Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La solitaria mort del gorila
07 jun 2016
En termes general la bonhomia de la societat en la que estem immersos arriba a nivells vomitius, no es ja la “bondat” vers tots els “germans i germanes” (els humans, els animals per molts... i la mare Gaia per alguns cercadeus).
Recentment n’hem tingut alguns exemples especialment sagnants, tots ens hem horroritzat (ens han fet horroritzar) amb les decapitacions de l’ISIS o amb la mort a la foguera d’un pilot militar de Jordània o amb la matança de dibuixants i periodistes de Charlie Hebdo, però sembla que ningú te massa presents els bombardejos industrialitzats de la OTAN, els seus aliats i de Rússia, sembla que les bombes respectin a nens i dibuixants...
També tenim els referèndums dels correbous a diferents llocs del PPCC, quina rentat de consciència, després de votar contra, anem a menjar un bon bistec de bou de kobe o de Nebraska...
Aquests darrers dies ha passat un fet especialment xocant a Cincinati, un nen petit va “caure” al fossar dels goril·les i un mascle enorme, Harambe, de 180kg, en lloc de liquidar-lo, el protegia de la colla d’histèrics que cridaven fora de la “gàbia”.
La interpretació de l’arrossegament com d’agressió diu molt poc de la intel·ligència dels qui la formulin, sols cal veure “la planta” de Harambe per veure que si volgués agredir al nen en quedaria ben poc!!...
Els incidents, sobretot intents de fuga, d’instalacions zoològiques son una constant, per exemple la de Mallorca (http://negreverd.blogspot.com.es/2015/05/tragedia-mallorquina-o-com-acab) o Fuerteventura (http://negreverd.blogspot.com.es/2015/07/els-ximpanzes-insurrectes-de.ht).
Sembla que els Estats Units és habitual llençar nens petits al recinte dels goril·les, de fet a la xarxa hi han com a mínim tres vídeos on els goril·les protegeixen o, al menys, tracten amb delicadesa als nens caiguts (Harambe engarjolat a Cincinnati https://www.youtube.com/watch?v=jGFk3MnBLLQ, Jambo de Jersey https://www.youtube.com/watch?v=XniUm2b7CPY, Binti Jua d’Illinois https://www.youtube.com/watch?v=DICaDH0012Y).
No és que el conjunt dels nostres parents siguin una colla d’essers bondadosos, en altres circunstàncies el goril·la podria haver estat letal (per exemple contra un adult que semblés o fos amenaçant), si en lloc de goril·les fossin ximpanzés els casso de Cincinnati, Jersey i Illinois podien haver estat molt diferents.
El cas és que aquests darrers dies, al voltant dels fets de cincinati (que van acabar amb la mort d’Harambe) s’ha desenvolupat tota una panòplia de reaccions civilitzades:
-Que feien els pares mentre el nen queia al fossar dels goril·les?.
-Eren adequades les barreres aixecades per evitar el contacte amb els goril·les?.
-No seria possible aconseguir anestèsics més potents per poder adormir als animals més ràpidament?.
-Ha estat ètic eliminar al goril·la per “salvar” al nen?.
-S’ha d’aconseguir “justícia” per Harambe?....

Tot plegat, com diria la meva tia Carmeta, “merda lligada amb un cordill!!”, la pregunta veritable era: que feia l’Harambe tancat a un fossar a Cincinati?, que fan tots els animals del zoo tancats a les seves gàbies lluny del que és el seu habitat natural....
Alguns periodistes i militants d’ONG’s pro-simi s’han preguntat com és possible que es mantinguin parents propers engarjolats, la resposta és senzilla, de fet mantenim engarjolats a desenes de milers de membres de la nostra mateixa espècie (http://negreverd.blogspot.com.es/2014/06/si-fossim-salvatges.html
).
El dia en que destruïm les reixes, abolim les presons i tot el que les fa possibles, immediatament abolirem les gàbies dels animals... o també a l’inrevés.
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Concretament Cincinati
08 jun 2016
El cas d'aquest mes de maig a Cincinati és complicat: per una banda els videos estan tots tallats, molts amb marges desenfocats, etc. d'altra banda el nen es posa a plorar i cridar, i el gorila arrossega el nen per l'aigua (sembla que no li fa cap mal) mentre fa cara de pensar el què ha de fer.

La ignorància, el fet de no comprendre els pensaments de l'animal, és el què sempre porta a la por i la violència humana.

Els gestors del zoo pràcticament tenen molt poc temps per prendre una decisió i una estratègia, i no es poden permetre acabar judicialment i moralment com a responsables de mals majors al nen. Deu minuts era molt temps, i més encara si el gorila amaga el nen i no se sap si pot haver algun accident o conflicte entre el nen i els demés goriles.

És de suposar que el zoo no està preparat per un altre tipus d'intervenció amb força que no sigui una arma de foc.
El gorila no havia de viure entre reixes, però la seva execució era irremeiable tal i com estan organitzats els zoos.
Re: La solitaria mort del gorila
08 jun 2016
Mejor un gorila que una oca y un gatito, el 1 de mayo de 2017 gorilas y orangutanes!!!
Sindicato Sindicat