Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Sobre la nova situació del Banc
08 jun 2016
Després de gairebé dues setmanes de mobilitzacions…

En primer lloc volem mostrar el nostre agraïment a totes les persones que ens han donat suport; que han acudit i/o convocat mobilitzacions en suport al Banc Expropiat; a totes les que heu donat la cara i les energies per defensar-lo. Després de dues setmanes molt intenses en què hem hagut de canviar d’estratègia constantment, ara hem arribat a un punt en què necessitem, tant nosaltres com els sectors del barri amb qui treballem, un descans en les contínues mobilitzacions. Necessitem respirar i decidir amb calma de quina manera volem prosseguir per tal d’assolir el nostre objectiu: recuperar el Banc.
Potser resultem una mica pesats, potser hi ha gent que pensa que no és un objectiu creïble, o que perdem el temps mantenint les activitats al carrer. Però nosaltres pensem que, després de gairebé cinc anys d’existència, el desallotjament no pot acabar amb la vida tan rica i tan diversa del Banc. És per això que hem decidit aturar les manifestacions, per tal que les activitats puguin tornar a sortir al carrer i per tal de seguir construint l’estratègia de defensar el Banc amb caputxa i també sense.
L’última mobilització gran va ser aquest dissabte, quan vam tornar a intentar entrar al Banc. Vam intentar-ho i vam aconseguir-ho, malgrat que molta gent cregués que es tractava d’un muntatge, i possiblement contra tota aquella gent que desitjava que fos així. Sabem que va durar poc, ja ens ho esperàvem. No som ingènues, però la nostra és una lluita a llarg termini, i és una lluita que està emmarcada, com ho ha estat sempre, tant en el barri i els seus conflictes com en les diferents lluites de Barcelona, intentant a més a més poder donar veu a lluites que, encara que geogràficament allunyades, no per això trobem menys importants.
Arribats a aquest punt, doncs, des d’alguns llocs se’ns ha expressat la necessitat de parar, mentre que des d’altres s’expressa la de mantenir encara la tensió. El fet és que al principi crèiem que les mobilitzacions durarien cosa de sis dies (prenent com a referència l’efecte Can Vies), però al final n’han durat tretze. Són molts dies, i hem decidit aturar-nos temporalment per reunir forces. Volem convocar més mobilitzacions, però som conscients de la pèrdua d’una part del suport que teníem dins el mateix barri (una pèrdua correlativa a la pressió policial i als conflictes que apareixen en situacions com la nostra), així com en col·lectius externs que, com tothom, disposen d’una capacitat limitada de forces disponibles per dedicar a altres lluites a part de les seves pròpies. Per això creiem que hem de parar, agafar aire i veure com continuem per recuperar el Banc, que per nosaltres és molt més que un espai; és un punt clau en la lluita contra la gentrificació i l’elitització del barri; és un lloc comú des d’on posar en qüestió la propietat privada i l’ús que se’n fa; un lloc on continuar teixint xarxes de suport mutu.

Una vegada dit tot això, volem tornar a agrair les mostres de suport rebut i repetir que seguim aquí, que no ens n’anem. Ahir van revestir el Banc Expropiat amb una segona capa de planxes d’acer, tal com si d’una ceba metàl·lica es tractés. Tornarem a intentar pelar-la.

Una abraçada a totes
Mira també:
http://bancexpropiatgracia.wordpress.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre la nova situació del Banc
09 jun 2016
Un documental sobre les activitats del banc expropiat, la gentrificació del barri i les mafies que hi han darrere, sería positiu per a fer més difusió i estendre la solidaritat.
Salut i força.
Re: Sobre la nova situació del Banc
09 jun 2016
els comerciants us han futut bé
Re: Sobre la nova situació del Banc
09 jun 2016
Força companyes, estem al vostre costat fins al final.
Re: Sobre la nova situació del Banc
09 jun 2016
potser vaig trobar a faltar una bona feina al barri abans del desallotjament, enfocada en visibilitzar els conflictes existents a la Vila. Vull dir, més insistent, menys endogamica y més conflictiva. i no tant un espai de convivencia tranquil i suau amb les critiques. peró, mes enlla, ánims i estem amb vosaltres.
Re: Sobre la nova situació del Banc
09 jun 2016
Están pendents de rehabilitació altres espais socials recuperats pel ajuntament molt a prop de Gracia:
* Can Muñoz (Ramonet) al carrer Muntaner cantonada Marià Cubi, que havia de ser museu municipal, amb jardíns y coordinadora d' entidats socials,
* l'altre 'centre civic' de Gracia-Sant Gervasi Sud sería Can Mercader, al c/ Alfons XII amb Oliana.
https//www.google.con.ar/maps/place/Carrer+d'Oliana,+62,+08006+Barcelona,+Espa%C3%B1a/@41.399222,2.1466206,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x12a4a29f192c92bb:0xb43177c32f6c4c5a!8m2!3d41.399222!4d2.1488093
Mitja hectarea de parc per sanejar i netejar -és perfecte per fer una acampada estiuenca- amb un edifici molt gran per reformar de propietat municipal.
* A devant hi ha un geriatric tapiat, envoltat de jacarandás, que fou casal okupat fins al 2012 i on es pot establir el bank expropiat provisionalment fins que no es posi en marxa Can Mercader amb suport, vistiplau i legitimació de Colau & co. Mentrestant... estiu a la fresca!
Tot aixo es a 200 mts de Gracia i a 400 del Banc Expropiat de Travessera.

Veieu també;
http://www.publico.es/sociedad/ya-hay-nuevo-banc-expropiat.html
Sindicat Terrassa