Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
casal popular el rebotim
14 jul 2016
QUI SOM?

Un rebotim és un brot tendre que es talla del tronc per a que no competeixi amb l’arbre principal. El Casal Popular el Rebotim es presenta com aquest brot que inicia el seu camí independent de l’arbre principal, clavant sòlidament les seves arrels per a créixer amb força. Nosaltres no volem competir; volem cooperar i créixer fent camí a Vila-seca.
Volem ser un projecte autònom i independent. Creiem fermament que l’autogestió resulta la millor manera de posar en valor la importància de la democràcia directa i la participació, implicant així a tots els seus socis i sòcies en la gestió del projecte.
Volem impulsar la creació d’un un espai d’àmplia utilitat social. La nostra vocació és esdevenir un veritable lloc de referència per a persones i col·lectius locals que, malgrat puguin provenir de diferents trajectòries, tradicions associatives o creences, comparteixin un inequívoc compromís per la millora del nostre entorn. Un espai plural, integrador i obert a la participació de totes les persones que vulguin sumar-se a treballar per la transformació social i la ruptura amb el model actual.
unnamed.jpg

acte 8 de març
El nostre objectiu principal és ser una eina de dinamització de la vida social vila-secana mitjançant la realització d’activitats que, partint d’una perspectiva crítica amb l’actual estat de les coses, puguin resultar d’interès públic i ajudin a plantejar alternatives basades en la cooperació i la equitat en àmbits com la formació, la cultura, el lleure o l’economia.

Entenem com absolutament cabdal l’establiment de sinèrgies i dinàmiques de treball conjuntes amb la resta de col·lectius locals. El propòsit del Rebotim és el d’arrelar al nostre municipi i fer xarxa, i per això, volem col·laborar plenament amb totes les entitats amb qui puguem compartir l’objectiu de reforçar el teixit associatiu i la cohesió social del nostre poble.

Presentació casal popular el rebotim
Des de que vam presentar públicament el projecte de Casal Popular el passat gener, hem estat organitzant diverses activitats de format i temàtica diversa per tal de mostrar tot el que podríem fer quan disposéssim d'un espai propi. Alguns exemples d'activitats que hem realitzat fins ara són: un tast de cerveses artesanes; una xerrada-taller en motiu del 8 de març sobre dones, treball i quotidianitat; una presentació de Som Energia; un cine-fòrum en commemoració del centenari de l'Alçament de Pàsqua d'Irlanda; una jornada de jocs de taula; o una presentació literària. Molta gent s'ha interessat pel projecte i ha assistit a algun d'aquests actes que em celebrat en espais cedits per entitats locals.

Avui donem un pas més en el camí cap a fer real aquest projecte: aconseguir un espai propi on desenvolupar la nostra activitat. Una nova etapa que, seguint la nostra metàfora preferida, es planteja en els termes de fer que de la llavor plantada amb les activitats fetes fins ara, brotin les arrels per tal que creixi un tronc fort que, quan arribi a l'estiu el temps de la collita, ens permeti gaudir del fruit més preuat: la consecució d'un espai físic que albergui el Casal Popular el Rebotim. I és en aquesta nova etapa on esperem poder comptar amb la teva ajuda.

Ens podeu conèixer millor, consultar el nostre manifest i els objectius principals del projecte del Casal Popular el Rebotim aquí


PER QUÈ NECESSITEM FINANÇAMENT?

Tractar d'impulsar un projecte autogestionat que depèn íntegrament de l'esforç de la seva gent és una aventura il·lusionant. Però alhora també suposa un repte important, especialment en el primers moments, quan s'han d'assumir un conjunt de despeses extra de gran envergadura. Així que, resumint, necessitem que ens ajudeu a reunir diners per:


1- Fer front a la fiança i als primers mesos de lloguer, mentre incrementem el nombre de socis i sòcies.

2- Assumir les despeses pròpies d'iniciar l'activitat com l'assegurança civil, els subministraments, etc.

3- Habilitar el local per tal d’iniciar l’activitat que, entre altres coses, suposa:
- Pintar les parets.
- Adequar el sistema elèctric existent per disposar dels endolls i punts de llums necessaris.
- Portes noves.
- Equipar el local per tal d’iniciar l’activitat posant-hi taules, cadires, armaris i demés mobiliari per poder emmagatzemar les coses.
- Cobrir les pròpies despeses del crowdfunding (ja se sap que tothom ha de poder tenir
un plat a taula cheeky).
Local




COM POTS PARTICIPAR-HI?

Si vols ajudar-nos a fer possible el casal popular El Rebotim hi ha moltes formes de contribuir-hi. Només has de triar la que et vagi millor:
A- Fer una aportació triant una de les recompenses que et proposem.

B- Fer-te soci o sòcia del Casal (que és la millor manera de garantir-ne la continuïtat).

C- Ajudar-nos a difondre el projecte entre les xarxes socials per animar a participar al màxim de persones.

D- Aportant el teu coneixement i talent per tal tirar endavant el projecte.

E- Totes les anteriors són correctes.
Mira també:
http://www.totsuma.cat/projecte/1455/arrelem-el-casal-popular-el-rebotim-en-marxa
http://elrebotim.cat/qui-som

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa