent inaugurada casa anti-avortista, pel què diran les famílies «il·lustres» i els de les capelletes i cereries. És ben trist: la dignitat segrestada per un grapat de vots.

Ja fa massa temps que les institucions NO ENS serveixen.

Ai Massana! que els que es consideren els seus néts miran cap a un altre banda, i aquest cop el cafè ens el volen fer pagar a nosaltres.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
18 oct 2016
Veig per xarxes molta gent fent retuits per pur morbo. Consell: informeu-vos primer de quina és la història """d'amor""" entre el Terra i Llibertat i entorn amb l'Ateneu Llibertari (entorn CUP), que ha passat els darrers anys i tota la història per entendre algo. Això ni va de plaques, ni multes ni carrers.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
18 oct 2016
Info falsa: la policia local va imposar la multa, l'Ajuntament l'ha retirat.

#SensePor★#Desobeïm ‏@h0rd4 46 mFa 46 minuts

(1) Lògica política, cas pràctic: A Berga anarquistes acusen l'aj. d la CUP d multar-los per una acció en què van canviar noms de carrers.


#SensePor★#Desobeïm ‏@h0rd4 44 mFa 44 minuts

(2) Lògica política, cas pràctic - prèvia: els munipes posen multes, el govern municipal decideix si n'executa el cobrament, cosa q no farà.


#SensePor★#Desobeïm ‏@h0rd4 39 mFa 39 minuts

(3) Lògica política: ls anarquistes usen multa contra la CUP i per reforçar el dogma "les institucions no són lloc d lluita" amb un comunicat


Afegeixo: no deixa de ser curiosa l'ofensiva del Terra i llibertat quan la detenció de l'alcadessa per part de l'estat pot ser imminent. Casualitats de la vida...
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
18 oct 2016
Quieren detener a la alcaldesa de Berga,uy!! que malo el estado,a ver si llega el nuevo estado catalán que será mucho mejor que el español.
Que no engañais a nadie sois casta politica,democratica y parte de esta mierda de sistema vayais con la estanquera o con la señera,que la anarquia no tiene nada que ver con vuestras mierdas encerradas en urnas,sean de cartón,metraquilato o como ostias querais hacerlas.
Al final nos contareis que el Panxo llevaba una senyera tatuada,y el Quico luchaba por el derecho al voto
Au! a manipular a la via que pasa el talgo...
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
18 oct 2016
que tendra a ver el akrazio, con todo esto, es de risa la fijacion de algunos, con el, que por cierto es buen compañero y mejor persona. eN FIN COSAS DEL ESTADO que aunque sea y se proclame catalan, no deja de se como cualquier estado, y sus metodos de ridiculizar, neutralizar y reprimir, son iguales, con tal de mantener el pensamiento unico.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
18 oct 2016
Doncs si l'han tret o la treuen me'n alegraré. El cas és que ha arribat una multa de 750 euros per posar plaques de sindicalistes i maquis a carrers de mossèns i beats. El cas és que aquest multa ha arribat de l'Ajuntament de Berga i el cas és que no tinc cap notícia de que l'hagin retirat (però tan debò fos així).

I clar que és qüestió d'un "pique" entre l'Ajuntament cupaire i els de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat i si els acaben multant serà una venjança política.

En comptes de dir que els anarquistes o tal i cual se'n fan ressò, els que us hauria de caure la cara de vergonya és que un Ajuntament de la CUP multi amb 750 euros per posar plaques de sindicalistes i maquis.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
18 oct 2016
Para radio revisionista: con tu nivel cultural xaval ya te puedes quedar con tu puta anarkia espanyolista....por imbeciles como tu se perdio la guerra,vais a hacer vosotros la revolucion mataos....con la flauta....
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
si,ai se perdió la guerra..
la guerra se perdió cuando el veneno comunista se infiltró en las filas anarquistas,y uniformaron a la gente,se militarizó y se usó en servicio del comunismo,mientras la generalitat encarcelaba libertarios y protegia los armeros.
Por cierto la anarquia no es española ni tiene banderas, ni nacionalidad,aunque os empeñeis en ponersela.
Pero bueno confiamos en vosotros que precisamente con la flauta de hamelin quereis embaucar a la gente y llevarla a votar en pos de una patria catalana que será la panacea.
venga a guardar la patria con la hoz y el martillo
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
La CUP de Berga la pone a parir hasta mucha gente de la EI, no te digo más.

Esto es lamentable, y no hay que exculpar al ayuntamiento. Es una prueba de que las instituciones sirven para lo que sirven, independientemente de la voluntad de quienes afirman instrumentalizarlas para la lucha revolucionaria. Que el ayuntamiento de la CUP anule el cobro es lo mínimo que hay que esperar de ellos, faltaría más. Aún nos pediran luego que se lo agradezcamos. Si son incapaces de posicionarse ante la represión de la disidencia, ¿que coño estan haciendo ahí?

Sin embargo, no hay que darle alas a las ratas anarcoespañolas que quieren pescar en mar revuelto y que tanto tiempo libre tienen para pulular por indymedia. No mezclemos cosas: la condena a la institucionalización de las luchas nada tiene que ver con que el independentismo, y mucho menos justifica la constante defensa del españolismo (con sus dejes fascistas) que una minoría en decadencia ensuciando además la lucha libertaria en la que muchos nos dejamos la piel.

Muerte al estado y muerte a una de sus principales caras en el estado español: el españolismo fascista.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
A veure,

1) si hi ha una CUP amb una forta influència anarquista aquesta és la de Berga. Concretament de la gent de l'Ateneu Llibertari, és una part de la família llibertària que treballa o digueu-li com vulgueu amb entorn CUP

2) L'altre entorn llibertari, ateneu Terra i Llibertat, és el que mai ha pogut pair. La cosa ha tingut repics de tensió com quan l'atac a pedrades de l'ateneu, acusacions creuades, etc. Bàsicament no volen que l'anarquisme treballi amb l'EI, i construir el se món propi. Una estratègia tan lícita com una altra.

3) la CUP NO va posar la multa, la posa la policia local, que és qui es persona el dia de l'acte. L'ajuntament aquí i arreu té la capacitat no de posar o no multes, sinó de decidir si fa efectiu el cobrament. I la CUP ja ha explicat que NO farà efectiu el cobrament, és a dir, no hi ha multa.

4) L'Ateneu Terra i llibertat però, sabent que no hi ha multa, diu que sí igualment pel punt 2. Del que es tracta és d'atacar a la CUP, però no tant a aquesta, sinó a la part d'entorn llibertari de Berga que treballa amb ella. És a dir, intentar assolir un objectiu ("anarquistes, allunyeu-vos del treball amb l'EI") per un mitjà, la mentida, la mitja veritat o com li vulgueu dir, poc ètic.


Cadascú que tregui les conclusions que vulgui


Pels qui no teniu idea de Berga, aquí l'Ateneu Llibertari https://twitter.con/llibertariesBrg i aquí el Terra i Llibertat https://twitter.con/terraillibertat
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
hay que colaborar con las ratascatalanistas de la cup, y ser guais, que ya se sabe que ser del barza es lo millor qui ha, visca el barza y visca catalunya, ya me diras que hace un ateneu llibertari colaborando con el estatismo catalanista y con los estalinistas de la cup, joder con el anarkista de muerte al estado. muerte al estado aunque sea catalan y muerte a sus principales caras el el catalanismo feixista de la cup y sus adlatares colaboracionistas que se dicen anarquistas.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
1) si hi ha una CUP amb una forta influència anarquista aquesta és la de Berga. Concretament de la gent de l'Ateneu Llibertari, és una part de la família llibertària que treballa o digueu-li com vulgueu amb entorn CUP.Los anacionalistas consideran que los esfuerzos por la independencia nacional que realizan tantos trabajadores son vanos y reaccionarios ; es la lucha de clases cimentada en todo rechazo a toda nación y a todo Estado la única herramienta que puede conducir a la fraternidad mundial. Esta deseada unión mundial, en la que los trabajadores se organizarían por industrial, supondría el fin de las fronteras nacionales, y con ellas de los Estados, pero no de las diferencias individuales.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
La guerra se perdio cuando el veneno comunista se infiltro en las files anarquistes,,,,,jajaja,,,muy buena nen sigue asi campeon!!con el carro y chusquero ibas ha hacer la guerra a los fascistas....jajaja,..vas bien chaval....ignorante espanyolista....vete a tocar la flauta fascista.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
Por cierto muchos de los anarquistes que reivindicais historicos nacieron por aquí mal te joda...y se les quiere gilipollas,por independentistes por comunistes,por socialistes i por anarquistes y a los que no nacieron aquí tambiem rata anarcoespañola...no teneis un puto referente en toda la epoca moderna ,por que toda la lucha armada ha sido independentista o revolucionaria o socialista o comunista(desde eta hasta los grapo ,el frap,,baader meinhoff terra liure,brigata rossa italianes, ira irlandeses,inla irlandeses etcet hasta el pobre del puig antich pertenecia a los mil y uno de sus mas combativos integrantes jean marc rousillon líder que despues hizo action directe en francia se declara comunista.Menos lecciones de valentia...cagaos.
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
"jean marc rousillon líder"
"el pobre del puig antich"
"por que toda la lucha armada ha sido independentista o revolucionaria o socialista o comunista"

¿De qué cheka has salido tú?
Cambia de camello...
Re: lo que publicara la corresponsalia de berga de la directa.
19 oct 2016
De la tuya seguro que no, fascista.
Sindicato Sindicat