Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El Banc som totes, també la mainada
01 jun 2016

A continuació us deixem un text que ens ha arribat a partir de la criminalització de les pares i mares que el diumenge 29 van participar del BabyBloc amb les seves criatures.

A la lluita del Banc Expropiat, hi ha lloc per a tothom!


EL BANC SOM TOTES, TAMBÉ LA MAINADA

Aquest dies hem vist com des dels mitjans de comunicació i les xarxes socials es criticava durament, i en algun cas es demanava inclús la intervenció de la fiscalia del menor, davant la participació dels nostres fills i filles en les mobilitzacions solidàries amb el Banc Expropiat. Com a mares i pares participants o solidàries amb el Banc Expropiat volem donar resposta a les acusacions que ens han fet aquests dies.

Com a mares i pares mai ens avergonyirem d’educar els nostres fills i filles en la solidaritat i el suport mutu. No ens ha avergonyit mai que els infants participessin de les activitats del Banc, ni tampoc que ara es solidaritzin amb la lluita per defensar-lo. Ans al contrari, eduquem persones conseqüents i responsables. Per aquesta raó, reivindiquem la possibilitat de compartir amb els nens i nenes moments com aquest, quan totes juntes ens reapropiem del carrer.

Sabem que, sota cap circumstància, ni nosaltres ni la resta de companys i companyes a les mobilitzacions posarien en risc a cap criatura, és més el contrari: ens sentim defensades i acompanyades. Estem orgulloses de participar en una lluita que des de l’inici ha sabut generar l’espai perquè tothom participés. Ja ho vam dir «Amb cada gest, cada acció, cada tàctica, defensem el Banc Expropiat».

Les persones que conformem el Banc Expropiat o el sentim com a propi volem per a nosaltres i per als infants una nova forma de fer les coses basada en el suport mutu, així com eliminar la violència i les desigualtats de les relacions individuals i col·lectives. Per això, ara que tant es parla de qui son els «violents», nosaltres ho tenim ben clar :

  • Violència és veure escuts humans on només hi havia mainada. Quan els Mossos i els mitjans veuen els nens i nenes com una amenaça són ells qui son un perill per els nostres fills i filles.

  • Violència és que la policia gaudeixi de prou impunitat com per a que estigui «normalitzada» la possibilitat de que puguin fer una carrega a uns infants. Ja hem vist altres ocasions com els Mossos d’Esquadra donen cops de porra a un menor, però no hem vist mai que algú llencés un contenidor a un nen.

  • Violència és criminalitzar les dones que pel fet de tenir fills/es no han renunciat a seguir participant a les lluites al carrer i no volen tancar-se a l’àmbit privat de la família. Qualificar-nos de males mares, d’irresponsables,… Aquesta és la violència que el patriarcat exerceix quotidianament per a mantenir el sistema capitalista. Si la utilitzen de nou és davant la por a que trenquem amb les divisions sexuals també dins de les lluites.

Aquests dies critiquen a mares i veïnes o criminalitzen pràctiques i estratègies perquè ells també saben que juntes som molt més fortes. Per aquesta raó mares, pares, iaies i nenes seguirem participant en cada lluita i seguirem solidaritzant-nos també al carrer.

ELS CARRERS SERAN SEMPRE NOSTRES

AMB CAPUTXA I AMB GLOBUS, EL BANC ES DEFENSA

Mira també:
https://bancexpropiatgracia.wordpress.com
https://twitter.con/Banc_Expropiat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat