Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anunci :: pobles i cultures vs poder i estats
Dimarts 14] Es presenta a Barcelona el primer volum de l'obra d'Öcalan sobre el Confederalisme Democràtic
13 jun 2016
Publicació del “Manifest per una civilització democràtica” d’Abdullah Öcalan
cartell7.jpg
Ens complau molt poder anunciar-vos que es començarà a publicar l’obra més important d’Abdullah Öcalan (líder del PKK, Partit dels Treballadors de Kurdistan), tant en català com en castellà. L’obra s’anomena “Manifest per una civilització democràtica” i es compon de cinc volums. Cada llibre és independent dels altres, tot i que estan relacionats. En cada un s’analitza o desenvolupa en profunditat un tema determinat, però el conjunt dels cinc volums permet entendre tota la complexitat del nou paradigma polític: el Confederalisme Democràtic.

En aquest primer volum Öcalan investiga sobre els orígens mateixos de les grans estructures opressives: el patriarcat, l’estat i el capitalisme. Analitza com evoluciona la societat des de la prehistòria i quins mecanismes socials es creen per justificar l’opressió, les injustícies i la desigualtat.

Però abans també planteja qüestions al voltant del mètode científic, sobre quina metodologia d’investigació s’ha d’utilitzar per arribar a conclusions realment alliberadores.

En definitiva, és una obra complexa que posa les bases per a comprendre les seves propostes i anàlisis dels següents volums.

A més tenim la sort de poder presentar el llibre a Barcelona amb la presència d’un convidat de luxe: Mahmut Çolak Zerdestî, membre del Congrés Nacional Kurd, traductor de l’obra al castellà i gran coneixedor del tema.

Per a la publicació s’ha comptat amb l’ajuda de les editorials Descontrol i Bauma, que de forma voluntària han assumit tota la feina, tots els beneficis que es derivin de l’edició del llibre aniran destinats a campanyes en solidaritat amb Kurdistan. A més l’obra és el segon títol publicat en la col·lecció “Sol de revolta” que recull diferents textos per apropar la realitat del Kurdistan.

Presentacions confirmades:

-14 de Juny: Barcelona 19h, Casa de la soli, Carrer Vistalegre 11.

-16 de Juny: Girona 20h, Ateneu Popular Salvadora Catà, Plaça Josep Plà.
Mira també:
https://azadiplataforma.wordpress.com/2016/05/27/manifest_nova_publicacio/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat