Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
[Sant Andreu] Les veïnes del Carrer del Pont no marxem!
13 jun 2016
Les veïnes del Carrer del Pont no marxem i no pararem de mobilitzar-nos, protestar i donar guerra fins que es taponi l’expedient administratiu obert en contra nostra.

Les veïnes del Carrer del Pont no marxem!

A l’Agost de l’any 2015 un grup de gent vam okupar la casa ubicada al número 4 del Carrer del Pont, una finca abandonada, propietat de l’Ajuntament de Barcelona. Ràpidament apareixen tècnics i representants institucionals –entre elles, la ex-Regidora del Districte de Sant Andreu- per a informar-nos de que no tenen cap pla definit ni factible per a aquell edifici i que els hi sembla bé que li donem ús. De fet ens ofereixen la possibilitat d’arribar a alguna mena d’acord que ens repercutís en ajuda econòmica o tècnica de cara a arreglar l’edifici. Els hi expliquem que preferim mantenir la nostra independència i que l’únic que necessitem és que ens deixin tranquil·les.

Més tard, altres persones accedeixen al número 2 del mateix carrer amb intenció d’entrar-hi a viure. Paral·lelament, s’okupa també la finca número 6 del Carrer del Pont amb l’objectiu de crear un hort comunitari. Treballem en totes les cases per a arreglar diferents problemàtiques derivades del desús, invertint-hi temps, esforç i diners per a mantenir els edificis en bones condicions.

Rere mesos de no saber res per part del Districte, el passat Dimarts 3 de Maig un grup de funcionaris ens informen que hem d’abandonar les finques en un termini de 10 dies.

Se’ns parla del valor històric dels edificis i de la intenció de realitzar un projecte en aquest espai. Volem apuntar que existeix una total inconcreció sobre el que realment es vol fer aquí. Aquesta impressió va quedar refermada rere assistir a un ple del districte on tant ERC com PSC i CiU van fer menció a la mancança d’un projecte clar que justifiqui la despesa que suposa fer un desallotjament. A més de tot això, visitant diverses pàgines web de l’Ajuntament, arribem a la conclusió que el que realment s’hi vol fer són unes instal·lacions turístiques. Dubtem que el veïnat realment necessiti uns equipaments d’aquesta mena. No oblidem els diferents processos de gentrificació que han patit nombroses zones de la ciutat a partir de moviments d’aquesta mena.

Per altra banda, a on actualment hi ha un hort i la casa més antiga de Sant Andreu, volen enderrocar-ho tot per a construir-hi una zona verda. Ens preocupa que, com molts altres cops ha passat en aquesta ciutat, un parc i uns gronxadors siguin la tapadora perfecta per a buidar una illa de cases i acabar-hi construint a la llarga pisos, un pàrking etc.

Volem recordar a aquelles que actualment dirigeixen l’Ajuntament de Barcelona que van arribar tan amunt amb la bandera d’allò social. Dia rere dia no fan més que donar-nos la raó a aquelles que pensem que des del poder no hi ha res sobre el que treballar. Quin és el perfil de persona “no desnonable”? Com es pot parlar tant de la problemàtica de la vivenda i obligar a algú a que marxi de casa seva i a més en un termini impossible d’assumir? I si no cedim, ens enviaran als UPAS per a que ens facin fora a hòsties?

Les veïnes del Carrer del Pont no marxem i no pararem de mobilitzar-nos, protestar i donar guerra fins que es taponi l’expedient administratiu obert en contra nostra.

Aprofitem l’ocasió per a dir-li a totes les persones amenaçades de desnonament o desallotjament que no es deixin arrossegar per l’apatia o el derrotisme i que lluitin per les seves cases.

Juntes ho podem tot.

Sant Andreu, Juny 2016.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Sant Andreu] Les veïnes del Carrer del Pont no marxem!
13 jun 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Y-UH2AlbYko
Re: [Sant Andreu] Les veïnes del Carrer del Pont no marxem!
14 jun 2016
No estan dissolts els UPAS?
Sindicato Sindicat