Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
10 ago 2003
Tres persones amb la cara tapada han cremat una bandera espanyola quan el portaveu de Sozialista Abertzaleak, Arnaldo Otegi, intervenia en un acte públic que ha tingut lloc després de la manifestació que ha recorregut els principals carrers de Sant Sebastià sota el lema "No a l'apartheid. Autoderminació". La marxa havia estat prohibida pel Departament d'Interior del govern basc i, posteriorment, el Tribunal Superior de Justícia d'Euskadi la va autoritzar. En el seu discurs, Otegi ha criticat el PNB i ha carregat molt durament contra el dirigent del PP, Carlos Iturgaiz.
don1.jpeg
La manifestació ha començat a les cinc de la tarda al Boulevard donostiarra i ha acabat tres quarts d'hora després al mateix lloc. L'ha presidit una gran ikurriña darrere de la qual es veia una pancarta amb el lema "No a l'apartheid. Autoderminació", que portaven els exconsellers de Batasuna Iñigo Balda, Josetxo Ibazeta i Miren Zinkunegi. A aquests dirigents els seguien el portaveu de Sozialista Abertzaleak, Arnaldo Otegi, i el també parlamentari Joseba �lvarez.

Durant tota la marxa s'han cridat consignes com "Ikurriña bai, espainola ez" ("La ikurriña sí, l'espanyola no"), "Independentzia", "Jotake irabazi arte" ("Sense parar fins a guanyar") o "Presoak kalera, amnistia osoa" ("Els presos al carrer, amnistia total"). La manifestació ha recorregut els carrers principals de Sant Sebastià i ha acabat amb la intervenció d'Arnaldo Otegi. Mentre el dirigent "abertzale" pronunciava un parlament, tres encaputxats han pujat a l'escenari i han cremat una bandera espanyola.

Discurs d'Otegi

El portaveu de Sozialista Abertzaleak, Arnaldo Otegi, ha dit en el seu discurs que si el 1977 el PNB hagués apostat per la autodeterminació quan ETA li va plantejar l'oportunitat de "guanyar un espai nacional per al poble basc", no hi hauria hagut "cap mort, cap bomba i cap represeliat polític basc".

Així mateix, sense esmentar-ho explícitament, Otegi s'ha referit a la presentació del text articulat del Pla Ibarretxe el proper mes de setembre. Ha assenyalat que "ara que alguns anuncien un setembre que és la mare de totes les batalles", l'Esquerra Abertzale plantejarà "seriosament la necessitat de confrontar-se amb els feixistes i guanyar un espai democràtic i nacional per al poble basc, no per cap altra cosa". També ha advertit que no acceptarà "noves traicions i pactes humiliants" sinó el seu objectiu és "guanyar la sobirania".

Arnaldo Otegi ha dit que "en aquest país" ningú farà fora l'Esquerra Abertzale, per després advertir el dirigent del PP Carlos Iturgaiz que "aquí els únics que sobren els gosso feixistes, els teus guàrdia civils, la teva policia nacional, els teus serveis d'intel·ligència". "Aquests són els que han de marxar d'Euskal Herria d'una vegada i per sempre", ha afegit.
don2.jpeg
Mira també:
http://www.telenoticies.com

Comentaris

Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
10 ago 2003
visca l'otegi!
Re: VASCONGADAS, NO A LA DICTADURA DE ETA
10 ago 2003
LUEGO DECIS QUE NO OS ALINEAIS CON LOS POSTULADOS DE ETA, AQUI ESTA LA PRUEBA, ESTAIS APOYANDO LA DICTADURA DE ETA, ESTOS TERRORISTAS SOLO MERECEN LA PENA DE MUERTE, QUE PENA QUE LOS QUE NOS GOBIERNAN SEAN UN PUÑADO DE COBARDES.

¿ COMO PUEDE PEDIR EL PERRO ASESINO DE OTEGUI DEMOCRACIA EN SU TIERRA ,CUANDO ES EL PRIMERO QUE MANDA ASESINAR A LOS QUE NO PIENSAN COMO EL?.

¿ DONDE ESTAIS TOLERANTES DE MIERDA AHORA QUE ETA SE MANIFIESTA POR INDYMEDIA?, VOSOTROS NO SOIS PROGRESISTAS, NO SOIS LIBERTADORES , SOLO SOIS IGUAL DE ASESINOS QUE ETA Y LOS PERROS QUE LOS JALEAN.

¿ PORQUE NO CRITICAIS Y GRITAIS CONTRA LAS TORTURAS DE ESTOS ASESINOS A SUELDO ?, ¿ PORQUE NO OS LANZAIS CONTRA ESTOS REPRESORES DEL PUEBLO ?

NO VOLVAIS A DECIRME JAMAS QUE NO SOIS TERRORISTAS, PARA MI ES TAN ASESINO EL QUE MATA , COMO EL QUE LE APOYA.

PEPI, EL OTEGUI TE MANDARA MATAR POR ESPAÑOLA, NO LE ANIMES CAPULLA.

EL LEMA ERA ¿NO AL APARTHEID?, COÑO, ¿QUE SON NEGROS?,AHH, COÑO, NORMAL QUE DIGAN LOS FRANCHUTES QUE AFRICA EMPIEZA EN LOS PIRINEOS.

¡¡¡ NO A ETA !!!

¡¡¡ ASSASSINS OUT SIDE SPAIN !!!

¡¡¡ PENA DE MUERTE YA !!!

¡¡¡¡ VIVA ESPAÑA !!!!
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
10 ago 2003
Amb això d'Euskadi crec que poden venir temps difícils per a tothom. No sé perquè, sospito que l'Aznar ja té decidit anular l'autonomia basca durant el proper curs polític. Es pensa que ha preparat bé el terreny durant aquests anys, tant a nivell de movilització de la població com a nivell internacional (recordem, per exemple, l'expulsió del PNV de la internacional democristiana, de la qual eren membres fundadors).
Començo a pensar que Pujol està penedit d'haver nomenat l'Artur Mas com a hereu, ja que aquest home no estarà a l'alçada dels temps difícils que venen, i pel que fa al PSC, senzillament navega a la deriva, com tot el PSOE de Zapatero.
Re: Aturem l'ofensiva del nacionalisme espanyol totalitari
10 ago 2003
Aznar ja ha dit que quan el Plan Ibarretxe -no oblidem que proposa la "lliure adhesió" a l'estat espanyol- sigui aprovat pel Parlament Basc serà, immediatament, anul.lat des de Madrid. Per qué serveix llavors el Parlament Basc? Es aquest el respecte que te l'estat espanyol pels vots dels bascos?

Sembla que ja ha començat enguany la suspensió de fet de l'autogovern basc, amb la que estaven amenaçant Aznar i el seu aparell mediàtic de propaganda.

Potser és veritat que venen temps difícils, per a tots incloent-nos a nosaltres. L'estat espanyol -el P"pso"E- no només es nega traspassar les competències que als estatuts basc i català s'especifica que cal traspassar, amb el que incompleix les seves mateixes lleis, sino que intenta buidar el nostre autogovern de les competències que ja teniem. I pitjor encara, esta obstaculitzant la reforma de l'estatut per solucionar aquest tema. Perque per Aznar, tontocomoelsólo i d'altres només val que anem enrera, que desapareixem.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
10 ago 2003
SIEMPRE VOY A CONSEGUIR DESCUBRIROS COMO LOS TERRORISTAS QUE SOIS, LAS PRUEBAS ESTAN AHI Y YO SE LAS MUESTRO. Y SI NO ME LAS INVENTÓ!! JEJEJE!! DE DONDE CREEIS QUE SALE ESE PATÉTICO "VIVA OTEGUI", LO DE OTEGUI PORQUE ES ESPAÑOL POR LA GLORIA DE LOS PATRIOTAS APAÑOLES NACIANALSS JEJEJE!! ASIN QUE USANDO MI INGENIO APAÑOL ME EH INVENTADO ESO... PARA PODER DESAHOGARMEEEE!! JEJEJEJEEE!! AHORA CABRONES ROJOS SEPARATISTAS INSULTANNMEEE!! VENGA QUIERO SENTIRLO!! JEJEJJEEE!! UNA VEZ ME FUI HASTA LAS BASCONGADAS SÓLO PARA QUE ME OSTIARAN... OHHHH!! COMO ME PONGO CUANDO ME ACUERDOOO!! JEJEJEJEEEE!
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
10 ago 2003
SOLIDARITAT AMB EUSKAL HERRIA
NO A L´APARTHEID SI A LA AUTODETERMINACIÓ
¿Bantustanización, ahora? (permítanme que me sonroje)
11 ago 2003
Sin hacer caso a los comentarios extremistas, que en estos casos de sensacional-nacionalismo se dan más que en ningún otro caso, decir que a mí Otegi me cae mal. Es hipócrita, cínico (le encanta comparar Euskal Herria con Palestina: menudo capullo; y ahora hablan se sacan de la manga el Apartheid: en fin). Otegi, y sus predecesores, en el fondo, han parecido buscar en la ilegalización de su partido el leit motiv de todas sus luchas.

No es precisamente un hombre de diálogo; ni abierto a dar argumentos sólidos ni constructivos. Lo ví en 1999, cuando hizo un tour con gente de HB por las universidades barcelonesas. Confieso que esperaba encontrarme con un independentista anti-ETA y pro-diálogo. Pero, sencillamente, no era así, ni, claro está, así ahora.

Se regodea en la demagogia (luce mucho por la tele y vende bien), a la tergiversación y a la exaltación del más bajo simbolismo. Como un fascista. Como el "Español como él" ése. Igualito: las formas le delatan y quien vea en él un liberador y un valiente se equivoca.

Vale, que detrás tiene pocos apoyos; insuficientes como para lanzarse a construir un discurso más "sosegado" (ETA no se lo perdonaría: ¿recuerdan a Yoyes?: ETA se parece más a una mafia que un movimiento de liberación nacional). Vale que ETA no es la Armada, que el PP es lo peor y es echa mano de un imperialismo-nacionalista peligrosísimo para el devenir del mundo entero. Pero el o los etno-nacionalismos que intentan ser el contrapunto "revolucionario" a ése nacionalismo imperial, nos llevan a todos a la catástrofe más absoluta. Al menos, ése es mi opinión.
no me creo el Telediario; no me creo tampoco ciertos contra-telediarios
11 ago 2003
Sólo con ver al frente de la manifa un grupo de mujeres vestidas a la manera tradicional; sólo con ver esa foto y la pasión con que enarbolan trajes y tradiciones de un pasado opresivo y estúpidamente idealizado (sin duda, mucho más para la mujer) una se da cuenta de que lo que representa Otegi no es ni de coña una liberación. Si acaso es la apología de un pasado y de unas tradiciones....cómo ha hecho la Derecha Asesina siempre para tratar de impedir que la cultura y la inteligencia humana avancen autónomamente.

Si esa es la "liberación" que proponen; si el movimiento antiglobaliación deviene en "antiglobi" tradicionalista, la Derecha Asesina se nos seguirá comiendo con patatas.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
11 ago 2003
Aznar i la dreta espanyola (passada,present i futura) fa temps que ja van prendre la decisió: ESPAÑA seria una,grande y libre.
Estic en contra de que diu circo2. Els moviments socials han de posicionar-se contra la política d´Aznar i que quedi clar que s´ha de defensar la diversitat cultural i lluitar contra la homogenització (nordamenricana o espanyola).

Español como vosotros: Eres un poco gilipollas...por si no te habias dado cuenta aquí en BCN todos-todas somos de al-quada, del vietcong vasco o de lo que haga falta. Y si te pica, que te la pique un picoleto.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
11 ago 2003
Tot aquell que mata, autodeslegitima la seva política. Cap ésser humà té dret de treure-li la vida a cap altra persona, pro qui es pensen que són? uns altres que van del que no són, uns dogmàtics. Recomano, la lectura de textos sobre Sabino Arana, ideòleg d'aquest "nazionalisme".
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
11 ago 2003
circo fas bastanta pena, no tens ni idea del que dius, ni coneixes el més mínim la ideologia ni la pràctica política antipartiarcal de l'esquerra abertzale. Saps qui són els únics que s'han oposat a la discriminació de la dona als alardes d'irun i Hondarríbia, rebent els cops i insults dels "demòcrates"?, doncs l'esquerra abertzale, mentre totes les altres "esquerres", els espanyolistes, callaven sense vergonya, com en tantes altres coses, deu ser la raó d'estat, però tranquil, tu segueix amb aquests dogmes de fe constitucionalistes contra tota nació que no sigui espanya, potser et donaran un sugus els de Basta Ya com a premi a l'alternatiu més papanates.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
11 ago 2003
Diu que es treuen l'apàrtheid de la màniga, quina cara dura, i la il.legalització, el tancament de diaris, el cop d'estat que suposa anul.lar 168.000 vots a les últimes municipals i nomenar per la cara alcaldes que no han estat escollits pel poble, què és això? S'ha d'estar molt cec de ràbia nacionalespanyola per negar-ho.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
11 ago 2003
Yo no estoy de acuerdo con lo que dice el circo

Quere a liberación de las personas y los pueblos frente a la globalización neoliberal no significa ir contra las identidades propias, este punto de vista tan eurocentrico ha hecho mucho mal en américa latina, incluso en movimientos que luchaban de verdad por la liberación, la incomprensión de la identidad y la cultua indígenas les alejó de esas gentes.

En toda identidad y cultura nacional hay también tradiciones populares de las clases oprimidas que deben conocerse y respetarse, y que son atacadas por el neoliberalismo "universalista", que al fin y al cabo impone otra cultura, vaciada de su contenido popular, la occidental, y en el caso del estado español, la castellana.

Creo que reivindicar la cultura e identidad popular vasca, catalana o incluso la castellana no es en modo alguno reaccionario.

un saludo
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
11 ago 2003
Totalmente de acuerdo Jase!! Universalidad es convivencia desde el mútuo respeto en la diversidad, pero algunos aún no se han enterado!! Algunos creen que universalidad es que su cultura y su lengua se propaguen por todas partes, desplazando a las otras, descalificando a quienes se resisten a esa imposición de reaccionarios. Lo hacen desde una actitud de superioridad, convencidos de que sólo su lengua y cultura tiene el derecho a ser universal. Convirtiendo a todas las demás en un obstáculo para esa supuesta "universalidad". Eso es lo que pasa, por ejemplo, en Navarra donde la derecha española hace lo posible por marginar el euskera. Lo mismo pasa en el Pais Valencià con el catalán. Parece mentira que alguien pueda calificar la defensa de la diversidad cultural como un acto reaccionario. No nos dejemos manipular!!

Gràcies!!

Gracias!!

Eskerrik asko!!
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
12 ago 2003
Gilipollas como los otros: SUDU-SUDU de tu.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
12 ago 2003
¿Que pasa "Yopisomierda"? Joder el calor esta arrasando tus pocas neuronas, esta fundiendo tus conexiones neurológicas, segura que ya no controlas ni tus esfínteres... y acabas escribiendo cosas como "sudu-sudu" ¿Qué pasa nen? Me temo que tu eres tan gilpollas como "los otros", y quizas un poco más. No te preocupes, no creo que se note.
Re: [Euskal Herria] No a l'apartheid. Autoderminació!
12 ago 2003
Simplemente una cosa: ser abertzale socialista no equivale, forzosamente, a respetar la diversidad cultural ni luchar contra el patriarcado. Haberlos los habrá, como también los hay en otros colectivos en Murcia, El Algarve o Laponia, y sin que posiblemente presuman de ello ni hagan de eso una lucha de liberación nacional; simplemente haciendo del respeto cultural y del antipatriarcalismo una práctica diaria...y no una escenificación "radikal" en unas fiestas de pueblo.

Es un topicazo que a estas alturas se identifique lucha nacionalista con luchas culturales, anti-patriarcales, igualitarias.....dime de qué presumes y te dire de que careces.....cómo van a centrarse en construir modelos alternativos si están todo el día pensando en la nación y en la patria: yo creo que HB es más un partido que defiende las setas vascas, los caseríos vascos y las formalidades vascas que otras cosas que tienen más que ver con la cultura.

Y me parece muy bien que lo haga.....ahora que para defender eso se diga que, además, se defienden los derechos de los oprimidos y de las mujeres (sólo las vascas, eh?) y paralelamente se hagan llamamientos en favor de una palestinización que lleva a un absurdo enfrentamiento permanente, no hace más que avivar las llamas de lo que ahora vivimos: el sensacionalismo, la tergiversación y -lo que es peor- la idea torcida y penosa de Nación Española, herencia del franquismo, que confunde a "todo lo vasco" con ETA, para prohibir lo que no le gusta.

Digo yo que hay medios tiempos y soluciones menos unicelulares....
Re: i a Catalunya, que passa?
13 ago 2003
Desencantada: si no tens sentit de la ironia és problema teu. Igualment,comunicar-te quequi deixa més morts,ferits,etc és la violència del Sistema.

En comptes de parlar tant i tant del que passa a Euskadi, podriem reflexionar una mica de quina és la nostra situació ara i de com avancem nosaltres. A veure que passa amb la constitució europea o la reforma estatutària que vol CIU i el PSOE. O molts altres temes com els atacs continus del pp valencià contra el català i contra la seva utilització en l´àmbit públic.
Sindicato Sindicat