Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La lluita és l'únic camí!
01 set 2016
Article de les treballadores i treballadors de la indústria càrnia d'Osona en lluita, publicat al diari El 9 Nou.

A final de març del 2016 es va convocar una vaga de dos dies a Esfosa per millorar aspectes bàsics laborals que l'empresa es negava rotundament a negociar: demandes d'una negociació sobre la jornada irregular i la rotació als llocs de treball, el pagament del plus de nocturnitat i un Pla de Prevenció i Salut amb mesures de seguretat i emergència per accidents. La vaga va ser un èxit total i va fer aflorar públicament la greu situació de la indústria càrnia en general.
cos1.png
Però l'empresa no tan sols s'ha negat en rodó a cedir en res, sinó que ha augmentat més i més la repressió: suspensió de feina i sou durant sis mesos als set membres de la Coordinadora Obrera Sindical del comitè d'empresa amb la pretensió que la vaga va ser il·legal, amenaces i insults racistes, presentació d'un ERO injustificat com a represàlia... Tota una demostració de caciquisme i terrorisme patronal a la comarca.

Però a Esfosa, ara mateix, el que està passant és poc menys que increïble: el gerent, Lluís Saballs, crida un per un els treballadors per fer-los saber que, si la gent de la COS del comitè d'empresa no plega, tancaran l'empresa i es quedaran sense feina, i els fa firmar per tal de revocar el comitè d'empresa i forçar noves eleccions sindicals, sense que molts d'ells entenguin què firmen. La suspensió de pagaments amb què amenacen és totalment injustificada, perquè l'empresa genera beneficis demostrables.

Davant d'aquestes greus coaccions i extorsions als treballadors i treballadores, i el gravíssim atemptat contra la llibertat sindical, el dia 25 d'agost de 2016 es va presentar denúncia a Inspecció de Treball.

L'abús de poder és tan gran, i tan barroer, que fa pensar en uns altres temps, que crèiem superats. Perquè, es creuen amos i senyors de vides i voluntats? Tornem als serfs de la Gleva? Als senyors feudals? Amb dret de cuixa, també?

Primer es precaritza les treballadores i treballadors fins a límits d'esclavatge i després, quan ja els tens exhaustos i al límit de la supervivència, es fomenta la intoxicació, la por i la mentida: volen que vegin els seus companys i companyes lluitadores com a obstacle, i la submissió com a única sortida.

Doncs no, senyors feudals d'Esfosa: la lluita és l'únic camí. I en aquest camí el comitè d'empresa de la COS no està sol, perquè des del grup de suport entenem que no es tracta només d'Esfosa i d'uns treballadors concrets, que també: es tracta de guanyar la dignitat dels treballadors i treballadores de les empreses càrnies en general.

Entenem que la lluita inclou la dignitat de totes, de tots. Que la lluita es fa també des dels escorxadors i des del carrer, contra el racisme i l'abús de poder més flagrant.

D'altra banda, cap "Taula" (sic) de les Càrnies no pot ser legítima si no compta amb els treballadors i treballadores, si només reuneix alcaldes i es fa exclusivament des dels despatxos. Com a grup de suport de Càrnies en lluita, no tolerarem més abusos de poder; les nostres veus creixen i s'escampen: que no comptin amb silencis còmplices. Perquè la lluita és l'únic camí.
cos2.png
Mira també:
http://sindicatcos.cat/index.php/territorials/osona/item/2686-la-lluita-es-l-unic-cami
https://twitter.con/vaga_esfosa

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La lluita és l'únic camí!
01 set 2016
cos2.png
cartell
Re: La lluita és l'únic camí!
01 set 2016
Si queréis atajar el peligro, se debe formar un bloque de granito. La política es el arte de la zancadilla, el arte de vivir [como zánganos], y éste debe suplantarse por el arte del trabajo. Ha llegado el momento de invitar a las organizaciones sindicales y a los partidos políticos para que esto termine de una vez. En la retaguardia se ha de saber administrar. Los que estamos en el frente queremos detrás una responsabilidad y una garantía, y exigimos que sean las organizaciones las que velen por nuestras mujeres y nuestros hijos.

Si esa militarización decretada por la Generalidad es para meternos miedo y para imponernos una disciplina de hierro, se han equivocado. Vais equivocados consejeros, con el decreto de militarización de las milicias. Ya que habláis de disciplina de hierro, os digo que vengáis conmigo al frente. Allí estamos nosotros que no aceptamos ninguna disciplina, porque somos conscientes para cumplir con nuestro deber. Y veréis nuestro orden y nuestra organización. Después vendremos a Barcelona y os preguntaremos por vuestra disciplina, por vuestro orden y por vuestro control, que no tenéis.

Estad tranquilos. En el frente no hay ningún caos, ninguna indisciplina. Todos somos responsables y conocemos el tesoro que nos habéis confiado. Dormid tranquilos. Pero nosotros hemos salido de Cataluña confiándoos la Economía. Responsabilizaos, disciplinaos. No provoquemos, con nuestra incompetencia, después de esta guerra, otra guerra civil entre nosotros.
Re: La lluita és l'únic camí!
01 set 2016
Algunos viven aun en el 36.

No te lo perdonadaremos Col.. Oliver, jamas.

Endavant amb el sindicalisme combatiu, sigui del color que sigui!
Sindicat Terrassa