Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
[21/5 - L'H] Xerrada sobre lluites històriques per l'aigua a Bcn i a L'H.
20 mai 2016
Xerrada oberta a l'Ateneu La Pua (Santa Eulàlia) sobre lluites històriques per l'aigua a Barcelona i a L'Hospitalet a càrrec d'Eduard Masjuan i Domingo Guijarro.

https://www.facebook.con/events/1772193446344441/
cartellaigua.jpg
El dissabte 21 de maig a les 19h la Biblioteca Popular Quico Sabaté us convida a la seva xerrada-presentació mensual a La Pua - Ateneu de Santa Eulàlia.

Si a l'acte inaugural ens vam poder apropar a la trajectòria del guerriller d'Hospitalet Quico Sabaté, aquesta vegada hem organitzat dues xerrades per conèixer les lluites per l'aigua que es van lliurar a la Barcelona de principis del S.XX i als anys 90 a l'Hospitalet

"La Lluita per l´aigua a Barcelona: un exemple de la cultura de la naturalesa de l´anarquisme ibèric fins a 1939" a càrrec d'Eduard Masjuan, doctor en Història Econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona

En la xerrada s´abordaran qüestions com la segregació social segons al consum d´aigua a Barcelona, la qualitat del subministrament d´aigua procedent del riu Llobregat i les campanyes ciutadanes contra la salinitat i els preus abusius. També es parlarà sobre les vagues de llogers dels anys de 1920 i 1930 i les seves relacions amb el consum d´agua i del dret al consum vital d´aigua a partir de 1936 i la col.lectivització de la SGAB gestionada per la CNT.

"Aproximació a les lluites per l'aigua a l'Hospitalet als anys 90" a càrrec de Domingo Guijarro, militant veinal de la nostra ciutat.

En Domingo ens farà una aproximació al que va ser una lluita que va movilitzar durant prop d'una dècada més de 200.000 persones amb, entre d'altres accions, un moviment d'insumissió fiscal contra els impostos de l'aigua.

Durant tot l'acte i hauràn llibres a la venda i en acabar les xerrades hi haurà sopar per l'autogestió del projecte de la Biblioteca.
Mira també:
https://www.facebook.con/bibliotecaquicosabate/
https://www.facebook.con/AteneuLaPua/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [21/5 - L'H] Xerrada sobre lluites històriques per l'aigua a Bcn i a L'H.
20 mai 2016
Molt interessant... estaria molt bé que es gravés per a tota la gent que no hi serem.
Sindicato Sindicat