Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
McDonald's cedeix: retira la denúncia antisindical i cesa el gerent del restaurant
22 set 2016
La secció sindical de la COS al restaurant McDonald's de La Maquinista (https://www.facebook.con/cos.mcdonalds.maquinista/) volem donar a conèixer la recent victòria i les darreres novetats a dins l'empresa.
cosmc.png
El passat dia 10 de setembre se'ns va fer saber, a través de l'actual gerent, David Pàmies, que l'empresa havia decidit retirar la denúncia per un suposat delicte d'injúries contra tres afiliades de la COS a McDonald's La Maquinista. Així doncs, el judici previst pel pròxim 27 de setembre, queda anul·lat, després que l'empresa s'hagi retractat de les acusacions.

Tanmateix, se'ns va informar que l'empresa havia decidit "fer una rotació de gerents" entre els restaurants de La Maquinista i Les Glòries. Així doncs, a partir del pròxim 1 d'octubre David Pàmies deixarà de ser el gerent del nostre restaurant.

Des de la COS entenem que no és casualitat que en el mateix moment que es decideixen a retirar una denúncia repressiva, de caràcter antisindical, es decideixi també canviar el gerent amb el qual hem mantingut el conflicte des del primer moment. La perseverança en les nostres reivindicacions, poc a poc ha anat donant els seus fruits. L'empresa s'ha vist obligada a cedir: millorant les condicions materials de treball i el tracte cap a la plantilla, retirant la denúncia, retirant el seu gerent, i col·locant a una dona al càrrec, fet que suposem pot facilitar la fi de les actituds masclistes cap a les nostres companyes de feina. Per tant, ens trobem davant d'una important victòria de la nostra secció sindical.

La nostra secció sindical segueix més viva i forta que mai. El fet que demostra això és que el proper dia 29 de setembre tenim un judici amb l'empresa, aquest cop nosaltres com a demandants, per impagament de salaris a un dels nostres companys.

També volem aprofitar per a donar les gràcies a totes aquelles organitzacions i persones solidàries que, d'una manera o l'altra, ens han donat el seu suport, especialment a Arran Barcelona, organització juvenil de l'Esquerra Independentista, a Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'Esquerra Independentista, i a la CUP Capgirem Barcelona, per portar aquesta denúncia antisindical fins a l'Ajuntament de la ciutat, deixant així clara la posició d'aquells partits polítics que s'autoanomenen "d'esquerres" o "del canvi", que només venen fum i que deixen amb el cul a l'aire als treballadors/es i als seus drets fonamentals.

Seguim dempeus. La lluita és l'únic camí, i guanyarem!
Mira també:
http://www.sindicatcos.cat/index.php/territorials/barcelones/item/2693-mcdonald-s-cedeix-retira-la-denuncia-antisindical-i-cesa

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa