Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
[17-18-19 juny] I Mostra de Cinema Documental Kurd de Barcelona
13 jun 2016
17, 18 i 19 de juny - Casal de barri "Pou de la Figuera" (c/ Sant Pere Més Baix, 70)
13316915_537691589753524_6411614814958384294_o.jpg
La 'Mostra de Cinema Documental Kurd de Barcelona' té la intenció d'endinsar al públic en la lluita, la cultura i la memòria de la societat kurda a través de la mirada i la perspectiva dels directors i directores dels documentals escollits.

DIVENDRES 17 JUNY

19:00 Projecció Rojava. Un sistema democrático en progreso
Direcció: Solene Cravic
Kurdistan / 2015 / 16 min / VOSE
Breu vídeo introductori sobre la revolució a Rojava i els seus orígens, així com sobre el paper del PKK i la influència teòrica d’Öcalan.Entrevistes amb activistes kurds com Memed Aksoy i Zeynep Kurban. Amb activistes d'iniciatives internacionals com Havin Gunesser i acadèmics com el Dr. Thomas Jeffrey Miley i el Dr. David Graeber.

19:30 Projecció Sólo los muertos vuelven a casa i debat amb els directors
Direcció: Tina Leisch/Ali Can
Austria, Kurdistan / 2015 / VOSE
Més d’un milió de kurds viuen com a refugiats polítics a Europa, a l’exili, i molts no poden tornar a Turquia perquè els empresonarien immediatament. A més, en molts països de la UE són perseguits com a terroristes. El documental retrata aquesta gent lluitadora i viatja allà on no poden tornar. El moviment d’alliberament kurd s’inspira en ideals democràtics, multiètnics i feministes al mateix temps que continua lluitant per les seves llengua i cultura.

21:30 Sopar. Beneficis per Bakur

DISSABTE 18 JUNY

19.30 Presentació projecte i teaser 'El Sol del Nord. Construint l'autonomia a Bakur'.
Amb Ivardia Produccions i el col·lectiu de traducció del turc i kurd al català.

Es diu que a Kurdistan el sol neix per l'oest en referència al procés revolucionari de Rojava, “oest” en kurmandjí. Aquesta regió autònoma de Síria és famosa a tot el món perquè és capaç de autogovernar-se democràticament i defensar-se enmig d'un país en guerra. 'El sol del nord. Construint l'autonomia en Bakur’ és un homenatge a la seva germana veïna, la regió nord del Kurdistan, al sud-est de Turquia, que també resisteix a l'assimilació de l'Estat turc i al sistema dominant.

19.45 Projecció Invisible Landscapes
Director: Savas Boyraz
Kurdistan / 2013 / 11 min /sense diàleg
Un grup de contrabandistes està reunit al seu lloc habitual per carregar i descarregar les seves mules. Però avui carregaran coses inusuals al passar la frontera. Una pel·lícula que explora l’art com una forma d'acció política.

20:00 Projecció 'Dancing for a change'
Directora: Shahrzad Arshadi
Sud del Kurdistan (Iran) / 2015 / 50 min / VOSE
'Dancing for change' és la història de dones socialistes del món islàmic i dels seus ideals, activisme i visions per a un món millor. Se centra en sis dones iranianes kurdes de tres generacions diferents. Aquestes dones viuen amb els seus companys a les muntanyes on s'organitzen i lluiten contra el govern fonamentalista iranià des dels últims 36 anys.

DIUMENGE 19 JUNY

19:00 Amara-Suruç
Director: Garip Çelik
Nord del Kurdistan/ 2015 / 33 min. / VOSE
El passat 20 de juliol el Garip Çelik volia creuar des de Suruç, al Kurdistan turc, a la localitat kurda-síria de Kobane. Més de 300 persones viatjaven amb ell. No van poder arribar-hi. 33 minuts és el que dura el seu documental 'Amara-Suruç'. 33 van ser les persones assassinades per l'atac suïcida d'un jove militant d'Estat Islàmic (EI) al Centre Cultural Amara de la Suruç, on es trobaven.

19:40 Meanwhile
Director: Savas Boyraz
Kurdistan / 2014 / 12 min. / sense diàleg
Aquesta és una pel·lícula experimental, segueix en silenci durant un dia a un grup de guerrilleres a les muntanyes del Kurdistan. La pel·lícula atmosfèrica es basa en la unicitat humana amb la natura, com les guerrilles abracen la foguera amb la cultura i l'art. Es presenta íntimament. Una perspectiva diferent de la vida d'una guerrillera.

20:00 Nû Jîn
Director: Veysi Altay
Kurdistan / 2015 / 43 min / VOSE
'Nû Jîn' (Nova Vida), amb el lema "la dona és la vida, la vida és la resistència i la resistència és Kobane", descriu la vida quotidiana de tres dones guerrilles. Elif Kobani'nin (18), Viy per Peyman i Aryîn, s'uneixen a les Unitats de Protecció de la Dona (YPJ) en la seva batalla contra l'Estat Islàmic. El documental relata l'assalt del Daesh el 15 de setembre de 2014 i la resistència de cinc mesos de les YPJ i les Unitats de Defensa Popular (YPG) a través de la visió de les dones combatents.
Mira també:
https://www.facebook.con/events/1150811931635590
https://azadiplataforma.wordpress.com/2016/06/06/i-mostra-de-cinema-documental-kurd

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat