Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Dades CEO | L’independentisme, segons el lloc de naixement i la llengua
29 jul 2016
El 60% dels catalans nascuts a Catalunya són independentistes · El 71,5% dels nascuts a la resta de l'estat, unionistes.
grafic1.jpg
grafic2.jpg
grafic3.jpg
grafic4.jpg
grafic5.jpg
grafic6.jpg
grafic7.jpg
grafic8.jpg
grafic9.jpg
Segons el darrer baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) http://www.vilaweb.cat/noticies/el-si-a-la-independencia-simposaria-amb-/ , l’independentisme no té el mateix suport entre els nascuts a Catalunya, on és clarament majoritari, que entre els nascuts a la resta de l’estat espanyol, on és clarament minoritari. I això mateix passa entre els catalanoparlants i els castellanoparlants. Els primers són clarament independentistes, i els segons, unionistes. Si ahir estudiàvem l’independentisme segons l’any de naixement http://www.vilaweb.cat/noticies/com-mes-joves-mes-independentistes/, avui estudiarem l’independentisme segons el lloc de naixement i segons la llengua.

Recordem d’entrada les dades globals: el 47,7% dels catalans voldrien un estat independent, i el 42,2% no.

Independentisme segons el lloc de naixement
El 60% dels catalans nascuts a Catalunya voldrien que Catalunya esdevingués un estat independent. El 30% s’hi mostren contraris, el 7,3% no ho saben i l’1,7% no responen.

En canvi, entre els nascuts a la resta de l’estat espanyol (incloent-hi el País Valencià i les Illes), les xifres són molt diferents. El 71,5% dels catalans nascuts a la resta de l’estat són unionistes, el 16,8% independentistes, el 9,6% no ho saben, i l’1,9% no responen.

Amb el resultat de l’enquesta del CEO també es pot veure l’opció escollida pels catalans nascuts als altres estats de la UE. Doncs bé, el 66,6% d’aquests catalans són unionistes, l’11,1% independentistes, i un 22,2% dubten. Cap no s’ha negat a respondre la pregunta.

I, pel que fa als catalans nascuts a la resta del món, el 56,1 no volen la independència, el 31,4% sí, el 12,3% no ho saben i cap no s’ha negat a respondre la pregunta

Dubtosos
És curiós de comprovar, doncs, on se situen els dubtosos. Si observem qui ha respost ‘no ho sé’, veiem que el 7,3% dels catalans nascuts a Catalunya dubten, i entre els nascuts a la resta de l’estat espanyol són el 9,6%. Però la xifra s’enfila entre els catalans nascuts a la resta de la UE (22,2%) i a la resta del món (12,3%).

Independentisme segons la llengua
Un altre aspecte que ajuda a saber on té més força l’independentisme, i on en té més poca és el suport que rep entre els catalans que parlen habitualment català, comparat amb el dels catalans que parlen habitualment castellà, els bilingües o els que parlen unes altres llengües. Aquest és el gràfic entre els catalans que parlen habitualment català. No parlem de gent que té el català com a llengua materna, sinó de gent que habitualment parla català. Veiem que el 76,8% dels catalans que parlen habitualment català són independentistes, el 15,7 són unionistes, el 6% no ho saben, i l’1,3% no contesten.

Aquestes xifres són gairebé inverses quan responen els catalans que parlen habitualment castellà. Aleshores el 16,3% són independentistes, el 72,6% unionistes, el 9% no ho saben i l’1,9% no responen.

Entre els catalans que parlen habitualment totes dues llengües, les coses són molt més igualades. El 40,9% dels bilingües són independentistes, el 44,8% són unionistes, el 12,2% no ho saben, i l’1,9% no contesten.

A l’últim, entre els catalans que habitualment parlen una llengua que no és ni català ni castellà, les xifres són aquestes: un 31,8% són independentistes, un 59% unionistes i un 9% no ho saben.


La composició del sí i la del no

Amb totes aquestes dades a la mà, ens podem fer una idea de la composició dels partidaris del no i la dels partidaris del sí a la independència. Aquest n’és el gràfic, segons el lloc de naixement i la llengua. A les dues columnes de la dreta es veu la composició segons el lloc de naixement, i a la de la dreta segons llengua.

Com es pot veure, doncs, entre els independentistes, el 87,4% són catalans nascuts Catalunya, el 8,5% nascuts a la resta de l’estat, el 0,13% a la resta de la UE, i el 3,9% a la resta del món. També veiem que el 71,4% dels independentistes parlen habitualment català, el 12,5% castellà, el 14,9% català i castellà i el 0,9% un altre idioma.

Són xifres molt diferents del bloc del no, on la configuració és aquesta: el 50,4% dels unionistes són nascuts a Catalunya, el 40,7% són catalans que han nascut a la resta de l’estat, el 0,9% a la resta de la UE i el 7,8% a la resta del món. I també sabem que entre els unionistes, el 63% parlen habitualment castellà, un 18,3% es declaren bilingües, un 16,3% parlen català i un 2% un altre idioma.

Conclusions
L’Independentisme, de més a menys, arriba al 60% dels nascuts a Catalunya, el 31,4% dels nascuts a la resta del món, el 16,8% dels nascuts a la resta de l’estat (País Valencià i Illes incloses), i l’11% dels nascuts a la UE.

L’unionisme, de més a menys, arriba al 71,5% dels nascuts a la resta de l’estat, el 66,6% dels nascuts resta UE, el 56% resta del món, i el 30% dels nascuts a Catalunya.

Segons l’Idescat hi ha 4,9 milions de catalans que han nascut a Catalunya i 1,39 milions de catalans nascuts a la resta de l’estat.

L’Independentisme, de més a menys, arriba al 76,8% dels que parlen en català habitualment, el 40,9% dels bilingües, el 31,8% en altres llengües, i 16,3% en castellà habitualment.

L’unionisme, de més a menys, arriba al 72,6% dels que parlen habitualment en castellà, 59% altres llengües, 44,8% bilingües i al 15,7% en català.
Mira també:
http://www.vilaweb.cat/noticies/lindependentisme-segons-lloc-de-naixement-i-llengua/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Dades CEO | L’independentisme, segons el lloc de naixement i la llengua
30 jul 2016
Estos datos confirman como el colonialismo español es de lo más dañino o destructivo que exista ahora para las naciones de la península ibérica. El nivel cultural, político y científico castellano-español es una verdadera lacra para el desarrollo de los pueblos, sometidos por sus militares, curas, picoletos y eso: toda esa gentuza que nos impone la clase capitalista "española" (que esa si es "internacionalista", por lo esencial: los intereses comunes entre burgueses vascos, catalanes, madrileños, etc.).
Re: Dades CEO | L’independentisme, segons el lloc de naixement i la llengua
01 ago 2016
No pretendía ser "trangresor", Senyor "Mort a l'Estat"; sólo pretendía ridiculizar el uso torticero de las estadísticas en general y del CEO en particular. Curiosamente, la nueva dictadura de lo políticamente correcto, criminaliza decir que uno "tiene polla" pero aplaude a la Cofradía del Santo Coño, a colectivos "feministas" (más bien misándricos) como "Locas del coño", performances de arte Cony-structivista ruso, con las rusas aquellas expulsando huevos rellenos de pintura por la vagina... o locas fascistas de atar infiltradas en Podemos, como aquella que no para de hacer apología del lesbianismo y dice que todo acto sexual heterosexual "es una violación"... o se aplauden cosas tan patéticas como el Día del orgullo Gay... a ti, mi mensaje (ya borrado), te puede "dar" asco... otra cosa es que digas que "DA" asco (en nombre de quién hablas?)... en cuanto a lo de machote, pues no pienso disculparme porque se me levante con Jessica Lange; si a ti te da asco, dos piedras. Yo me aguanto con todo aquello que a mi me da arcadas, como que en una web supuestamente altermundialista se dé cancha a discursos supremacistas, etnocentristas, etc. Y no pretendo que se prohiba nada. Como tú, manifiesto mi asco, pero hablando por mi, no en representación de nadie.

Salud (mental, sobre todo).
Re: Dades CEO | L’independentisme, segons el lloc de naixement i la llengua
01 ago 2016
motoserra siempre con la poya en la boca y con los cojones por delante... JAJAJAJAJA me parto, es que el humor no tiene fronteras....
"cómo diantres voy a explicar para que se entienda que no sólo mi alusión a Jessica Lange (y lo que me pueda inspirar) no tiene relación alguna con las estadísticas del CEO, si no que era una manera de decir QUE ME IMPORTAN UNA PUTA MIERDA LAS ESTADÍSTICAS DEL CEO?"
si es una pregunta, aquí tienes mi mas sincera respuesta:
de la manera que prefieras, excepto usando exabruptos, soeces ni imbecilidades...
tienes un problema y es que no sabes hacer bromas, incluidas las de mal gusto... eso hace que lxs demás no entendamos!!!
- "No puedo decir que me excita Jessica Lange? Una feminista (o una simple fémina) no puede decir que le excita Leonardo DiCaprio? Tú qué cojones sabes de mi vida, chaval? Tú qué cojones sabes de mi respeto hacia los demás o de las posibles faltas de respeto que yo haya podido experimentar por parte de los demás?"
-Si és otra pregunta te respondo:
qué relevancia tiene en un comentario sobre estadísticas políticas, las preferencias sexuales de quíen expone? Ninguna. Acaso influye si eres hetero o no? pues no tiene porqué.
Que te faltan al respeto lxs demás? No me extraña, con esa fobia a las " féminas", con ese tono y esos aires de encabronao, más que falta de respeto lo que te faltan son unas cuantas hostias bién dadas.
Si se te permiten las chorradas en indymedia, porqué no se va a permitir la publicación de unas estadísticas.
Intenta argumentar sin la polla en la boca, sin victimizarte, sin insultar a quíen escribe, sin usar metáforas que no lo son o no se entienden... sin difamar en cuanto se puede, a las mujeres...
Y ya verás como te darás cuenta de que tus comentarios pasarán inadvertidos.... Serán igualmente ausentes de contenido, pero llenos de respeto...
porque la comprensión y el análisis no son lo tuyo amigo....
Re: Dades CEO | L’independentisme, segons el lloc de naixement i la llengua
02 ago 2016
Es nota que alguns us encanta els comunicats buits, amb la retòrica d'autoconsum i que no acaben dient res... però quan us posen al davant dades, que al marge del seu nivell de precisió no deixen de ser una certa aproximació a la objectivitat, us escandalitzeu.

Això explica moltes coses.
Re: Dades CEO | L’independentisme, segons el lloc de naixement i la llengua
04 ago 2016
Por tanto, aquello que me arrebató a mis treintaynueve años, hace cuarenta y seis, es lo mismo que ahora llega a su culminación, a su casi vejez: el régimen del estado-capital, el régimen del dinero, efectivamente da señas él mismo de estar cansado, con cosas como los cuentos de la larguísima crisis y cualesquiera otros que os lleguen, y con las cifras y estadísticas con las que cada día tratan de entreteneros para que no sintáis, no os deis cuenta de lo que está pasando por detrás de las cifras y de los nombres que gobiernos o partidos sacan para eso, para teneros entretenidos precisamente.
Sindicat Terrassa