Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
radical-què? feministes
26 mai 2016
ara que s'acosten aquestes jornades..
Les jornades “Radicalment Feministes” no tenen RES DE RADICAL.

Contràriament del que algunes esperaven, l’Ajuntament d’En Comú està desarollant polítiques repressives i racistes, i faltant a molts dels compromisos i les promeses amb les quas varen guanyar les eleccions. Com tots els governs, que de nova política més ben poca, ah no, que fan les Jornades Radicalment Feministes… ¿o quien le hace las jornadas radicalment feministes?...

Davant tant memorable esdeveniment un mínim de coherencia faria aparèixer unes quantes preguntes, però si hi ha alguna cosa que poem dir és que el gran beneficiari d’aquest esdeveniment és l’Ajuntament patrocinador, no els feminismes anticapitalistes.

Segons la seva página web, “L’energia i les reflexions que ens aportaran aquestes jornades de ben segur contribuiran a bastir una societat sense violències masclistes i sense guerres, solidària, lliure i feliç per a totes les dones, lesbianes i trans i per al conjunt de la societat i del planeta”.
“ Seran unes jornades on totes, dones, lesbianes i trans, hi estem convocades i convidades”


Quan diuen totes, a quines TOTES es refereixen?

De cop aquest es converteix en l’esdeveniment del moment, sembla que és valuós perquè hi serán totes, se suposa que totes som aliades? De cop podem teixir afinitats amb les dones del PSC,ERC o de CCOO ? (https://jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/jornades-feministes-2016//)

Per què no conviden a dones militars, mosses d’esquadra? Segur que tindrien alguna cosa que aportar segons elles, o no formen part d’una mateixa estructura patriarcal com els polítics?

Tot és igual de cop ¿ les trajectòries de cadascú, les polítiques patriarcals o antifeministes s’obliden perquè ningú vol perdre’s el súper esdeveniment?

El figurar, l’estatus, “ningú vol perdre-s’ho”, aquesta falsa sensació d’unitat que tant ens condemna..

Perquè hi ha un govern de gent que un dia va ser okupa i activista de cop es perd d’un cop el valor de construir un moviment feminista autònom, no patrocinat per cap poder municipal y que no treballi per a ningú.

A Barcelona portem molts anys lluitant per crear un feminisme autònom fort, per això el sentit d’esdeveniments com Se va armar la Gorda, lluitant amb independencia de qualsevol poder a l’hora de fer activisme. Si fas feminisme municipal el que fas és colaborar a la legitimació de l’Estat patriarcal. Y encara que ho organitzi altre gent i no l’Ajuntament en sí mateix, Radicalment Feministes fa feminisme municipal. Per què?

Perquè permetre que l’Ajuntament posi el segell és contribuir al rentat de cara (purplewashing) del poder.

No necessitem a l’Ajuntament per trobar-nos amb feministes i lluites d’altres generacions o sectors, ni per teixir aliançes, si ho fe sota el paraigües municipal tot el que construïm será inofensiu.

Molesta que gent del moviment autònom participi, grups que integraven els circuits anticapitalistes o habitaven els centres socials, i que tindran els ovaris de seguir fent-ho (creiem que això mereix una explicació).
Perquè quedi clar; el tema no és que sigui intergeneracional, o que sigui històric, el tema és que se li fa la feina a l’Ajuntament progre de torn.


Coses que ja són de conya, em prens el pèl?

A través d’ un Verkami,a més de pretendre transmetre que “construïm entre totes” alguna cosa com si per això fós nostre…amb l’Ajuntament al cartell paguem nosaltres i guanya ell, no li podría sortir més a compte la cosa.

A més a més, es fa un ús ofensiu de còdigs autònoms pretenent que són el que no són (okupem la plaça) i “radicalment”.


Esperem que la crítica serveixi per fer d’altaveu de algunes feministes autònomes que no estem d’acord amb aquestes jornades i que serveixi per a fer una reflexió madura.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: radical-què? feministes
26 mai 2016
Si realment es volia obrir un debat no em sembla que el to sigui el més adequat la veritat, el trobo alliçonador, avantguardista i purista a més no poder, a més que hi han diverses coses que s'afirmen que no són realment així. La resta, ja es valorarà als espais que toqui si es vol...
Re: radical-què? feministes
27 mai 2016
Posen el segell de l'Ajuntament perquè aquest haurà donat alguna subvenció o cedirà espais. Això és qüestionable, d'acord, però no ens enganyem: l'Ajuntament no organitza aquestes jornades, ni les jornades estan per fer-li cap feina. Mirem el programa i adonem-nos-en el nivell de transversalitat i la quantitat de grups feministes diversos que hi participen. Puc compartir la crítica de fons que intueixo, però el que dius acaba sent moralista i poc just.
Re: radical-què? feministes
27 mai 2016
Just? Es tracta d'una opinió, no de cap sentència.

Moralista? Potser no sigui gaire "encertada", a mi em sembla radical, peró no veig cap moralisme, purisme o avantgardisme. Els lìmits de la coherència cadascuna els posa on considera, però aquesta consideració, em sembla que mai és casual, ni gratuïta.

Només us deixo una reflexió. Quan es necessita d'una institució per pagar uns cartells o per a una subvenció, ja no hi ha autonomia, ja que no decideixes què és el que vols o no vols que aparegui en el cartell. I si això passa amb un cartell, que no succeirà amb les qüestions més importants.

Les institucions marquen les activitats i als col·lectius que hi participen, com si fossin el seu "ramat".

La transversalitat té això, voler estar a tot arreu, per si de cas, sense viure més que el que diuen els discursos de transversalitat, compartint temps i espais amb formes opresores i oprimides.

Algunes preferim la integralitat. Viure el que sentim amb qui volem sentir.

L'avantguarda sistèmica, avui dia, es tan reaccionària, que pretén invalidar / invisibilitzar la lluita de classes i d'altres opressions més subtils, cercant privilegis.

És possible que d'aquí surti algun premi institucional ..., una altra manera de subvencionar indirectament als col·lectius afins.

Que us vagi molt bé.
Re: radical-què? feministes
27 mai 2016
que no ens agradi que les feministes autònomes contribueixin en el rentat de cara del poder és ser purista?
llavors expliqueu-me què és ser autònoma per vosaltres..

presisament d'aixo tracta el purplewashing, aquestes maneres tant sutils que té el poder de menjar-se les lluites, segur que després moltes d'aquestes feministes "autònomes" estan en contre del pinkwashing d'israel, pero per altre banda no veuen el problema d'aquestes jornades?

sembla mentida però la història es repeteix i no n'aprenem...
Re: radical-què? feministes
27 mai 2016
Ja tocava aquesta crítica, que jornades com aquestes no ens facin oblidar el feminisme autònom que portem anys generant i que tan esforç ens costa dia a dia. Crearem un feminisme radical quan ataquem l'Estat patriarcat i quan tremolin les institucions.
Re: radical-què? feministes
27 mai 2016
Som tan autònomas i radicals que ens autogestionem la subvenció.
Re: radical-què? feministes
28 mai 2016
Mari t'han preguntat si et sembla bé que al vídeo de la festa de les jornades surtin imatges de la festa de la gorda de l'any passat...?
Ahhh vale, així és com entenen l'autonomia algunes...
Re: radical-què? feministes
28 mai 2016
hace mucho tiempo q hace falta tener esta crítica. Me explico, hace unos años en esta ciudad el feminismo ha empezado a crecer, a espandirse y a cambiar nuestras vidas...hemos tenido la necesidad de estar todas juntas, de aprender, de empezar a combatir contra la opresión machista, la heteronorma, la normatividad de los cuerpos, de los deseos, contra el binarismo, hemos recuperado espacios en lugares políticos, en la calle...nos hemos hecho fuertes, hemos aprendido a combatir a lxs agresorxs y antes que todo a reconocerles...y mil cosas más que ha merecido la pena vivir, sin mirar si la compa a lado era o no la mas afin, si alguien se llevaba a casa su gloria personal poniendo su nombre y apellido en un texto académico (reapropiandose de lo que habíamos desarrollado en colectivo), sin fijarnos ni preocuparnos si algunx listillx se estaba construyendo una carrera política u académica chupando de esta alma plural y múltiple que hemos creado.
Yo he crecido un montón gracias al feminismo, no cambiaría nada de lo que he hecho hasta ahora, pero ha llegado el momento de hablar del hecho que no podemos estar todxs juntxs, nunca se puede estar todxs juntxs, si está una no puede estar la otra, porque hay quien oprime y quien es oprimidx. Hace falta entender unas cositas ahora que somos muchas, que hemos conseguido crear un feminismo autónomo sin la ayuda de nadie, que tenemos nuestros espacios, nuestras redes, nuestras posibilidad de incidir en la realidad. Hay miles de opresiones que nos atraviesan, no puedo estar a lado de alguien que me oprime sólo porque se dice a si misma feminista. No puedo estar a lado de quien colabora con el ayuntamiento, que cada día permite a sus maderos armados y racistas de chantajerar y torturar a tantas personas, el mismo ayuntamiento que permite la persecución de los manteros, de las prostitutas, que condena la rabia de quien se opone al desalojo de un centro social.No puedo estar a lado de las feministas del PSC, que desde hece años son las protagonistas del juego de una democracia que exporta hambre y bombas. No puedo estar a lado de las femisnistas del UGT que tienen en su sindicato también a los carceleros torturadores, que vigilan cada día las jaulas de nuestras hermanas secuestradas por el estado. En fin, esta no es un crítica purista, quien lo dice es porque tiene miedo de reconocer sus privilegios, tiene miedo de decir que a lo mejor se siente cómoda en un feminismo semi-institucional, blanco, burgues y hipócrita cómo sólo los progre pueden llegar a ser. Es que lo entiendo, si no te queman las heridas de la última paliza que te han dado en una redada, si no te ha violado un policía porque trabajas en la calle, si tus hermanas están todas libres, si tienes papeles y puedes votar (y ademas lo haces), lo entiendo que esto no te da rábia, entiendo que quieres estar con todas, sentir que soís muchas, todas hermanas y felices en vuestro mundo sin injusticias.

A lado nos quedamos, como siempre, las que tenemos razones para odiar y estar enfadadas, vuestra inclusividad refuerza nuestras opresiones y de hecho nos excluye de los espacios.

Habeis escogido vuestras aliadas y no somos nostotras.
Re: radical-què? feministes
28 mai 2016
hace mucho tiempo q hace falta tener esta crítica. Me explico, hace unos años en esta ciudad el feminismo ha empezado a crecer, a espandirse y a cambiar nuestras vidas...hemos tenido la necesidad de estar todas juntas, de aprender, de empezar a combatir contra la opresión machista, la heteronorma, la normatividad de los cuerpos, de los deseos, contra el binarismo, hemos recuperado espacios en lugares políticos, en la calle...nos hemos hecho fuertes, hemos aprendido a combatir a lxs agresorxs y antes que todo a reconocerles...y mil cosas más que ha merecido la pena vivir, sin mirar si la compa a lado era o no la mas afin, si alguien se llevaba a casa su gloria personal poniendo su nombre y apellido en un texto académico (reapropiandose de lo que habíamos desarrollado en colectivo), sin fijarnos ni preocuparnos si algunx listillx se estaba construyendo una carrera política u académica chupando de esta alma plural y múltiple que hemos creado.
Yo he crecido un montón gracias al feminismo, no cambiaría nada de lo que he hecho hasta ahora, pero ha llegado el momento de hablar del hecho que no podemos estar todxs juntxs, nunca se puede estar todxs juntxs, si está una no puede estar la otra, porque hay quien oprime y quien es oprimidx. Hace falta entender unas cositas ahora que somos muchas, que hemos conseguido crear un feminismo autónomo sin la ayuda de nadie, que tenemos nuestros espacios, nuestras redes, nuestras posibilidad de incidir en la realidad. Hay miles de opresiones que nos atraviesan, no puedo estar a lado de alguien que me oprime sólo porque se dice a si misma feminista. No puedo estar a lado de quien colabora con el ayuntamiento, que cada día permite a sus maderos armados y racistas de chantajerar y torturar a tantas personas, el mismo ayuntamiento que permite la persecución de los manteros, de las prostitutas, que condena la rabia de quien se opone al desalojo de un centro social.No puedo estar a lado de las feministas del PSC, que desde hece años son las protagonistas del juego de una democracia que exporta hambre y bombas. No puedo estar a lado de las femisnistas del UGT que tienen en su sindicato también a los carceleros torturadores, que vigilan cada día las jaulas de nuestras hermanas secuestradas por el estado. En fin, esta no es un crítica purista, quien lo dice es porque tiene miedo de reconocer sus privilegios, tiene miedo de decir que a lo mejor se siente cómoda en un feminismo semi-institucional, blanco, burgues y hipócrita cómo sólo los progre pueden llegar a ser. Es que lo entiendo, si no te queman las heridas de la última paliza que te han dado en una redada, si no te ha violado un policía porque trabajas en la calle, si tus hermanas están todas libres, si tienes papeles y puedes votar (y ademas lo haces), lo entiendo que esto no te da rábia, entiendo que quieres estar con todas, sentir que soís muchas, todas hermanas y felices en vuestro mundo sin injusticias.

A lado nos quedamos, como siempre, las que tenemos razones para odiar y estar enfadadas, vuestra inclusividad refuerza nuestras opresiones y de hecho nos excluye de los espacios.

Habeis escogido vuestras aliadas y no somos nostotras.
Re: radical-què? feministes
29 mai 2016
hace mucho tiempo q hace falta tener esta crítica. Me explico, hace unos años en esta ciudad el feminismo ha empezado a crecer, a espandirse y a cambiar nuestras vidas...hemos tenido la necesidad de estar todas juntas, de aprender, de empezar a combatir contra la opresión machista, la heteronorma, la normatividad de los cuerpos, de los deseos, contra el binarismo, hemos recuperado espacios en lugares políticos, en la calle...nos hemos hecho fuertes, hemos aprendido a combatir a lxs agresorxs y antes que todo a reconocerles...y mil cosas más que ha merecido la pena vivir, sin mirar si la compa a lado era o no la mas afin, si alguien se llevaba a casa su gloria personal poniendo su nombre y apellido en un texto académico (reapropiandose de lo que habíamos desarrollado en colectivo), sin fijarnos ni preocuparnos si algunx listillx se estaba construyendo una carrera política u académica chupando de esta alma plural y múltiple que hemos creado.
Yo he crecido un montón gracias al feminismo, no cambiaría nada de lo que he hecho hasta ahora, pero ha llegado el momento de hablar del hecho que no podemos estar todxs juntxs, nunca se puede estar todxs juntxs, si está una no puede estar la otra, porque hay quien oprime y quien es oprimidx. Hace falta entender unas cositas ahora que somos muchas, que hemos conseguido crear un feminismo autónomo sin la ayuda de nadie, que tenemos nuestros espacios, nuestras redes, nuestras posibilidad de incidir en la realidad. Hay miles de opresiones que nos atraviesan, no puedo estar a lado de alguien que me oprime sólo porque se dice a si misma feminista. No puedo estar a lado de quien colabora con el ayuntamiento, que cada día permite a sus maderos armados y racistas de chantajerar y torturar a tantas personas, el mismo ayuntamiento que permite la persecución de los manteros, de las prostitutas, que condena la rabia de quien se opone al desalojo de un centro social.No puedo estar a lado de las feministas del PSC, que desde hece años son las protagonistas del juego de una democracia que exporta hambre y bombas. No puedo estar a lado de las femisnistas del UGT que tienen en su sindicato también a los carceleros torturadores, que vigilan cada día las jaulas de nuestras hermanas secuestradas por el estado. En fin, esta no es un crítica purista, quien lo dice es porque tiene miedo de reconocer sus privilegios, tiene miedo de decir que a lo mejor se siente cómoda en un feminismo semi-institucional, blanco, burgues y hipócrita cómo sólo los progre pueden llegar a ser. Es que lo entiendo, si no te queman las heridas de la última paliza que te han dado en una redada, si no te ha violado un policía porque trabajas en la calle, si tus hermanas están todas libres, si tienes papeles y puedes votar (y ademas lo haces), lo entiendo que esto no te da rábia, entiendo que quieres estar con todas, sentir que soís muchas, todas hermanas y felices en vuestro mundo sin injusticias.

A lado nos quedamos, como siempre, las que tenemos razones para odiar y estar enfadadas, vuestra inclusividad refuerza nuestras opresiones y de hecho nos excluye de los espacios.

Habeis escogido vuestras aliadas y no somos nostotras.
Re: radical-què? feministes
29 mai 2016
si si que guay el video...mmm pero nadie me habia dicho que La Gorda estaba patrocinada por Radicalment feimistes...las mismas que estaban organizando otro evento mientras todas las feministas autonomas estabamos en la mani nocturna...esta peña resta pero nunca suma...

https://jornadesfeministes2016.blog.pangea.org/jornades-feministes-2016//
Sindicato Sindicat