Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : immigració : mitjans i manipulació
El CIE de Barcelona reabrirá el 16 de junio
13 jun 2016
La instalación, que cerró en octubre por obras, ya tiene calendario de entrada de nuevos internos a partir de la próxima semana. Tanquem els CIE anuncia una concentración de protesta el martes 14 a las 19h en la plaza Urquinaona de Barcelona.
07-04-16.bloquegemelcie.braisgrouco-8165-650x433.jpg
Después de ocho meses de clausura, el Centro de Internamiento de Extranjeros (CIE) de Barcelona volverá a entrar en funcionamiento la próxima semana, en concreto el 16 de junio. Así lo ha podido confirmar la Directa de fuentes cercanas a la instalación. A partir de esta fecha, ya hay calendarizada la entrada de nuevos internos y, unos días más tarde, en concreto el lunes 20, también tienen hora de visita algunas de las ONG autorizadas a acceder al centro para inspeccionar el estado de las instalaciones y las personas que son retenidas.

El CIE, situado en el polígono industrial de la Zona Franca, cerró sus puertas el pasado mes de octubre, según fuentes del Ministerio del Interior –de quien depende– por unas obras de acondicionamiento (https://www.diagonalperiodico.net/global/28146-cie-zona-franca-cerrara-3) que, oficialmente, debían estar terminadas a finales de enero de este año. Pero las entidades que siempre han reclamado el cierre de la instalación, reunidas en torno a la plataforma Tanquem els CIE (http://www.tanquemelscie.cat), aseguraban que las reformas estaban motivadas por la necesidad de adaptarla a la normativa sobre acogida de personas extranjeras.

Desde entonces se han promovido diversas acciones y posicionamientos de protesta reclamando que el CIE se clausurara definitivamente, entre las que destaca el juicio popular (https://www.diagonalperiodico.net/global/29186-barcelona-juzga-al-cie-zo) que tuvo lugar en las mismas puertas de la instalación el pasado mes de enero.

En noviembre todos los grupos políticos del Ayuntamiento de Barcelona (menos el PP y Ciutadans) apoyaron una moción impulsada por Tanquem els CIE, que reclamaba que el centro no volviera a abrir, siguiendo la estela la de la declaración que aprobó el pleno del Parlament de Catalunya en junio del año pasado (https://www.diagonalperiodico.net/global/27231-parlamento-catalunya-vota).

Fuentes de la plataforma Tanquem els CIE han afirmado a la Directa que, una vez confirmada la reapertura, convocarán una concentración el martes 14 de junio a las 19 horas en la plaza Urquinaona de Barcelona "con el objetivo de hacer la máxima fuerza para detenerla".

Fuentes del Ayuntamiento de Barcelona apuntan que esperan una confirmación oficial para tomar una posición sobre la nueva entrada en funcionamiento del CIE. A pesar de ello, el consistorio ha recibido una comunicación del Ilustre Colegio de Abogacía de Barcelona que también apunta a la fecha del 16 de junio como la de reinicio de la actividad en el recinto de la Zona Franca.

El Govern espanyol es queda sol en la defensa del CIE de Barcelona
https://www.youtube.com/watch?v=O0WGCqe2yA8
Mira també:
https://www.diagonalperiodico.net/libertades/30654-cie-barcelona-reabrira-16-junio.html

This work is in the public domain

Comentaris

El Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona reobrirà el 16 de juny
13 jun 2016
La instal·lació, que va tancar l'octubre passat per obres, ja té calendari d'entrada de nous interns a partir de la setmana vinent. Tancarem els CIE anuncia una concentració de protesta dimarts 14 a les set de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona

Després de vuit mesos de clausura, el Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona tornarà a entrar en funcionament la setmana vinent, en concret el 16 de juny. Així ho ha pogut confirmar la Directa de fonts properes a la instal·lació. A partir d'aquesta data ja hi ha calendaritzada l'entrada de nous interns i, uns dies més tard, en concret el dilluns dia 20, també tenen hora de visita algunes de les ONG autoritzades a accedir al centre per inspeccionar-ne l'estat de les instal·lacions i les persones que hi són retingudes.

El CIE, situat al polígon industrial de la Zona Franca, va tancar les portes el passat mes d'octubre, segons fonts del Ministeri de l'Interior espanyol -de qui depèn- per unes obres de condicionament que, oficialment, havien d'estar enllestides a finals de gener d'enguany. Però les entitats que sempre han reclamat el tancament de la instal·lació, aplegades entorn de la plataforma Tancarem el CIE, asseguraven que les reformes estaven motivades per la necessitat d'adaptar-la a la normativa sobre acollida de persones estrangeres.

Des d'aleshores s'han promogut diverses accions i posicionaments de protesta reclamant que el CIE es clausurés definitivament, entre les quals destaca el judici popular que va tenir lloc a les mateixes portes de la instal·lació el passat mes de gener a les mateixes portes de la instal·lació. El passat mes de novembre tots els grups polítics de l'Ajuntament de Barcelona (menys el PP i Ciutadans) van donar suport a una moció impulsada per Tancarem el CIE, que reclamava igualment que el centre no tornés a obrir, seguint l'estel·la de la declaració que va aprovar el ple del Parlament de Catalunya el juny de l'any passat.

Fonts de la plataforma Tancarem els CIE han afirmat a la Directa que, un cop confirmada la reobertura, convoquen una concentració dimarts 14 de juny a les set de la tarda a la plaça Urquinaona de Barcelona "amb l'objectiu de fer la màxima força per aturar-la". Fonts de l'Ajuntament de Barcelona apunten que esperen a una confirmació oficial per prendre una posició sobre la nova entrada en funcionament del CIE. Malgrat això, el consistori ha rebut una comunicació de l'Il·lustre Col·legi d'Advocacia de Barcelona que també apunta a la data del 16 de juny com la de reinici de l'activitat al recinte de la Zona Franca.
Re: El CIE de Barcelona reabrirá el 16 de junio
13 jun 2016
"El gobierno español se queda solo en la defensa del CIE"??? Asi? No van estar los Mossos armados hasta los dientes a defender ésta instalación "espanyola" ? El ayuntamiento y el gobierno catalán están en contra del CIE??? Vaya tonteria que sueltan en la Diagonal...
Re: El CIE de Barcelona reabrirá el 16 de junio
13 jun 2016
Pues sí, el ayuntamiento dice que está en contra del CIE. Por una parte dice eso, y por la otra envía a sus policías a detener a los manteros. Ese es el circo de esta farsa política.

El ayuntamiento anima las movilizaciones para justificarse ante el resto de políticos, y aparecer en la foto de quienes quieren cerrar el CIE, y también en la mano dura con quienes dicen que son "ilegales".
Sindicat Terrassa