Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
Debat III trobada d'infraestructures llibertaries
14 oct 2016
Debat → Cap on anem?
Diumenge a les 10h a Ca la Fou dintre de la III trobada d'infrastructures llibertaries

Contextualització

A la 2a trobada d'infraestructures llibertaries es va plantejar un debat entorn la relació que tenim els diferents projectes o persones de caire llibertari amb les subvencions. Més enllà de l'anàlisi d'incoherències que va sorgir o l'ús estratègic que se li poden donar, el resultat fou la necessitat d'entrar a debatre altres qüestions més de fons: en funció de la teva estratègia o context l'enfocament de l'ús de subvencions pot estar condicionada*. Aixi doncs en aquesta 3a trobada d'infraestructures llibertàries volem entrar en aquestes qüestions de fons, com son les visions estratègiques dels projectes i persones i delimitar el concepte d'infraestructures llibertàries.

Introducció al debat: Cap on anem?

La gran majoria de projectes llibertaris podríem estar fàcilment d'acord en quin mon volem o cap on volem anar. Un mon lliure d'opressions de tot tipus, des de les més explicites, com les presons, l'estat o la policia, fins les més internes com el sexisme o l'egoisme. Volem ser capaços de conviure de forma comunitària, en harmonia amb el nostre entorn natural i humà, on l'ús de la violència sigui una raresa i el dia a dia estigui impregnat de solidaritat. Aquesta formulació (o d'altres molt semblants) podríem dir que son els nostres màxims, la nostra carta als reis. Ara be, intentant baixar un esglaó d'abstracció, en el com arribem cap aquí tenim una gran diversitat.

En moltes lluites ens centrem a difondre unes idees i pràctiques que ajudin a crear un empoderament popular, recuperar la consciència de poble. Si el poble no està unit i conscient de la seva força, difícilment podrem combatre al poder establert. En d'altres projectes ens orientem més en crear un moviment llibertari fort, amb recursos i capacitats potents. Si entre les més crítiques no comença el suport mutu com podem difondre res? També treballem en la territorialitat, intentant arrelar-nos a uns barris o pobles, que a la vegada ens sentim estranys i no deixen de semblar-nos nous per a nosaltres. Generem realitats d'economia del regal o d'afinitat que no sabem o podem combinar amb el context en el que vivim. Intentem fer vincles amb altres lluites encara que el discurs no ens convenci o intentem crear ponts per no sentir-nos soles. Hem marxat lluny de la voràgine de la societat capitalista, autogestionant-nos les vides el màxim i recuperant uns coneixements que potser es perdran amb nosaltres. I tot això sense oblidar la nostra confrontació quasi diària amb el sistema i el pes de la repressió en totes les seves formes que a vegades no ens deixa mirar més enllà.

Però tot i aquesta activitat,tenim una estratègia de projecte en la que s'emmarquin les nostres accions? Com són aquestes visions? Podem tenir una línia comuna que agrupi projectes aïllats al monte, radios a la ciutat i grups de salut,per exemple? Quines son les infraestructures que tenim per apropar-nos als nostres imaginaris? I quines ens manquen o necessitem?


+ info: http://infraestructures.alscarrers.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa